Witam bardzo serdecznie i dziękuje za opamiętanie nie pomyślałam ze sól szkodzi nie tylko człowiekowi posypałam oczywiście piaskiem
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Ogród naturalistyczny, w odbiorze. Ale było bardzo dużo ingerencji z naszej strony. Bardzo dużo. Cały czas ingeruję. Tylko trawniki zostawiam w spokoju, choć i tak je grabię i regularnie kosimy.
Kamień choć wygląda naturalnie, został wydobyty przy zakładaniu rabaty, mam nadzieję, że uda mi się te głazy osadzić wreszcie w jednym miejscu gdzieś nad potokiem, zepchnąć z rabat.
Już się moczą w wannie
w czwartek rano może uda mi się wsadzić
Zrobiłam przymiarkę i szpic najwyższego sięga mi pod biust, czyli o wiele większe niż te z zeszłego roku, a ładnie rozgałęzione, zmężnieją w ogrodzie
Święta tuż, tuż...
"Przy wigilijnym stole,
Łamiąc opłatek święty,
Pomnijcie, że dzień ten radosny
W miłości jest poczęty"
Niespiesznie szykuję się do świąt. Choinka już ubrana, domek przystrojony, bigos ugotowany, śledzie zrobione. W kolejce czeka pasztet i pieczone mięsa. Lubię ten czas, choć wtedy najbardziej odczuwam brak tych, którzy odeszli. Cieszę się obecnością tych, którzy są. I tak w rozkroku między smutkiem a radością upływa mi Boże Narodzenie.
Piękne dekoracje zrobiłaś co jedna ozdoba to ciekawsza i bardziej precyzyjna. Urocze ..... wszystko nie darowała bym sobie gdybym przegapiła taka gwiazde ))
Bieganina przedświąteczna pochłania nas coraz bardziej, szał zakupów, sprzątania, gotowania i innych przygotowań już nabiera tempa...dlatego już dziś chciałam złożyć wszystkim najserdeczniejsze życzenia świąteczne. Nie uda mi się odwiedzić w swoich watkach wszystkich życzliwych mi i poznanych tu na forum osób, dlatego tym sposobem składam moje życzenia wszystkim
Wszystkim zaglądającym na mój wątek, odwiedzającym mój ogród zarówno jawnie jak i anonimowo życzę z okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu miłych chwil w rodzinnym gronie, czasu dla siebie i dla wszystkich swoich bliskich, radości przy choince, spokoju i zdrowia na ten najbliższy cudowny czas.
Życzmy sobie spokoju i pokoju - bo czasy mocno niepewne wokół nas sie robią, życzmy sobie zrozumienia i poszukiwania kompromisu zarówno w rodzinie, w domu jak i w szerszym kontekście... w kraju i na całym świecie
Ojejusiu, ale ślicznie. Choinka cudna, a Fidek jeszcze bardziej. Moje nawet na chwilę nie chcą usiąść, nie mówiąc o pozowaniu. A choinkę by pewnie zjadły.