Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

JulkAd 19:12, 20 wrz 2015

Kasik napisał(a)

Jak winogrona u Was rosną te owoce...jabłka i śliwki też
Kasik 19:24, 20 wrz 2015

JulkAd napisał(a)

Niesamowite...zestawienie cudowne...u mnie całkiem inny efekt. Do tego Twoja rozplenica jakaś szalona jest...skąd ona tyle szczotek nabrała?....wiesz jaka to odmiana?

Rozplenica rośnie tam drugie lato, posadziłam ją jesienią 2013 roku. Nazywa się Hameln, ale w moim sercu wyższe miejsce zajmuje rozplenica Moudry- jest piękna i szczoteczki ma bardzo ciemne. Właśnie wczoraj zakupiłam kolejne 3.

Popatrz na nią była sadzona w tamtym roku i jeszcze nie pokazała do końca całego piękna.

Kasik 19:27, 20 wrz 2015

JulkAd napisał(a)

Wow! No comment

Jula- uważam ją za hortensję o wielkiej mocy, niebywale pięknym wyglądzie i bardzo szybkim wzroście.

Dla mnie na razie numer jeden. Oczywiście mówię o moim ogrodzie.
JulkAd 19:32, 20 wrz 2015

Kasik napisał(a)

Rozplenica rośnie tam drugie lato, posadziłam ją jesienią 2013 roku. Nazywa się Hameln, ale w moim sercu wyższe miejsce zajmuje rozplenica Moudry- jest piękna i szczoteczki ma bardzo ciemne. Właśnie wczoraj zakupiłam kolejne 3.

Popatrz na nią była sadzona w tamtym roku i jeszcze nie pokazała do końca całego piękna.

U mnie rozplenice NN rosną....szukam takiej, która ciut niższa jest niż ta, która u mnie przy Phantomach rośnie. U Ciebie jakie mają rozmiary obydwie?
Kasik 19:32, 20 wrz 2015

JulkAd napisał(a)

Idealne jajo....a jaki kant?....super

Ten kształt powstał tylko dlatego, że na końcu stała magnolia i musiałam o nią zahaczyć wytargałam całą ziemię bo nawet nie śmiałam wspominać Grzesiowi, ze można by ją ruszyć - Magnolkę - A On przyszedł i stwierdził, ze ta magnolia tam nie może stać i przesadził ja na środek.

Gdybym to wiedziała.... Toż bym rabatę inaczej poprowadziła, no ale nic- kiedyś ją zakręcę i poprowadzę dalej. Dziś jest JAJO
JulkAd 19:35, 20 wrz 2015

Kasik napisał(a)

Jula- uważam ją za hortensję o wielkiej mocy, niebywale pięknym wyglądzie i bardzo szybkim wzroście.

Dla mnie na razie numer jeden. Oczywiście mówię o moim ogrodzie.

Ja na swoje nie narzekam, ale jakoś nie mam jeszcze takiego spektakularnego efektu jak u Ciebie...no i ciut za wysoką rozplenicę tam mam. Przysłoniła kwiaty
Kasik 19:39, 20 wrz 2015

JulkAd napisał(a)

U mnie rozplenice NN rosną....szukam takiej, która ciut niższa jest niż ta, która u mnie przy Phantomach rośnie. U Ciebie jakie mają rozmiary obydwie?

Ta jasna- 1 metr wysoka, 1 metr szeroka, ale nie ma wolnej przestrzeni i nie wiem czy gdyby ją miął to by się bardziej nie rozłożyła.

Ta ciemna - 0,90 metra wysokość, 1.30 metra szeroka, ale jak widzisz- ma wolna przestrzeń.

Ta ciemniejsza jest bardziej przejrzysta, tylko to również może dlatego, że jest młodsza i mniej rozrośnięta.

Z latarką biegam po ogrodzie, ale to nic- wszyscy już nawykli.
JulkAd 19:42, 20 wrz 2015

Kasik napisał(a)

Ten kształt powstał tylko dlatego, że na końcu stała magnolia i musiałam o nią zahaczyć wytargałam całą ziemię bo nawet nie śmiałam wspominać Grzesiowi, ze można by ją ruszyć - Magnolkę - A On przyszedł i stwierdził, ze ta magnolia tam nie może stać i przesadził ja na środek.

Gdybym to wiedziała.... Toż bym rabatę inaczej poprowadziła, no ale nic- kiedyś ją zakręcę i poprowadzę dalej. Dziś jest JAJO

Ale to jajo naprawdę fajnie wygląda....a jak już Grzesiu za planowanie kwiecia na rabatach się wziął to już całkiem dumna powinnaś być
Kasik 19:44, 20 wrz 2015

JulkAd napisał(a)

Ja na swoje nie narzekam, ale jakoś nie mam jeszcze takiego spektakularnego efektu jak u Ciebie...no i ciut za wysoką rozplenicę tam mam. Przysłoniła kwiaty

Poczekaj- dopiero w tamtym roku ją wsadzałaś. Ona przyrasta bardzo szybko. Właśnie ją zmierzyłam- 155 cm. Żadna rozplenica jej nie zasłoni.

Tam w narożniku jest Phantom - mój pierwszy - powinien być większy i wyższy, ale tam jest dużo cienia i idzie wolniej. Ta rosnąca jako soliter już ją przerosła. Poczekaj- będziesz miała efekt.
JulkAd 19:45, 20 wrz 2015

Kasik napisał(a)

Ta jasna- 1 metr wysoka, 1 metr szeroka, ale nie ma wolnej przestrzeni i nie wiem czy gdyby ją miął to by się bardziej nie rozłożyła.

Ta ciemna - 0,90 metra wysokość, 1.30 metra szeroka, ale jak widzisz- ma wolna przestrzeń.

Ta ciemniejsza jest bardziej przejrzysta, tylko to również może dlatego, że jest młodsza i mniej rozrośnięta.

Z latarką biegam po ogrodzie, ale to nic- wszyscy już nawykli.

Z latarką i miarką?...dzięki Kasik...muszę i tak mniejszej poszukać, ale ta ciemna mnie się bardzo podoba....moją muszę zidentyfikować...ona też jakieś ciemne szczotki ma, ale chyba inne niż Twoje