Rozplenica rośnie tam drugie lato, posadziłam ją jesienią 2013 roku. Nazywa się Hameln, ale w moim sercu wyższe miejsce zajmuje rozplenica Moudry- jest piękna i szczoteczki ma bardzo ciemne. Właśnie wczoraj zakupiłam kolejne 3.
Popatrz na nią była sadzona w tamtym roku i jeszcze nie pokazała do końca całego piękna.
Ten kształt powstał tylko dlatego, że na końcu stała magnolia i musiałam o nią zahaczyć wytargałam całą ziemię bo nawet nie śmiałam wspominać Grzesiowi, ze można by ją ruszyć - Magnolkę - A On przyszedł i stwierdził, ze ta magnolia tam nie może stać i przesadził ja na środek.
Gdybym to wiedziała.... Toż bym rabatę inaczej poprowadziła, no ale nic- kiedyś ją zakręcę i poprowadzę dalej. Dziś jest JAJO
Ja na swoje nie narzekam, ale jakoś nie mam jeszcze takiego spektakularnego efektu jak u Ciebie...no i ciut za wysoką rozplenicę tam mam. Przysłoniła kwiaty
Poczekaj- dopiero w tamtym roku ją wsadzałaś. Ona przyrasta bardzo szybko. Właśnie ją zmierzyłam- 155 cm. Żadna rozplenica jej nie zasłoni.
Tam w narożniku jest Phantom - mój pierwszy - powinien być większy i wyższy, ale tam jest dużo cienia i idzie wolniej. Ta rosnąca jako soliter już ją przerosła. Poczekaj- będziesz miała efekt.
Z latarką i miarką?...dzięki Kasik...muszę i tak mniejszej poszukać, ale ta ciemna mnie się bardzo podoba....moją muszę zidentyfikować...ona też jakieś ciemne szczotki ma, ale chyba inne niż Twoje