Piękne kule bukszpanowe, nie wiedziałam , że można teraz ciąć !
Ja mam 2 bukszpany w donicach , ale jeden chyba nie będzie dobrze wyglądał na wiosnę, liście mu się zasuszyły , pozwijały , ale z gałązek wyrastają małe zieloniutkie i nie wiem co mam z nim robić ......
Próbuję nadrobić...nie daję rady...kiedy Ty na wszystko czas znajdujesz? A za wiosną tęsknię straszecznie...buro za oknem, ale słoneczne buziole zostawiam na niedzielę
A i owszem. Już mnie znają. Chodzę koło tych prostokątnych już długo przecież
A co masz na myśli pisząc o jasnych? I czy naprawdę muszą być aż tak wysokie (100 cm)?
A coś takiego mogłoby być? http://www.doniczki-poznan.pl/donica-marmur,31239,oferta.html
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Marzenko to już można ciąć bukszpany?? Ja jeszcze trochę poczekam, bo końcówki z cięcia chciałabym ukorzenić, a na razie ziemia zmarznięta na kość i nic z tego by nie wyszło
My mamy jeszcze 2 miejsca w aucie i jedziemy przez Wrocław, tylko problem jest taki, że my nie wracamy z powrotem w sobotę, tylko nocujemy w Poznaniu i wracamy w niedzielę.
Możemy zatem zaprosić Cię do wspólnej podróży tylko w jedną stronę. Musiałabyś znaleźć kogoś, kto wraca w sobotę lub wrócić pociągiem. Na szczęście MTP są bardzo blisko dworca kolejowego, a do Wrocka nie jedzie się zbyt długo.
Absolutnie NIE MOŻNA jeszcze ciąć bukszpanów.
Moje stoją w ogrodzie zimowym w donicach i wyjdą na zwenątrz dopiero pod koniec kwietnia. Wszystkie bukszpany stojące/rosnące na zewnątrz będą cięte dopiero w kwietniu , chyba że zrobi się dużo wcześniej ciepło i wegetacja ruszy już w marcu...
Cięcie buszkapnów na zewnątrz już teraz byłoby dla noch zabójcze.
Córka na feriach, dom posprzątany, M komtent, prac w ogrodzie nie ma, siedzę w weekend w domu to mam czas jeszcze chwile i będę rzadziej na forum, bo npbędę siedzieć w ogrodzie