Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Pan Maluśkiewicz 15:43, 08 wrz 2015

Do góry
Karolina zaczyna mi się podobać co kombinujesz. Ale rób po swojemu. Na forum jest mnóstwo pięknych ogrodów, ale nie każdy zakątek z nich można przenieść wprost do małego. Mirella lubi prostotę, ale Ty chyba już nie, lubisz kolor.. Zobacz na małe ogródki, są takie. A ha.. rozplenica się rozrośnie dość mocno weź to pod uwagę

Będę kibicowała
Małymi kroczkami do celu... 13:52, 08 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Mirellko no niestety musisz się teraz liczyć przedszkole = choroby, mój jak poszedł większość w domu w pierwszym roku spędził, co chwilę coś przynosił do domu, zaczynało się od niego, później młodszy,a na samym końcu ja. Teraz tydzień chodzi,a już mi pokaszluja..

Co do lini rabat nie będę ich już ruszać, podoba mi się tak jak jest. Dalszą część zrobię mniej cycowata i będzie

Postanowiłam,że dołożę do tej rabaty z przodu właśnie rozchodniki, wyrzuce z tamtąd cyprysiki na ich miejsce dam Rozplenice i myślę,że będzie ładniutko

Ps. Ładna ta rozplenica co mi napisałaś będzie albo ta albo ta co Małgosia zaproponowała, zobaczymy która uda mi się dostać.

Paulinka to jest dobre zestawienie, bo też takie mam Pamiętaj, że rozchodniki i rozplenice bardzo późno startują, więc będzie tam pusto. Ja się zastanawiam co tam dosadzić, albo dosadzać sezonowego, żeby łyso nie było.
Jak zmieścisz to możesz przed dać władnie Ice Dance to już coś będzie

Zastanów się co by tam dosadzać, ja myślę, że jednak sezonowe. Cała zima na myślenie. Może coś wspólnie wymyślimy i zrobimy tak samo
Lawendowy zawrót głowy 12:27, 08 wrz 2015

Do góry
moja kilkuletnia rozplenica juz sie nie koci, phi ze starości czy co, nie wiem
Jola a te fioletowe kwiatki na ostatnim zdjęciu to co? szałwia ? chyba już mi na wzrok poszło
Małymi kroczkami do celu... 12:20, 08 wrz 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Rozplenica rubrum jest piękna, ale niestety u nas nie zimuje trzeba ja przechowywać na zimę i to nie zawsze się udaje

Iwka dziękuję za tą informację, no to odpada u nas ciężkie,wietrze zimy są.
Małymi kroczkami do celu... 12:11, 08 wrz 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Rozplenica rubrum jest piękna, ale niestety u nas nie zimuje trzeba ja przechowywać na zimę i to nie zawsze się udaje

szkoda, bo naprawdę urocza
Małymi kroczkami do celu... 12:10, 08 wrz 2015

Do góry
Małymi kroczkami do celu... 11:51, 08 wrz 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinka dwa dni mnie nie było, a tu tyle stron do nadrobienia.
Kubuś po pierwszym tygodniu w przedszkolu już chory i teraz się kuruje w domu, a w niedziele na wakacje mamy jechać. Odbiliśmy się finansowo i czasu więcej, więc wyjazd dopiero teraz.

Paulinka zmiany u Ciebie na rabacie idą w dobrym kierunku. Nie wiem co postanowiłaś z trawą Ice Dance? Moim zdaniem fajnie by było ją dać jako obwódkę

Linie rabat cycate - eeeee no, ale chyba teraz nie będziesz tego poprawiała? Zawsze jest coś nie tak, ale to źle nie wygląda - fajnie cycate rabaty U mnie też dziewczyny radziły poprawiać, poszerzać, zmieniać kształt, ale nie dałam się na to, trudno jest jak jest.

Zastanawiałaś się nad innymi rozplenicami i rozchodnikami. A może rozplenicę Rubrum - fajna jest taka bordowa i do niej np. białe rozchodniki dla kontrastu, albo rozchodniki czerwoniste?

Mirellko no niestety musisz się teraz liczyć przedszkole = choroby, mój jak poszedł większość w domu w pierwszym roku spędził, co chwilę coś przynosił do domu, zaczynało się od niego, później młodszy,a na samym końcu ja. Teraz tydzień chodzi,a już mi pokaszluja..

Co do lini rabat nie będę ich już ruszać, podoba mi się tak jak jest. Dalszą część zrobię mniej cycowata i będzie

Postanowiłam,że dołożę do tej rabaty z przodu właśnie rozchodniki, wyrzuce z tamtąd cyprysiki na ich miejsce dam Rozplenice i myślę,że będzie ładniutko

Ps. Ładna ta rozplenica co mi napisałaś będzie albo ta albo ta co Małgosia zaproponowała, zobaczymy która uda mi się dostać.
Lawendowy zawrót głowy 11:02, 08 wrz 2015

Do góry
Rozplenica szaleje )

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:27, 07 wrz 2015

Do góry

I symbol jesieni...

Aniu, jaka to rozplenica?
Małymi kroczkami do celu... 17:21, 07 wrz 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Powtarzalność w ogrodzie zawsze pięknie wygląda Możesz dać rozplenicę moudry i inne rozchodniki.

