Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 17:14, 04 lut 2017

W ogrodzie nic się nie dzieje. Pada deszcz i mgła jak mleko ale mimo to śniegu jeszcze sporo. Za to storczyki kwitną jak gloopie.
BasiaLT 17:18, 04 lut 2017

A to moje storczykowe "przedszkolne".

BasiaLT 17:29, 04 lut 2017

Dzisiaj rozpoczęłam wysiewy kwiatów i traw z nasion. Pierwszy raz użyłam specjalnej ziemi do wysiewow. Po raz pierwszy też nie sialam całej torebki do jednej doniczki tylko po kilka sztuk do małych. Czytałam na watkach że dziewczyny tak robią i wtedy nie muszą pikowac. No zobaczymy.
18:15, 04 lut 2017
wow
storczyki białe moje ulubione
Powoli się sezon rozpoczyna
BasiaLT 18:17, 04 lut 2017

MonikA napisał(a)
wow
storczyki białe moje ulubione
Powoli się sezon rozpoczyna

Ja też uwielbiam białe storczyki. Ten jedyny fioletowy dostałam w prezencie.
zbigniew_gazda 08:23, 05 lut 2017

Basiu piękna kolekcja storczyków. Białe chyba najlepiej rosną i kwitną. Też mam takie przedszkole i ciekawe kiedy się "rozkręcą", a jakie trawy wysiałaś?
zawitka 09:06, 05 lut 2017

Faktycznie białe rosną najlepiej i ładnie kwitną Ja to kupuję storczyki po 5 zł i ratuję je od zguby ,jak wyjdą z suszy i upadku to kwiatkiem się odwdzięczają Nasiona są trza się wziąć za siew.
BasiaLT 09:31, 06 lut 2017

zbigniew_gazda napisał(a)
Basiu piękna kolekcja storczyków. Białe chyba najlepiej rosną i kwitną. Też mam takie przedszkole i ciekawe kiedy się "rozkręcą", a jakie trawy wysiałaś?

Zbyszku uprzejmie donoszę że wysiałam ostnicę, drżączkę, duszka, begonię, lewkonię, dzwonki irlandzkie. Dzisiaj jeszcze będę wysiewać rozplenice, cynie, nagietki i pomidory. Za jakiś czas pójdą w ruch dynie ozdobne i jarmuż.
BasiaLT 09:33, 06 lut 2017

zawitka napisał(a)
Faktycznie białe rosną najlepiej i ładnie kwitną Ja to kupuję storczyki po 5 zł i ratuję je od zguby ,jak wyjdą z suszy i upadku to kwiatkiem się odwdzięczają Nasiona są trza się wziąć za siew.

Halinko musisz mieć dobrą rękę że takie zdechlaki reanimujesz. A tak poza tym to nigdzie w okolicznych sklepach nie widziałam storczyków aż tak bardzo przecenionych.
Bogdzia 21:42, 06 lut 2017

Piękne masz storczyki. Ja w tym roku chyba wszystko do ziemi siac bede , nie lubię w domu, na razie kupiłam same takie które mozna w gruncie wysiac ale czy juz nic nie kupię???