Mirellko mam tylko takie dalekie zdjęcie, rosną świerki srebrne a za nimi dereniem elegantissima, to jest to miejsce przy płocie z przodu
Jak uda Ci się wstawić zdjęcie daj mi znać
Siostra jeszcze pokażę Ci donice jakie nabyłam chcę kupić jeszcze 2 i posadzić bukszpany albo jakieś miniaturowe iglaki na taras przed domem.Poidełko zrobiłam ze starego grila. Ta miniaturowa różyczka mi zmarzła i już jej nie mam, szkoda
Nie mam wielkich planów, mam malenkie
Duże drzewka to brzozy doorenbrosy, 1 dereń kwiecisty, kule bukszpanowe, hakone to pod dereniem, żółte najprawdopodobniej, brazowe trawy to albo śmiałek darniowy albo trawa z bagien tzn molinia, mały ekran z cisa na jego tle derenie elegantissima ( już rosną) przed dereniami coś ciemno zielonego, dalej rosną świerki serbskie
Ania pogoda u nas w miarę 0 stopnia, słońca nie było widać, jest pochmurno ale wiatru nie ma,śniegu też nie ma, ciekawe czy jeszcze będzie. Dla przypomnienia zimowe pejzaże.
Witam. Od dłuższego czasu próbuję wymyślić czym innym można by obsadzić widoczną na zdjęciach dosyć nietypową rabatę wzdłuż ogrodzenia. Do tej pory w rzędach rosły tam astry bylinowe, begonie oraz floks szydlasty. W czasie kiedy nie kwitły astry nie wyglądało to źle, natomiast po ich zakwitnięciu te dwa kolory nie współgrały ze sobą. A ponieważ w tym roku będę zmieniał również przeciwną stronę tej nieszczęsnej rabaty, chciałbym też zmienić nasadzenia i tu. Rabata jest frontowa, dosyć wąska - 80 cm co dodatkowo komplikuje sprawę, miejsce słoneczne. Po przeciwnej stronie będą rosły brzozy doorenbos, bukszpany czerwone jeżówki, miskanty morning light i hortensje anabelle. Ktoś ma jakiś pomysł co można by tam posadzić i jak ( w jednym rządzie, dwóch, na przemian?) Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.