Ale cudna ta rozplenica moudry, rozchodniki mi się podobają więc chyba faktycznie je powtórzę dzięki Małgosiu jesteś jak zawsze niezawodna

U Agi - czyli słońce i piach 10:23, 07 wrz 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Aga --- fajnie nowa mazowszanka Podpowiadać nie będę ale mogę polecić rośliny Szałwia omszona luksusowa I bezproblemowa bez słoneczka bardziej zielona Buksy to moja miłość znęcam się nad nimi ile się da .z traw polecam Morling Light I rozplenica japonska .A trzmieliny wytrzymałe .Pozdrawiam cieplutko I Zyczę sukcesów

Witaj Zawitko! Fajnie cię u mnie gościć Zapraszam i wszelkie sugestie są mile widziane - słowa krytyki również Te rośliny które polecasz również mi się podobają więc na pewno u mnie zagoszczą
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:33, 06 wrz 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Nowa rabata i do poprawy- miała być rozplenica (nieduża), okazało się, że sprzedano mi inną trawę, no i miały być dalie o czarnych liściach , niskie i biskupie, a mam to co mam.

Kasiu, ładna kolorystycznie rabatka. Jak zobaczyłam u Łukasza w tych kolorach rabatkę - to się zakochałam
U ciebie te same kolorki. Też muszę pomyśleć o kulkach bukszpanowych
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:52, 06 wrz 2015

Do góry
Zadnej z nich nie znam, atrakcyjne, zwłaszcza carex Toffe Twist, ale....rok temu skusilam się na podobne cudo, rozczarowanie, ogromne...najlepiej, jak sprawdzisz je w realu...nie wspomne juz o kolejnej nieudanej inwestcji rozplenica Fireworks..
Wygladaja super, ale bez info od kogos, co ma je przynajmniej 3 lata, nie kupilabym.
Blaski i cienie nowego życia 10:11, 06 wrz 2015

Do góry
Dostałam kiedyś od Alinki 4 malutkie sadzonki rozplenicy, niestety nie przetrwały w moich trudnych warunków z wyjątkiem jednej. Właściwie to dopiero jesienią następnego roku okazało się że to rozplenica jak wypuściła kłoski.
W zeszłym roku przesadziłam ją w bardziej wilgotne miejsce i trochę urosła ale nie była imponujących rozmiarów.
W tym roku trochę podrosła mimo upałów i wiecie że wczoraj przeżyłam największy szok jak zobaczyłam na niej ilość kłosów. Przez ten chłodniejszy i deszczowy tydzień pokazała swój urok i jeszcze bardziej urosła. Dodam że była przez upały cały czas podlewana razem z hortensjami ogrodowymi Kindzi

U Agi - czyli słońce i piach 08:11, 06 wrz 2015

Do góry
Witaj Aga --- fajnie nowa mazowszanka Podpowiadać nie będę ale mogę polecić rośliny Szałwia omszona luksusowa I bezproblemowa bez słoneczka bardziej zielona Buksy to moja miłość znęcam się nad nimi ile się da .z traw polecam Morling Light I rozplenica japonska .A trzmieliny wytrzymałe .Pozdrawiam cieplutko I Zyczę sukcesów
Moja codzienność - ogród Oli 20:08, 05 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A propos seslerii:

Żółte berberysy, za sino tutaj.

W projekcie czasem nie dałam ci więcej tych bordowych berberysów?
Jeśli nie to dodaj bordowych więcej a zamiast seslerii żółte.

Z seslerią jest zbyt smutno i banalnie

Krzywo mi wyszło ale na pewno zrobisz to ładnie No i kolory będą nie takie jaskrawe

Danusiu masz rację sesleria w tym zestawieniu smutna

Na zdjęciu jest tylko fragment rabaty przy podjeździe, w zeszłym roku była już o niej dyskusja
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=265 ale nie obsadzałam bo słupki bramowe będą wykopywane i tak stoi i czeka może to i dobrze jest czas na przemyślenia

Lubię kolory ale obawiam się, że bordowy i mocny żółty razem w większej masie może mnie drażnić, wolę otulone zielenią
Mocne żółte akcenty to u mnie cyprysiki i wrzośce chyba nie chcę wprowadzać następnych gatunków. Może połączyć bordo z kremem będzie łagodniej ale też kolorowo ?

zielone - graby
bordowe - berberysy
kremowe - carex Evergold
zielone przy bramie - rozplenica Hameln

Czasem słońce czasem deszcz 09:03, 05 wrz 2015

Do góry
grujecznik zaczyna zmieniać barwy

miskanty wyrosły tak wysokie że do zdjęcia mieszczą się tylko pędzelki

Artemis ciągle otwiera świeże kwiaty- Janeczka to był dobry wybór

i inne pędzelki- rozplenica rubrum- do donicy w sam raz

Ogród w Puszczykowie 19:40, 04 wrz 2015

Do góry
frezja napisał(a)
To i ja muszę się za nią rozejrzećpozdrawiam

Hej Frezjo,
a ja właśnie po Twoim ogrodzie biegam
chciałam tu jeszcze dokleićdzisiejsze fotki, bo rozplenica ma już piękne "kotki", ale coś poblem techniczny mam. spróbuję jeszcze ra za chwilkę
Ogród w Puszczykowie 19:26, 04 wrz 2015

Do góry
Piorunek napisał(a)
Co to za trawa?

Piorunku,
jak widzę Ewka już napisała, że to rozplenica Hameln. Sadziłam w ubiegłym roku. Przyjęła się bez problemu, rośnie bardzo szybko. Na wiosnę obcięłam tuż przy ziemi. Nie daje rozłogów.

Jestem w polu 17:34, 04 wrz 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

Dlatego, że mogą się nie zakorzenic do zimy i jak przyjdzie jakas mroźna, to mogą zmarznac. Ale teraz z naszymi zimami to mało prawdopodobne

Jednym słowem moja rozplenica miała szczęście, że w tym roku zimy nie było
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies