Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Spotkanie Gardenia 2013 11:52, 17 lut 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
ja też nie byłem zastanawiam sie dołączyc Marzenko do was we wrocławiu ale musze sie z dziewczynami dogadać którędy chca jechać

Wrocław spotyka się pod Marino o 8:00 i czekamy na syganł, że Małopolska/ślask dojeżdża możemy już przy wylocie z obwodnicy Wrocławia na Poznań pod ZC w Psarach czekać
Spotkanie Gardenia 2013 11:44, 17 lut 2013

Do góry
Proponuję zbiórkę o godz 11:00 ???
Tylko szefowa , Monika lub Wieloszka muszą nam dać wskazówkę gdzie, bo ja nie byłam jeszcze na MTP
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:42, 17 lut 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Już się nie mogę doczekać waszej relacji z Gardenii
Mam nadzieję, na conajmniej 10000000 zdjęć

Ha ha a kto będzie mił czas na pogaduchy?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:42, 17 lut 2013

Do góry
Bogda napisał(a)
Madżen, a jak tam Pan Potwór?

Bogda Pan Potwór siedzi w piwnicy u Irenki. U mnie w garażu na razie nie daje oznak życia ale niech sobie jeszcze śpi. Zbaczymy co u niego słychać w marcu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:25, 17 lut 2013

Do góry
Dzisjeszy dzień to chyba nastraja bardziej na zakupy ciuchowe niź na spacer po ogrodzie... Chyba po raz pierwszy od wielu miesięcy skoczę na zakupy...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:22, 17 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ale ci zazdroszczę!! ciut już poczułaś wiosnę tym cięciem, nie dziwię się, że łapki świerzbiły
bardzo ładnie wyszło i już widać, że laurowiśnie są gęściejsze
dziś siąpi, zmywa resztki śniegu, ale ptakom ta aura nie przeszkadza i świergolą na maksa i pachnie powietrze
miłej niedzieli i chyba jeszcze obie lilie kupimy na Gardenii może jeszcze coś? za stożkami cisowymi będziemy się rozgladać, może jakies namiary dostaniemy

Właśnie z postanowieniem poszukiwania stożków jade Myślę jednak jak wielkiego potwora stożkowego od teściowej wykopać.... Ma 1,8 wzrostu, średnicę chyba ponad metr... Ale by mi pasował na środek rabaty...

Lilie też muszę dokupić
Porozglądamy się, poczujemy wiosnę, kopozycje wiosenne skopiujemy
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:52, 17 lut 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Gabisiu!

My mamy jeszcze 2 miejsca w aucie i jedziemy przez Wrocław, tylko problem jest taki, że my nie wracamy z powrotem w sobotę, tylko nocujemy w Poznaniu i wracamy w niedzielę.

Możemy zatem zaprosić Cię do wspólnej podróży tylko w jedną stronę. Musiałabyś znaleźć kogoś, kto wraca w sobotę lub wrócić pociągiem. Na szczęście MTP są bardzo blisko dworca kolejowego, a do Wrocka nie jedzie się zbyt długo.

I co Ty na to?

Dziękuję
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:52, 17 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)

A i owszem. Już mnie znają. Chodzę koło tych prostokątnych już długo przecież
A co masz na myśli pisząc o jasnych? I czy naprawdę muszą być aż tak wysokie (100 cm)?
A coś takiego mogłoby być?
http://www.doniczki-poznan.pl/donica-marmur,31239,oferta.html

Właśnie takie.... Tylko ta cena.... Dlatego szukam dalej
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:51, 17 lut 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Piękne kule bukszpanowe, nie wiedziałam , że można teraz ciąć !
Ja mam 2 bukszpany w donicach , ale jeden chyba nie będzie dobrze wyglądał na wiosnę, liście mu się zasuszyły , pozwijały , ale z gałązek wyrastają małe zieloniutkie i nie wiem co mam z nim robić ......

Jeszcze nie mozna ciąć bukszpanów w donicach na zewnątrz, za wczesnie. Danusia odtrąbi czas ciecia bukszpanów i cisów na swoim wątku
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:50, 17 lut 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Próbuję nadrobić...nie daję rady...kiedy Ty na wszystko czas znajdujesz? A za wiosną tęsknię straszecznie...buro za oknem, ale słoneczne buziole zostawiam na niedzielę

Córka na feriach, dom posprzątany, M komtent, prac w ogrodzie nie ma, siedzę w weekend w domu to mam czas jeszcze chwile i będę rzadziej na forum, bo npbędę siedzieć w ogrodzie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:49, 17 lut 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Marzenko to już można ciąć bukszpany?? Ja jeszcze trochę poczekam, bo końcówki z cięcia chciałabym ukorzenić, a na razie ziemia zmarznięta na kość i nic z tego by nie wyszło

pozdrawiam niedzielnie!!

Absolutnie NIE MOŻNA jeszcze ciąć bukszpanów.
Moje stoją w ogrodzie zimowym w donicach i wyjdą na zwenątrz dopiero pod koniec kwietnia. Wszystkie bukszpany stojące/rosnące na zewnątrz będą cięte dopiero w kwietniu , chyba że zrobi się dużo wcześniej ciepło i wegetacja ruszy już w marcu...

Cięcie buszkapnów na zewnątrz już teraz byłoby dla noch zabójcze.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 01:46, 17 lut 2013

Do góry
Łoosiuu napisał(a)
Zlituj się! Ja tu cierpię na depresję przedwiosenną, a ty już bukszpany tniesz !

Aby zapobiec depresji - cięłam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 01:45, 17 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
Od razu mówię, że babusów nie chcę

Nie ma zmiluj, dostaniesz
Ogród z perspektywą na przyszłość 01:44, 17 lut 2013

Do góry
Moniko został założony wątek nt spotkania na Gardenii. Wpisz proszę tu info o obiedzie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 01:17, 17 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ogrodniczka jest z drutu, ale właśnie nie wiem na co ją nasadzę żeby obrosła
Zdjęcie twórcy

Wytworna dama
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:06, 16 lut 2013

Do góry
Polecam grę na pianinie, bardzo wyrabia u dzieci pamięc a o słuchu nie wspomnę i łatwości uczenia się języków obcych. Ale nic na silę Moja córka, ktora podbno ma znakomity słuch (ciagle sie zastanwiam po kim....) nie dała się namówić na skrzypce, tylko " ja chcę grać na pianinie" To było 13 lat temu, mieszkaliśmy w bloku na II piętrze. Pianino Legnica przeprowadzalo się z nami.... Aż w 5 klasie szkoły podstawowej powiedziała, że jej się to granie nie podoba..... I pianino przeprowadziło się do chrzesniaka męza....
Czy u Was nie ma szkoły podstawowej połączonej z muzyczną? Łatwiej by Ci było.
Na wspomnienie jazdy samochodem przez miasto, na wszelkie możliwe zajęcia do tej pory dostaję dreszczy Czasami zastanwiałam się czy nie pracuję na drugim etacie jako taksówkarz... To są uroki mieszkania poza miastem i edukacji dziecka...

Po latach dziecko dorasta

Ogródkowy chaos u monitki 22:56, 16 lut 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Dzięki za wyczerpujące informacje chyba muszę się znowu do Ciebie na spacerek i podglądanie wybrać

No to teraz muszę jeszcze pomyśleć co dać na drugą rabatę przy tarasie ...na chwilę obecną obstawim wiśnię umbraculifera, bukszpan, róże i trawki tylko może w innej konstelacji

Jak mi się przypomnisz w przyszlym tygodniu to kolekcję zdjęć powklejam abyś się w gąszczu zdjęć nie musiała przebijać
Mój kawałek raju II 22:55, 16 lut 2013

Do góry
Aniu przychodzę jak zwykle z pytaniem Na wielu wątkach rogorzała dyskusja czy azalie doniczkowe (teraz kupowane, kwitnące) można wsadzić do gruntu. Pamietam Twoją informację z ubiegłej zimy, że są to azalie doniczkowe, indyjskie, ktore nie zimują w naszym klimacie. Spawdziłam etykiety na kupionych w tym roku i jest napisane, że wymagają temp. 15-25 stopni. Zatem można je zadoławać latem w gruncie (w lekkim cieniu) ale potem wykopać jesienią i ponownie przenieść do gruntu?
Jak odróżnić azalię indyjską od japońskiej??!

Z góry dziękuję za poradę
Rododendronowy ogród II. 22:50, 16 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jedziesz na Gardenię?Rób zdjęcia bo inni zawsze tracą głowe a Ty nie.

słowo harcerza będę robić zdjęcia
Wiosenne dekoracje i kompozycje w donicach 22:45, 16 lut 2013

Do góry
Hiacyntowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies