Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:28, 16 lis 2016

Do góry
Reszcie macham, ale odpowiem przy innej okazji..
Bawarka 20:28, 16 lis 2016

Do góry
Ktos probuje sie poczestowac, ktos kto robi fotki

Gotowe Zareczam, byly pyszne, jeszcze cieplutkie, o lekko cytrynowym smaku, truskawkowo karmelowo cos tam
Żywopłotki cisowe. 20:27, 16 lis 2016

Do góry
W misce czerwone kolory. są już przemrożone i zmęczone wiatrem i deszczem.

'Rubin' piękny kolor.

Purple bardzo niziutkie. też ładny.

Purpurea w/g pani od chryzantem ma być najładniejszy.
Bawarka 20:24, 16 lis 2016

Do góry

Ogród Nety- moje marzenie 20:21, 16 lis 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Reaguję na oba
O, to wiele się wyjaśniło. Zwłaszcza jeśli chodzi o możliwości czasowe i budżetowe.
Z dwojga złego gorzej się planuje ogród, którego właściciel nie dysponuje czasem.
Tak sobie popatrzyłam na te okienka i wychodzi mi, że trzeba pomyśleć o jakimś estetycznym przesłonięciu warzywnika.
Ta ulica przy której stoi dom to ruchliwa jest? Tabuny jakies ludzkie sie tam panoszą? Co jest po przeciwnej stronie drogi? Pytam, bo stamtąd jest podgląd na wasze miejsce wypoczynkowe. Czy przy drodze jest coś, co wymaga przesłonięcia?

Rozważałaś może jakieś opcje nasadzeń na froncie pod oknem i pod płotem?

To jeszcze słowo wyjaśnienia. Mój dom jest pierwszy na niewielkim osiedlu i droga, z której wjeżdżamy na działkę to coś takiego: (przy okazji widac rabatę na froncie)

Samochodów niewiele, ale jednak każdy jadąc czy idąc mija mój dom. Od tyłu domu jest jeszcze jedna działka na sprzedaż, więc pewnie niedługo ktoś kupi i za nią jest druga ulica, dość ruchliwa. Stojąc przodem do domu po lewej mam pustą działkę, miejską, zachwaszczoną totalnie, za domem działkę na sprzedaż z wizją sąsiedztwa, z prawej dom, który często już pojawiał sie na zdjęciach. Na przeciwko domu też działka na sprzedaż, więc docelowo będzie sąsiedztwo.
Warzywnik myślę mam całkiem ładny i utrzymuję go w porządku, więc nie mam ciśnienia na jego zasłanianie. Tam jest kilka rządków truskawek, borówki, agrest pienny itd. Gorszy mam inny widok, ale o tym kiedy indziej.

Od ulicy tej osiedlowej chcę się zasłonić trochę, bo mimo tego, że placyk jest obniżony o 1,5metra, widac nas z ulicy.

Rabata pod oknem na froncie jest cała do zmiany, ale zostawiam ją na koniec, jak już będzie ustalony styl i reszta nasadzeń.
Priorytetm dla mnie są nasadzenia w górnej części ogrodu i wokół placyku. To chciałabym zrealizowac w tym roku.
Żywopłotki cisowe. 20:20, 16 lis 2016

Do góry
Przyszła przesyłka chryzantem, tylko z moją pocztą są kłopoty.
W poniedziałek była wysłana paczka. Dostałam nr przesyłki, śledziłam paczkę, we wtorek była na mojej poczcie.
Wybrałam się bo jeszcze była inna paczka dosłana z zawilcami z początku listopada.

Pisałam e-mail z upomnieniem dostarczenia paczki, odp. że została awizowana.
We wtorek poszłam po odbiór, `jednej i drugiej z chryzantemą.

Pytam dlaczego awizowali, co dzień zaglądałam do skrzynki, nie było Sms.
wzruszyła ramionami babka przy okienku.

Mówię o drugiej przesyłce jest od 11 godz. śledziłam przesyłkę, a to ma kurier usłyszałam.
Wróciłam do domu czekałam nie było, i powiadomienia nie było.

Dziś dzwonią do mnie z poczty i p. mówi paczka przyszła dziś do pani czy przyjadę.

Odp. paczka była wczoraj, ja byłam tylko pracownikowi nie chciało się poszukać.
Nie ja nie przyjadę dziś.

wieczorem przywiózł kurier.

Pani do chryzantem dzwoniła do mnie dziś przed chwilą że paczka wczoraj była awizowana, a poczta nie zrobiła nic, tylko wysłali jej powiadomienie.

Ma składać skargę p. od chryzantem.

a naczelnikiem poczty jest moja sąsiadka z przeciwnej strony ulicy bardzo miła pani tylko nie nadaje się na urząd kierowniczy.
tak mam z listami i wszystkimi przesyłkami do odebrania.

Bawarka 20:16, 16 lis 2016

Do góry

Bawarka 20:12, 16 lis 2016

Do góry
i juz

z pieknego, glebokiego koloru, wyszedl rozowy

Bawarka 20:06, 16 lis 2016

Do góry

i rozciaganie

Ogród Nety- moje marzenie 19:55, 16 lis 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Oj, dziewczyny, gdzie tylko coś ciekawego zaczyna się dziać, to zaraz krzyk się podnosi "zwolnij!"

Wydaje mi się, że obie wersje są do zaakceptowania. Tylko tą pierwszą ewentualnie bym trochę przerobiła:
Albo zrobiła żywopłot w linii falistej

albo linie proste, ale w ten sposób:

przy samym placyku niski żywopłot, w 2/3 przechodzący w ławeczkę (u Reni była chyba rzucana inspirka czegoś takiego) i trochę wyżej druga linia równolegle.

Czyli zrobiły Ci się trzy wersje.
I którąkolwiek wybierzesz, będziesz musiała ją pociągnąć na pozostałych rabatach.

Asia jak zwykle trafiła w sedno! ja strasznie nie lubie gdy ktos pisze " nie ogarniam zwolnij"itp jak ktoś nie ma czasu (ochoty) na czytanie kogos watku ze zrozumieniem to niech chociaż się do tego nie przyznaje bo to takie nie grzeczne wedlug mnie..
a jesli chodzi o wersje to mi sie podoba pierwsza falista
pytałaś u mnie Aneta o ścieżkę, ja za dużo mam stron, nie ogarniam gdzie o czym była rozmowa. zapisuję tylko linki, piny i rysunki na komputer. jesli chodzi o moją ścieżkę to plan jest na taką , podsunęla mi go kasia_w która wedlug mnie obok naszej macadami jest drugą niezwykle inteligentną i nietuzinkowa osobą z wyszukanym gustem i dobrym okiem. oczywiscie poza magnolia, Toszka czy szefową bo to u nich oczywiste
Mały ogród, ale duuużo radości 19:47, 16 lis 2016

Do góry
I listopad

Ogród to moja bajka 19:42, 16 lis 2016

Do góry
Dom jest skończony ale ciągle brakuje kostki. To mi trochę przeszkadza. Ale pomału nie wszystko naraz. Pozdrawiam.
Ogród to moja bajka 19:37, 16 lis 2016

Do góry
Na razie mam niewiele zdjęć ale to da się nadrobić. Co mam to wklejam.
Mały ogród, ale duuużo radości 19:35, 16 lis 2016

Do góry
Tu koniec września

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 19:29, 16 lis 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Inna dobra wiadomosć - komputer po zalaniu jednak żyje

i tak by wygladał projekt kólisty z roslinami:

Mnie również się podoba Juz widzę byliny i trawy wylewające się na chodnik.
Ogródek pod przytulonymi dębami 19:24, 16 lis 2016

Do góry
Listopad

Miejski ogród w wersji mini 19:23, 16 lis 2016

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Duże miasto, wokół gęsta zabudowa jednorodzinna a tymczasem po sąsiedzku...

piękne
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:15, 16 lis 2016

Do góry
Jesiennej szarugi ciąg dalszy. Maliny ścięte. Czekam na ostateczny opad brzozowych listków i można rozpocząć zimowy sen.

O tej porze roku najbardziej widoczny jest młody wiek ogrodu. Szkielet w postaci żywopłotu i posadzonych tu i tam zimozielonych jest jeszcze słabo wyrośnięty. Oko zatrzymuje się tylko na pniach brzóz. A za ogrodzeniem wciąż straszą pobudowlane resztki.Trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Najlepiej prezentuje się półksiężycowa z wrzosowiskiem, podokienna z rododendronami i druga z rozplenicami oraz rondo z miskantami. Nieźle się zapowiadają turzyce na przedpłotowej.

Ogród na piasku i z wielkim murem 19:12, 16 lis 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Alicja takie małe szyszki to chyba tylko z olbrzyma sekwoja??? od czubka każda szyszka trudna do rozpoznania

not good
Ogród prawie romantyczny 19:09, 16 lis 2016

Do góry
ryska napisał(a)

Chętnie
Przypudrowane roślinki apetycznie wyglądają i bajkowo.
Pięknie to wygląda.

To trzymam za słowo

Szkoda, ze takie widoki pojawiają się rzadko... za rzadko. Dzisiaj już nie ma co oglądać, ale przecież tak na dobrą sprawę zima się jeszcze nie zaczęła

Oszroniona Lovely fairy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies