Cieszę się , mam nadzieję że wstawisz tam jeszcze niejedno
U mnie coraz mniej śniegu wczoraj bardzo dużo ubyło, dzisiaj ma być na plusie więc liczę że szybko się stopi
Ja dzisiaj jak pogoda pozwoli chcę umyć wszystkie okna
Chcę wygonić zimę z domu, potrzebuję świeżego powietrza
Lubię takie szydełkowe cacka, pokażesz jak zawiesisz?
Mnie też czeka sprzątanie bylinowych pozostałości i ogólne czyszczenie rabat. Pewno i plewienie się znajdzie
Ja nic nie kopczykowałam, wszystko na żywioł
Dziewczyny, jak jeszcze za oknem mróz hula, trzeba czymś dusze radować.
Jeden lubi w piecu palić, inny w karty grać, a ja rymować.
I chociaż to rymy nie kunsztowne zbyt, to umilają nasz tutaj byt!
Dobrej nocki!
W naszym kompostowniku nigdy nie pachniało niczym, nie mam obaw bo on będzie przesunięty tylko o metr
Na tym zdjęciu wycięłam go z miejsca w którym stoi i przestawiłam w miejsce gdzie będzie stał
Brzozy zrzucajace swoja skóre. Na sniegu widac rosne slady ptactwa, szczegolnie przychodza sie odzywiac bazanty do ptasiej stolowki.
U mnie juz trzecia zmiana wisiorow ze sloniny.
Zrobic zdjecie to graniczy z cudem, sikory meskie to nie celebryci ktorzy ustawiaja sie do pozowania. Trzeba troche posiedziec w krzaka z telefonem jak paparazi aby ptaka uwiecznic na fotce.
To zdjecie moze tego nie uwidacznia ale to sosna czarna bardzo duza.
A cała przygoda zaczęła się od siania trawy, sadzenia szmaragdów 15-20 centymetrowych , trzech rabatek bylinowych w plastikach i tej palisady koło ogniska
ten widok to trzecia zima, w pierwszą wkopywaliśmy te bale i byłam szczęśliwa....wymagania i apetyt rosną w miarę jedzenia
Sezon świąteczny u mnie zamknięty. Rozebrałam choinkę, pochowałam ozdoby. Najwyższy czas na tulipany i hiacynty
Niestety trochę martwię się o róże w tym roku. Nie były okrywane, bo przecież przez ostatnie lata takich mrozów nie było.
Może jednak zakwitną jak w 2015..