Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

frezja 21:12, 28 sty 2017

Kamila,dawno mnie nie było u Ciebie a tu tyle zmian.Pięknie prowadzone rabaty, dużo roślin i szukaj miejsca na dodatkowe róże spory ten areał.
Madzenka 21:26, 28 sty 2017

Ha ja tez dzisiaj dopiero choinkę rozebralam, tyle tylko ze mialam ciętego świerka syberyjskiego
kamila66 21:33, 28 sty 2017

frezja napisał(a)
Kamila,dawno mnie nie było u Ciebie a tu tyle zmian.Pięknie prowadzone rabaty, dużo roślin i szukaj miejsca na róże spory ten areał.

Ewa słońce wyszło, obiecują temperaturę w plusie ogrodnikowi uruchamiają się zmysły
kamila66 21:34, 28 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Ha ja tez dzisiaj dopiero choinkę rozebralam, tyle tylko ze mialam ciętego świerka syberyjskiego

Jak na mnie to dość późno ale mój czterolatek był innego zdania
kamila66 21:45, 28 sty 2017

Narysowałam dzisiaj plan ogrodu
To co jest zakreślone ołówkiem to plany tegoroczne. Przesuwam kompostownik bliżej warzywnika. Będę także kombinować z placem zabaw dla młodego

Pomarańczowym kolorem zaznaczyłam podjazd i ścieżki
Różowym kolorem bloki granitowe, warzywnik i drewutnie - elementy nietykalne
Na zielono rabaty.
Biały pozostaje trawnik i dom
Dorota123 23:17, 28 sty 2017

Widzę, że nie możesz doczekać się wiosny i zabrać za spełnienie swoich planów. Myślę, że każda z nas poszła by już pogrzebać w ziemi, dostrzec jakiś zwiastun wiosny i wypatrywać kolorowych kwiatów.
kamila66 10:37, 29 sty 2017

Dorota123 napisał(a)
Widzę, że nie możesz doczekać się wiosny i zabrać za spełnienie swoich planów. Myślę, że każda z nas poszła by już pogrzebać w ziemi, dostrzec jakiś zwiastun wiosny i wypatrywać kolorowych kwiatów.

Dorotko w ogrodzie wszystko nadal skute śniegiem lub lodem, chodź może to i dobrze, że jest pierzyna która chroni roślinki przed takimi mrozami jaki był u nas dzisiaj w nocy.
MirellaB 10:48, 29 sty 2017

U mnie jeszcze choinka stoi, ale część ozdób schowana.

Ładnie plan narysowałaś. Co chcesz posadzić na tej zaznaczonej rabacie?
kamila66 11:16, 29 sty 2017

MirellaB napisał(a)
U mnie jeszcze choinka stoi, ale część ozdób schowana.

Ładnie plan narysowałaś. Co chcesz posadzić na tej zaznaczonej rabacie?

Mirellko praktycznie wszystko co jest za domem wymaga korekty.
W tamtym roku myśleliśmy o wycięciu wierzby ale "nie stać nas na to" aby utracić cień który ona daje. Będzie wycięta tak aby powstał z niej jeden pień. Na lewo od niej chciałam posadzić serby aby zatrzymać chodź trochę wiatr. No i trawy eM co najwyżej na nie się godzi bo to jego część ogrodu

Ogólnie największy problem mam z kompostownikiem, powinien stać w narożniku działki za wiatą - drewutnią, ale tam nie ma na niego miejsca nie pomyśleliśmy o tym ja stawialiśmy wiatę a teraz jest kłopot gdzie go wstawić. Jest mobilny więc w tym roku wyląduje na granicy końca drugiego przęsła.
kamila66 11:36, 29 sty 2017

Zakładam jeszcze, że kompostownik zostanie prawie tu gdzie jest ale przyklejony do wierzby będzie przesunięty o metr w prawo. Gdybym przed nim posadziła jakąś trawę w stylu zebrinus ale niższą byłby częściowo przysłonięty. Wiosną trawa jest ścięta więc nie byłoby problemu z jego opróżnianiem.