Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Ewa777 17:09, 24 sty 2017

Dziękuję Jolu za odpowiedź Śliczny jest ten karmnik
mirkaka 16:27, 25 sty 2017

Jolu, to kuklik ? Piękny ma kolor i w masie bardzo ładnie wygląda
Jak można go rozmnożyć?
Joku 20:06, 25 sty 2017

Zbyszku wiem, mam w pamięci ową Dianę rozcapierzoną szeroko i daleko . Ewa i Mirka może skojarzą bo rośnie u pani Justyny Kalety w Gdańsku (to chyba Orunia?).

Mirka, z rozmnażaniem kuklika raczej nie ma problemu. Wystarczy podzielić kępkę. Chcesz? To jakaś nowsza odmiana.
mirkaka 08:00, 26 sty 2017

Joku napisał(a)
Zbyszku wiem, mam w pamięci ową Dianę rozcapierzoną szeroko i daleko . Ewa i Mirka może skojarzą bo rośnie u pani Justyny Kalety w Gdańsku (to chyba Orunia?).

Mirka, z rozmnażaniem kuklika raczej nie ma problemu. Wystarczy podzielić kępkę. Chcesz? To jakaś nowsza odmiana.

Kochana, jasne że chcę, nie śmiałam prosić
Iwk4 08:31, 26 sty 2017

Też kiedyś miałam modrzewia. Niestety o cięciu pojęcia nie miałam. I jak już był tak wielki, że zapanować nad nim nie moglismy, wycielismy go.

Kuklik ma niespotykany kolor. Znalam tylko pomarańczowy.
17:26, 27 sty 2017
Kuklik w tym kolorze super, aż mi ciarki po plecach przeszły
Jak będę miała w przyszłości swój ogród, to uśmiechnę się do Ciebie, Jolu o sadzonkę, o ile w naszych szkółkach nie trafię na niego. Na razie szukam w internecie, co to za odmiana...
AgataBC 17:37, 27 sty 2017

Mi on bardzo przypomina odmianę, którą ja mam-czyli kuklik "Mai Tai"
17:52, 27 sty 2017
"Mai Tai" fantastyczny kolor ma, bardzo dziękuję! Lubię kukliki, mam tylko pomarańczowy, a bardzo lubię delikatne, pastelowe kolory w ogrodzie.
Joku 21:54, 27 sty 2017

Dziewczyny, kuklik kupiłam jako NN, nie jestem pewna czy kolor jest taki w rzeczywistości. Może być nieco żywszy, bo mój aparat jest zwolennikiem pastelowych kolorów . Miałam wcześniej gatunek podstawowy, wściekły pomarańcz. Ale jakoś mnie nie zachwycał. Dopiero kuklikowa wstęga u Vivy zrobiła na mnie wrażenie.
Chętnych/ chętne na kuklika zapisuję w pamięci i czekamy do wiosny.
22:30, 27 sty 2017
..."aparat, zwolennik pastelowych kolorów"?... już go polubiłam

Zajrzę do Vivy zobaczyć wstęgę kuklika

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies