Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Gruszka_na_w... 16:04, 06 lut 2017

Jana napisał(a)
aż mnie przestraszyłaś, taka szeroka? bo piszą, że rośnie na wysokość tylko 2-3 m i że świetna na zanieczyszczenia środowiska

Mam dwie amorfy (indygowce) na zapłociu. Na szerokość rosną normalnie. Proporcjonalnie do wysokośi. Pszczół jest przy nich zatrzęsienie. U mnie w wątku na str. 73.
Ewo, nie mogę się nacieszyć kolorem żywopłotu bukowego w słoneczne zimowe dni. Mocno grzeje po oczach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
paniprzyroda 19:03, 06 lut 2017

Mój ostrokrzew duży, zasłania za bardzo taras. Tnę wierzchołki z drabiny w grudniu na stroiki, po bokach również. Kwitnie, nie zawiązuje owoców. Lubię go, ale wygrabiać spod niego suche liście wiosną to koszmarek. Kłuje niesamowicie.
vita 19:51, 06 lut 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Na życzenie: trifolium rubens z mojego ogrodu. Takie mam zdjęcia:

Dzięki Czytałam opinię. Wydaje się cenną byliną, w połączeniu z szałwią też. Mam Trifolium ochroleucon, próbowałam już dwa razy wysiać nasiona, bez skutku. Ciekawe jak z dzieleniem, masz doświadczenia?
mira 20:55, 06 lut 2017

widzę, to Margaretkę bardziej interesowało

a ja teraz ciekawa jestem czy coś robisz jak przekwita i jaka ona po
Jana 20:58, 06 lut 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mam dwie amorfy (indygowce) na zapłociu. Na szerokość rosną normalnie. Proporcjonalnie do wysokośi. Pszczół jest przy nich zatrzęsienie. U mnie w wątku na str. 73.
Ewo, nie mogę się nacieszyć kolorem żywopłotu bukowego w słoneczne zimowe dni. Mocno grzeje po oczach.
dziękuję już lecę przepraszam Ewo, że u Ciebie czytałam, że szukasz bodziszków, mam dwa ale dopiero od roku, trudno je zatem polecić
margaretka3 20:59, 06 lut 2017

Margaretka też podgląda. I już od soboty nawet ma nasionka. Pewnie z Mirą też się nimi trzeba będzie podzielić...
Pszczelarnia 21:08, 06 lut 2017

paniprzyroda napisał(a)
Mój ostrokrzew duży, zasłania za bardzo taras. Tnę wierzchołki z drabiny w grudniu na stroiki, po bokach również. Kwitnie, nie zawiązuje owoców. Lubię go, ale wygrabiać spod niego suche liście wiosną to koszmarek. Kłuje niesamowicie.

Dobra wiadomość, że jest duży. Czyli chce mu się rosnąć. Wygrabianie - mała niedoskonałość. To ja koniecznie muszę dokupić mojemu kolegę.

W strumieniu:

Pszczelarnia 21:13, 06 lut 2017

Jana napisał(a)
dziękuję już lecę przepraszam Ewo, że u Ciebie czytałam, że szukasz bodziszków, mam dwa ale dopiero od roku, trudno je zatem polecić

Ależ nie ma za co, kwiatostan zawilca japońskiego:

Pszczelarnia 21:16, 06 lut 2017

vita napisał(a)

Dzięki Czytałam opinię. Wydaje się cenną byliną, w połączeniu z szałwią też. Mam Trifolium ochroleucon, próbowałam już dwa razy wysiać nasiona, bez skutku. Ciekawe jak z dzieleniem, masz doświadczenia?

Jeszcze nie. W tym roku spróbuję na pewno. To będzie rok rozmnażania przez dzielenie i sadzonkowanie. Ta jest z siewu.

Katkak 21:18, 06 lut 2017

Strumień w zimowej szacie wygląda niesamowicie .