Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 21:05, 05 gru 2016

jankosia napisał(a)
Przydreptałam na forum specjalnie dla Ciebie żeby jeszcze tu na głos pozachwycać się nowym wiankiem. No i żeby nie truć Ci już "tam" z pytaniami, potruję "tu" Jeszcze jedno info o tym eukaliptusie bym chciała- nie wkurzaj się, upierdliwość mam we krwi Piszesz, że on zasycha ładnie trzymając formę. Ale to się dzieje przy pokojowych temperaturach czy przy minusowych też? Pytam czy bezpiecznie jest robić ze świeżego wianek na dwór czy trzeba go najpierw ususzyć? Ale suchy to z kolei na wiatr nietrwały że o śniegu nie wspomnę. Mam tylko niewielki daszek nad drzwiami więc przejmuję się takimi rzeczami. Pytanie brzmi: czy ten eukaliptus nadaje się na zewnątrz na minusowe temperatury?

A w temacie autorstwa i pinteresta to ja bym się nie napinała-dobre masz podejście Raz, że trendy łatwo "wyczuć" już chwilę wcześniej, a na pintereście one się jedynie materializują. Poza tym udowodniono, że jeśli posadzić kilkanaście małp bodajże na dwa lata (tego nie jestem pewna, mogło być też dwanaście) to któraś musi napisać toćka w toćkę wers z Szekspira- z Hamleta chyba. Rachunek prawdopodobieństwa Jak tyle zdolniach na forum to któraś w końcu....
tu jestem częściej.tam mam problem z pocztą
Mój eukaliptus już jest suchy. Czyli po dwóch dniach.choć ten na dworze jakby suszyl się wolniej. Na zewnątrz nic mu nie będzie.wiatr go raczej nie polamie.gdy jest suchy jest kruchy łodygę ma mocną i grba więc nie złamie się tak łatwo.
Mój na dworze wygląda tak

Porównanie malpie... Urocze
nawigatorka 21:09, 05 gru 2016

malkul napisał(a)

Nasza monika mądrze prawi. Nie oczekujmy tu códów z du.......wziętych

A odnosnie eukaliptusa to i ja jestem ciekawa bo czekam z jego zakupem własnei daltego żeby mi do świąt wytrzymał a w domku ma ponad 21 stopni
wyschniety euksliptus ma takie liście. Niektóre bardziej.niektóre mniej falujące.
jankosia 21:32, 05 gru 2016

No po ostatniej naszej konwersacji to się zaczęłam zastanawiać czy te małpy tutaj nie zostaną źle zrozumiane No ale zaryzykowałam
Jedyne czego się bałam przy tej roślince (nieznanej mi przecież - nie używałam) że mróz ją zetnie, zgnije, zrobi się czarna i tyle mojej radości. Dzięki za rozwianie moich obaw Podoba mi się ta mięta Jeszcze gałązki śnieguliczki mi się marzą. Wiem gdzie rośnie, ale tak głupio komuś z żywopłotu podwędzić - chamskie. Z zieleni miejskiej tym bardziej. Wybieram się jutro na rynek i liczę że u jakiejś babci kupię bo u nas w kwiaciarniach mizeria a na giełdę to nasze kwiaciarki do Poznania jeżdżą. Albo jakoś pod Poznań
jankosia 21:34, 05 gru 2016

Chcę ci jeszcze napisać że ozdób świątecznych masz w domu więcej niż ja przez ostatnich dziesięć lat Podziwiam że ci się chce a) robić, instalować itd. b) demontować - z tym u mnie najgorzej Gdyby choinki się nie sypały po dwóch tygodniach to możliwe że u mnie stałyby do Wielkanocy hihi
nawigatorka 23:50, 05 gru 2016

jankosia napisał(a)
No po ostatniej naszej konwersacji to się zaczęłam zastanawiać czy te małpy tutaj nie zostaną źle zrozumiane No ale zaryzykowałam
Jedyne czego się bałam przy tej roślince (nieznanej mi przecież - nie używałam) że mróz ją zetnie, zgnije, zrobi się czarna i tyle mojej radości. Dzięki za rozwianie moich obaw Podoba mi się ta mięta Jeszcze gałązki śnieguliczki mi się marzą. Wiem gdzie rośnie, ale tak głupio komuś z żywopłotu podwędzić - chamskie. Z zieleni miejskiej tym bardziej. Wybieram się jutro na rynek i liczę że u jakiejś babci kupię bo u nas w kwiaciarniach mizeria a na giełdę to nasze kwiaciarki do Poznania jeżdżą. Albo jakoś pod Poznań
a wiesz że sama o snieguliczce myślałam.rośnie niedaleko bo zawsze z córkami na spacerze obrywsmy. Rizdepytwsnie albo rozjerzdzanie rowerem jest najlepsza zabawa. Ale bałam się że właśnie ona zgnije i opadnie bo x biegiem zimy owoce brązowieją
nawigatorka 23:53, 05 gru 2016

jankosia napisał(a)
Chcę ci jeszcze napisać że ozdób świątecznych masz w domu więcej niż ja przez ostatnich dziesięć lat Podziwiam że ci się chce a) robić, instalować itd. b) demontować - z tym u mnie najgorzej Gdyby choinki się nie sypały po dwóch tygodniach to możliwe że u mnie stałyby do Wielkanocy hihi
to Cię zaskocze bo ja zazwyczaj rozbieram choinkę jeszcze przed Sylwester. A z dekoracji bożonarodzeniowych cieszę tak samo jak cieszę się z tego gdy znikaja i przywracają wolna przestrzeń.
Dis M powiedział że nasz dom to ciągła pracownia.a najwazniejsze że mówił to z uśmiechem na ustach
Pszczelarnia 09:45, 06 gru 2016

Jestem zachwycona. Bardzo. Piękne klimaty.

Jest szarość, biel, beton i tak dużo natury. A scenka rodzajowa w starym słoju bardzo ujęła mnie za serce. I firanka.

Dziękuję, że pokazujesz nam to wszystko.
Pszczelarnia 09:48, 06 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
(...)
Dis M powiedział że nasz dom to ciągła pracownia.a najwazniejsze że mówił to z uśmiechem na ustach

Pięknie.
lojalna_ 10:05, 06 gru 2016

Poczytałam na szybciora jednym okiem o P i inspiracjach i zgodzę sie z mądrym słowami które tutaj ostatnio padły )))

Asiu za Pszczółka napisze )) dzięki wielkie ze nam to udostępniasz i pozwalasz cieszyć oczy ))

☆ Aska))
amelia_b 10:40, 06 gru 2016

a ja lubię korzystać z Asi inspiracji