Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 01:45, 17 lut 2013

asc napisał(a)
Od razu mówię, że babusów nie chcę

Nie ma zmiluj, dostaniesz
Madzenka 01:46, 17 lut 2013

Łoosiuu napisał(a)
Zlituj się! Ja tu cierpię na depresję przedwiosenną, a ty już bukszpany tniesz !

Aby zapobiec depresji - cięłam
Madziarzeszow 08:45, 17 lut 2013

Piękne kule bukszpanowe, nie wiedziałam , że można teraz ciąć !
Ja mam 2 bukszpany w donicach , ale jeden chyba nie będzie dobrze wyglądał na wiosnę, liście mu się zasuszyły , pozwijały , ale z gałązek wyrastają małe zieloniutkie i nie wiem co mam z nim robić ......
JulkAd 09:06, 17 lut 2013

Próbuję nadrobić...nie daję rady...kiedy Ty na wszystko czas znajdujesz? A za wiosną tęsknię straszecznie...buro za oknem, ale słoneczne buziole zostawiam na niedzielę
Tess 09:11, 17 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)

Tess ciebie to chyba już w progu sklepu po imieniu witają

A i owszem. Już mnie znają. Chodzę koło tych prostokątnych już długo przecież
A co masz na myśli pisząc o jasnych? I czy naprawdę muszą być aż tak wysokie (100 cm)?
A coś takiego mogłoby być?
http://www.doniczki-poznan.pl/donica-marmur,31239,oferta.html
popcorn 09:14, 17 lut 2013

Marzenko to już można ciąć bukszpany?? Ja jeszcze trochę poczekam, bo końcówki z cięcia chciałabym ukorzenić, a na razie ziemia zmarznięta na kość i nic z tego by nie wyszło

pozdrawiam niedzielnie!!
Enya73 09:39, 17 lut 2013

Gabisia napisał(a)
OMG Marzenko jak u Ciebie cudnie!!!
Tyle kwiatów - a kompozycja ze storczyków i patyków - MISZCZOSTWO!
No i oczywiście Ty przycinasz, ucinasz, formujesz i sadzisz, bo przecież w tygodniu nie masz co robić i jesteś wypoczęta...)

Chciałabym tutej zamieścić mój mały apel:
Dziewczynki - niechaj mnie ktoś przygarnie na pokład
i zabierze w sobotę na Gardenię - please!!!
Mój Mały ma zapalenie płuc i razem z tym moim biedakiem odsiaduję trzytygodniowy wyrok-
czytaj: ZOD - zakaz opuszczania domu!
Wczoraj na kontroli okazało się, że antybiotyk i dr Kozierowska uratowali nas przed szpitalem!
Tak bym chciała wyrwać się w końcu z domu...
Może ktoś ma jeszcze miejsce w aucie dla mnie...???

Gabisiu!

My mamy jeszcze 2 miejsca w aucie i jedziemy przez Wrocław, tylko problem jest taki, że my nie wracamy z powrotem w sobotę, tylko nocujemy w Poznaniu i wracamy w niedzielę.

Możemy zatem zaprosić Cię do wspólnej podróży tylko w jedną stronę. Musiałabyś znaleźć kogoś, kto wraca w sobotę lub wrócić pociągiem. Na szczęście MTP są bardzo blisko dworca kolejowego, a do Wrocka nie jedzie się zbyt długo.

I co Ty na to?
Madzenka 09:49, 17 lut 2013

popcarol napisał(a)
Marzenko to już można ciąć bukszpany?? Ja jeszcze trochę poczekam, bo końcówki z cięcia chciałabym ukorzenić, a na razie ziemia zmarznięta na kość i nic z tego by nie wyszło

pozdrawiam niedzielnie!!

Absolutnie NIE MOŻNA jeszcze ciąć bukszpanów.
Moje stoją w ogrodzie zimowym w donicach i wyjdą na zwenątrz dopiero pod koniec kwietnia. Wszystkie bukszpany stojące/rosnące na zewnątrz będą cięte dopiero w kwietniu , chyba że zrobi się dużo wcześniej ciepło i wegetacja ruszy już w marcu...

Cięcie buszkapnów na zewnątrz już teraz byłoby dla noch zabójcze.
Madzenka 09:50, 17 lut 2013

JulkAd napisał(a)
Próbuję nadrobić...nie daję rady...kiedy Ty na wszystko czas znajdujesz? A za wiosną tęsknię straszecznie...buro za oknem, ale słoneczne buziole zostawiam na niedzielę

Córka na feriach, dom posprzątany, M komtent, prac w ogrodzie nie ma, siedzę w weekend w domu to mam czas jeszcze chwile i będę rzadziej na forum, bo npbędę siedzieć w ogrodzie
Madzenka 09:51, 17 lut 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Piękne kule bukszpanowe, nie wiedziałam , że można teraz ciąć !
Ja mam 2 bukszpany w donicach , ale jeden chyba nie będzie dobrze wyglądał na wiosnę, liście mu się zasuszyły , pozwijały , ale z gałązek wyrastają małe zieloniutkie i nie wiem co mam z nim robić ......

Jeszcze nie mozna ciąć bukszpanów w donicach na zewnątrz, za wczesnie. Danusia odtrąbi czas ciecia bukszpanów i cisów na swoim wątku