Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku Iwony 21:15, 05 gru 2016

Do góry
Trawy jeszcze zdobią ogród a zwłaszcza bukiety miskantów.

Rozplenice też jeszcze się trzymają.

Najlepiej wyglądają jeszcze Ice Dance.

Jak to wszystko ogarnąć? 21:13, 05 gru 2016

Do góry
Co byś powiedziała na malutki szlif?
wersja 2a - niebieskie, to woda otaczająca taras...:

wersja 2b w oparciu o twoją inspirację:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712392590868/

w otoczeniu tarasu lawenda i trawy, np. ID
Typografia ogrodu 21:09, 05 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Nasza monika mądrze prawi. Nie oczekujmy tu códów z du.......wziętych

A odnosnie eukaliptusa to i ja jestem ciekawa bo czekam z jego zakupem własnei daltego żeby mi do świąt wytrzymał a w domku ma ponad 21 stopni
wyschniety euksliptus ma takie liście. Niektóre bardziej.niektóre mniej falujące.
Dla odmiany czas na zmiany... 21:09, 05 gru 2016

Do góry
jakiś czas temu będąc w Gdańsku spodobały mi się te nasadzenia w jednym z miejskich skwerów ..zdaje się że na O. kilka osób ma podobne kompozycje...w takim razie będę sie powtarzać..ale co tam...może kogoś zainteresuje

W ogródku Iwony 21:08, 05 gru 2016

Do góry
Dziękuję za miłe wpisy, pomimo że coraz rzadziej tu bywam, tym bardziej cieszę się że jeszcze ktoś tu zagląda.
A przede wszystkim witam Alę, rozgość się, proszę i bywaj jak najczęściej

Dzisiaj była super pogoda - słońce i lekki mrozik z rana. Wreszcie udało mi się zrobić kilka zdjęć ( ostatnio nawet na robienie zdjęć nie mam czasu).

Przed wejściem do domu - zielono i kuliście
Cisowy "bonsaj" z roku na rok wygląda coraz lepiej, ale jeszcze trochę trzeba nad nim popracować.

Po drugiej stronie wejścia strzyżona kosodrzewina. Wymaga zdecydowanego ciecia w przyszłym sezonie, bo traci kształt.

Typografia ogrodu 21:05, 05 gru 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Przydreptałam na forum specjalnie dla Ciebie żeby jeszcze tu na głos pozachwycać się nowym wiankiem. No i żeby nie truć Ci już "tam" z pytaniami, potruję "tu" Jeszcze jedno info o tym eukaliptusie bym chciała- nie wkurzaj się, upierdliwość mam we krwi Piszesz, że on zasycha ładnie trzymając formę. Ale to się dzieje przy pokojowych temperaturach czy przy minusowych też? Pytam czy bezpiecznie jest robić ze świeżego wianek na dwór czy trzeba go najpierw ususzyć? Ale suchy to z kolei na wiatr nietrwały że o śniegu nie wspomnę. Mam tylko niewielki daszek nad drzwiami więc przejmuję się takimi rzeczami. Pytanie brzmi: czy ten eukaliptus nadaje się na zewnątrz na minusowe temperatury?

A w temacie autorstwa i pinteresta to ja bym się nie napinała-dobre masz podejście Raz, że trendy łatwo "wyczuć" już chwilę wcześniej, a na pintereście one się jedynie materializują. Poza tym udowodniono, że jeśli posadzić kilkanaście małp bodajże na dwa lata (tego nie jestem pewna, mogło być też dwanaście) to któraś musi napisać toćka w toćkę wers z Szekspira- z Hamleta chyba. Rachunek prawdopodobieństwa Jak tyle zdolniach na forum to któraś w końcu....
tu jestem częściej.tam mam problem z pocztą
Mój eukaliptus już jest suchy. Czyli po dwóch dniach.choć ten na dworze jakby suszyl się wolniej. Na zewnątrz nic mu nie będzie.wiatr go raczej nie polamie.gdy jest suchy jest kruchy łodygę ma mocną i grba więc nie złamie się tak łatwo.
Mój na dworze wygląda tak

Porównanie malpie... Urocze
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:04, 05 gru 2016

Do góry
Agcia napisał(a)

cóż to za piękności ?? super to zdjęcie.

Tak bym chciała robić tylko super fotki.

A to taka fotogeniczna pysznogłówka

Dziś robiłam sesję mojej rabacie bylinowej - jeszcze nie wymęczona zimą - w lutym zetnę byliny

werbena hastata i kłosowiec

kulki żeleżniaka są większe od pysznogłówki i też dobrze wyglądają

Dla odmiany czas na zmiany... 21:02, 05 gru 2016

Do góry
Gosiu ...w zasadzie to ogrodowego nie mam nic co mogłabym pokazać...choć ciemierniki cudne i wiele ich zaczynają kwitnąc na całego...to cieszy...ale trawy nie powiązane....śmietnik nie pomalowany

ale za to w oczekiwaniu na ciemierniki moge pokazać moją przeróbkę krzesła..widziałam, że temat modny ostatnio na forum

było sobie zielone szkaradztwo

wyszło coś takiego ...stolik nocny
Mój 4 arowy azyl... 20:56, 05 gru 2016

Do góry
Krótki wypad na działkę, bo sporo odpadków na kompost się zebrało, a że pogoda wyśmienita, to wykorzystać trzeba.
Jesiennie jeszcze, tylko ziemia zmrożona, ale na wierzchu tylko.

Oberwałam liście z róż przy altanie, zrobiłam kilka zdjęć i powrot.

Poinsecja - gwiazda betlejemska, szkoda że zdjęcie nie oddało autentycznego jej koloru.

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:56, 05 gru 2016

Do góry
Był u Was Mikołaj ?

U mnie jeszcze nie był ten z wyczekiwanym przeze mnie prezentem czyli zbiornikiem na wodę - mam nadzieję, że do soboty się dotaraska

a tymczasem zrobiłam dziś inspekcję w ogrodzie i to z aparatem i wcale nie chciało mi się zdobić ogrodu bo jus myślę o lutym - muszę w lutym rozpocząć sezon - moc prac

noszę się, noszę z zamiarem zlikwidowania wrzosów na mojej górce wrzosowej a wątpliwości wciąż wiele dziś urocze

liatry jeszcze urocze - mam zamiar podzielić i dosadzić a to już można w marcu robić, za to z liriope spokój podzieliłam jesienia

tu znów robota - trawy Red Baron spodobały mi się i niepotrzebnie się obawiałam ich ekspansywności - muszę je rozsadzić no i jeszcze kilka innych działań na tej rabacie - pól dnia zejdzie jak nic - początek kwietnia

spojrzałam na ciemierniki - moje nie kwitną - kwitną w kwietniu ale od lutego już kokietują
mam moc siewek i nie było czasu się z nimi rozprawić - postanowiłam że to zrobię w nowym sezonie tym bardziej że tu też manewry z przesadzaniem planowane są - och jak przyjemnie planować skoro do wykonania odległy czas

Ogrodowe przygody 20:54, 05 gru 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Widzę , ze u ciebie pełnia lata Slicznie
Pastella nie ma za dużych kwiatów ale są trwałe, zmienne kolorystycznie, ja lubie bardziej ją w jesiennym kwitnieniu , do tego obficie kwitnie i zdrowa . postaram sie poszukać jej fotek , to dam znać

czekam bo u Ciebie uwielbiam być
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:44, 05 gru 2016

Do góry
mira napisał(a)

cóż to za piękności ?? super to zdjęcie.
Ogrodowe przygody 20:31, 05 gru 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Hmmm, muszę w takim razie przyjrzeć się pastelli. Widziałam ją u kogoś i nie zrobiła na mnie wielkiego wrażenia. Może będzie okazja to ja sobie spokojnie obejrzę u Ciebie a zestaw z trawkami czy jak pisała Ewa z jeżówkami lub leosiem naprawdę wart rozważenia

Aga czyli jeszcze widzę, że odwiedzimy szkółkę
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:28, 05 gru 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dekoracji całe mnóstwo, a przesytu nie ma

Pierwsze opatrzone z zeszłego roku od kogoś z ogrodowiska, drugie z gazety
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:25, 05 gru 2016

Do góry
Tamaryszek napisał(a)
Cześć! Zaglądam, bo lubię Ciebie i Twój ogród.
Klasyfikacja rozchodników cudna! Najbardziej podobają mi się rozchodniki z dużymi, płaskimi baldachami. A faza różowawo-zielonkawa najpiękniejsza. Ta ostatnia, bordo też fajna. Rozchodniki sadzę w nowym sezonie, postanowione. Może rzeczywiście im za bardzo dogodziłaś.
Podoba mi się ten schodek u Ciebie w trawniku z przejściem obok. W sumie podobne rozwiązanie jak w Walmer.

Iza dziękuję. Cieszę się że rozchodniki znajdą się w tak pięknym ogrodzie.

A z tyn schodkiem muszę powalczyć trochę. Chodzi mi o te szpary które bym chciała obsadzić. Już próbowałam sadziłam karmnik ale nic nie wyszło.Chy
ba za małe szpary ale trawska jakoś rosną.

pozdrawiam
Moja bajka 20:24, 05 gru 2016

Do góry

No i jak myślicie może tak być???

Ale z nas ważniary wyszły
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:23, 05 gru 2016

Do góry
Najpierw zachwycił nas ogród morski pełen cudów

No ten ogród tez był odpicowany prze Gośćmi
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:21, 05 gru 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mira, przepadłam. Zima to dobry czas na podróże z książkami.

Jeszcze nie zdążyłam się oczytać i rozejrzeć (dotrzeć do) Hanham Court (Isabel i Julian Bannerman) a oni już w Trematon kolejny ogród stworzyli.

I książkę świeżutko wydali, warto: Landscape of Dreams: The Gardens of Isabel & Julian Bannerman.

"sztuka obiektów" piszesz ... szukam tej sztuki tj. teatralności i scenografii w ogrodzie nade wszystko, jednak.

Tak teraz czas książek i zakupów prezentowych - ja stawiam zwykle na muzykę albo książki - może mało szałowo ale ciesze się jak mi się uda wbić w gust - często się udaje

Ten czas w ogrodzie daje dużo teatru - więcej niż w lecie ? jak to możliwe ?

pozdrawiam
Ogród to moja bajka 20:18, 05 gru 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
nie wiem oc dokladnie codzi z przesuwaniem do gory ale zauwazylam, ze masz tekst przed zdjeciem po tekscie zrob spacje, to zdjecie spadnie na dol
Ok spróbuję wstawić zdjęcia tak jak piszesz. No i zobaczymy.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:14, 05 gru 2016

Do góry
Przechodzimy dalej
Katka no nie zabieraj mi derenia, uformujesz sobie sama

O tu masz 2013 - zobacz czerwone pedy jaki krzaczor był

a tak w lecie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies