Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:12, 27 lis 2016

Do góry
Anda napisał(a)
A u Ciebie dalej kolorowo

Ewo, to takie dziwne kolory-niekolory. Dla mnie najważniejsze, że nie jest buro lub tylko zielono.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:01, 27 lis 2016

Do góry
Żywotniki nabrały miedziano-brązowych odcieni. Nie przepadam za nimi, ale... są niedrogim, zimozielonym akcentem, dobrze się komponują z większością roślin, w miarę szybko rosną i występują w wielu odcieniach i formach- kulki, stożki, kolumny, poduchy. Jesień pozwala dostrzec, czy zimozielone akcenty rozłożone zostały akuratnie.

Ogród na piasku i z wielkim murem 14:57, 27 lis 2016

Do góry
Na dzisiejszą niedzielę mam takie przesłanie

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:45, 27 lis 2016

Do góry
Iza, też nie lubię jazdy zimą, więc póki co, cieszy mnie jesień za oknem. Mimo wiatru, przelotnego deszczu i przewalających się po niebie ciężkich, szarych chmur.
Kawa w kubek, ciasto w dłoń, wzrok na ogród, krótki spacer i da się przeżyć.

Przed oknem tarasowym chryzantemy wciąż walczą o możliwość zaprezentowania swoich wdzięków. Już wiem, że byłam zanadto tchórzliwa. Uszczykiwania powinny być częstsze i bardziej radykalne. Te wybujały na kilkadziesiąt centymetrów. Gdyby kwitły latem, wszystko by się zgrało, ale jesienią brakuje im równorzędnych sąsiadów.

Podczas ubiegłorocznej późnej jesieni zakupiłam 3 sztuki berberysa Orange i Red Rocket. Odwdzięczył się za to, że nie musiał zimować w sklepie i do tej pory trzyma liście. Inne berberysy już od dawna są w stanie bezlistnym.

Hortensja dębolistna wyjątkowo długo trzyma liście. Zrobiłam jej kopczyk w kompostu i liści. Oby bezproblemowo przezimowała.

Z Pszenicznej ... 14:38, 27 lis 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Aga szukam rozwiązań, nie w pośpiechu tak by sobie zaplanować zakup na spokojnie Hortki miały być ale chyba mam ich przesyt
Kolejny plan dotyczy tego miejsca

i tego

Agata czy trawę spod drzew brzóz będziesz eliminowała czy też w niej posadzisz trawy ozdobne?, mam podobny kawałek pod brzozami i zastanawiam się czy na wiosnę zdzierać darń. Pozdrawiam

Ogródek Ewy 14:30, 27 lis 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Poważnie uważam, że się marnujesz i mówię to najzupełniej poważnie. Dzięki za inspirację szopkowych figurek. Powstał już pierwszy król i Jezusek. Reszta w tygodniu, bo modelinę muszę kupić. Choć zerknąć .

Kasieńko, już byłam i widziałam.
Jak znajdę to podeślę Ci linka jak zrobić baranka, bo też gdzieś miałam.
Chcesz?
Moja bajka 14:26, 27 lis 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Hej Beatko i ja przy kawce się witam. Już drugiej dzisiaj i ostatniej . Cieszę się, że moje pomysły Ci się podobają. Miło mi, że chcesz z niektórych korzystać, korzystaj do woli, będzie mi miło, że mogłam Cię zainspirować . A to mój ostatnio zrealizowany pomysł - grzybki . Wiosną dostaną w nóżki paprocie, a może ciemierniki i lepiej to będzie wyglądać .

musiałam poszukać tych grzybów bo tak lecisz już jezuski nie nadąże, szukałam czosnków bułgarskich po przekwitnięciu żeby Ci wstawić bo by się fajnie komponowały - tylko te grzyby trzeba by wtedy na jakiś kolor seledynkowy dziabnąć - te spękania drogie niestety.

pozdrawiam
Hortensjada 14:07, 27 lis 2016

Do góry

Hortensjada 14:04, 27 lis 2016

Do góry
W przypadku bukietówek i drzewiastych strefa klimatyczna ( oczywiście w Polsce) nie ma znaczenia, nie wymagają żadnego okrycia, kopczykowania itp
Rośliny idealne ? Okres zastoju w ogrodzie więc różowe przypominki dla poprawienia nastroju ( miałam przygotowane na fb ale przecież nie wszyscy tam mają konto )
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:04, 27 lis 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
I dla Miry ta donica przy lustrze z bliska która jest w O. - w rożnych rozmiarach...

o to to dzięki

jak czytam jak szalejesz i te opaski nie ja wysiadam - leżę i kaszlę na potęgę zła bo dni mijają - trudno ogród będzie kiedy indziej.

Te skrzynie też bym zostawiła już bez ozdób - to kwestia wieku hehe i tak sporo tam masz detali - no ale Kasia jak widzi wolne miejsce to już ma pomysł aż strach jak do mnie przyjedzie ja mam całą budę bez malunków

pozdrawiam
Ogród Beti 14:00, 27 lis 2016

Do góry
A teraz przed

W trakcie

I teraz

Pogubiłam się po drodze... 13:55, 27 lis 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)

Rewelacja! To z trzcinnika?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:50, 27 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)
i oto rzeczona choinka.
Ta jest wystylizowana dla mnie a reszta idzie na sprzedaż.
tyle że bez bombek -wtedy wystrój wg własnego uznania

Padłam!!! Ale czego można się spodziewać po takiej projektantce?!

Brawo Ty
Ogród Beti 13:48, 27 lis 2016

Do góry

Prosba o pomoc w sprawie dlugiego paska przy tarasie co tam mozna zrobic sadze tam jednoroczne bo nie mam pomyslu na cos innego
Ogród z rzeźbą 13:46, 27 lis 2016

Do góry
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 13:42, 27 lis 2016

Do góry
dziewczyny mam ochote na czarne bombki: który kolor do czarnego lepszy?! (zdjęcie ze sklepu)
Typografia ogrodu 13:41, 27 lis 2016

Do góry
Pozdrawiam niedzielne
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:33, 27 lis 2016

Do góry
Adwentowo...pierwotny plan był całkiem inny, miało być drewno, eM nawet pomalował pudełeczko na odpowiedni kolor

Niestety albo stety, Sebek wjechał mi na ambicję i trzeba było wymyślić coś betonowego

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:27, 27 lis 2016

Do góry
Witam. Chciałbym na wiosnę dokończyć plot i pomyślałem ze nie chce jak każdy mój sąsiad zasadzic tuje wzdłuż płotu. Wychowalem się w kamienicy i teraz mam trawnik i plot i zero doświadczenia. Teraz pytanie jak subtelnie z umiarem, ale ładnie ozdobić teren wzdłuż ogrodzenia. Czy można pomieszac iglaste i liściaste rośliny. Nie znam roślin i pierwsze co wyszukalem to tuje, cis i hortensje, mozecie cos polecić? I czy to na jakimś podwyższeniu, czy jakieś kamienie mogą być? Nie chce kory jak wszyscy obok . Jak delikatnie rozdzielić trawnik od roślin. Pomarańczowa linia miejsce dla roślin. A i czy rośliny z gruntu czy z doniczki i jaki koszt to mniej więcej będzie bo muszę uzbierać .

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:00, 27 lis 2016

Do góry
Różności ròżne...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies