Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:12, 16 lut 2013

Do góry
finka napisał(a)
to stopniowo wystawiaj te laury do słońca, to się nie przypalą, z resztą też tak musisz robić, bo teraz już kilka miesięcy nie stoją na ekspozycji słonecznej...

Marto teraz już wiem wstawię do cienia. W ubiegłym roku przypaliłam laury, niemal w całości wyłysiały stały na południowym tarasie w silnym wiosennym słońcu i zmnym wietrze. Wot głupia ze mnie baba Florovit dolistnie czyni jednak cuda i odbiły.
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:10, 16 lut 2013

Do góry
Brzydko dzisiaj w ogrodzie... Uciekłam i poszalałam w ogrodzie zimowym z sekatorkiem
Roztoczańskie klimaty 17:03, 16 lut 2013

Do góry
kraania napisał(a)
Zeta jak zakupy donic w Warszawie? Ja dzisiaj przypadkowo trafiłam na całkiem fajne, koło siebie.

No właśnie ja siem niepokojem bo albo cudne donice kupiła i ze szczęścia świętuje albo nic nie kupiła i nadal jeździ od Radomia do Warszawy wściekła!!!

Ja kcem takie jasne szare donice jak przed Twoimi drzwiami!!!!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:59, 16 lut 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Czytam o tych azaliach i czytam.Ostatnio kupilam w Obi za 1€ azalie,myslalam ze postoi 2 dni i padnie,taka marnotka byla,a ona siem zdenerwowala i kwitnie na calego Chyba sie odwdziecza za uratowanie przed wyrzuceniem na smietnik Jest biala,ale kompletnie nie wiem czy to pokojowa czy moge ja pozniej przesadzic do ogrodu.

Moze mi ktos podpowiedziec?

Kasiu wg mnie pokojowa, bo teraz nie kwitną japońskie tylko doniczkowe (indyjskie) . Dodatkowo japońskie mają chyba twardsze liście a te doniczkowe takie delikatne , aksamitne
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:57, 16 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Madżenko, lecę sprostować moje wcześniejsze info o donicach.
One nie są tak strasznie ciężkie, jak mi się wydawało.
Próbowałam podnieść tę wielką, to ona ciężka jest - bo wielka.
Dziś "ważyłam" inne, mniejsze. Tę 50x50 i rynnę mniejszą.
Nie są ciężkie, choć nie tak lekkie, jak DDH, które kupiłaś.
Ale reszta się zgadza, nawet sprzedający mi potwierdził, że na wystawę wybrał najbardziej estetyczne, a i w nich tak górna krawędź niedorobiona.
To tak dla Malkula bardziej piszę. Chyba.

Tess ciebie to chyba już w progu sklepu po imieniu witają

Ja caly czas myślę o tych szarych... moje DDH są dużo jaśniejsze a i tak mi nie pasują przed wejście... Muszę poszukać z jasnego betonu... Ale zobaczymy na gardenii.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:54, 16 lut 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
mmm, laury cudne ! widać różnicę zagęszczone !

a powiedz mi kochana, czy Ty masz szary taras? czym go potraktowałaś ?
jeśli mogę zapytać, bo chcę (chcem koniecznie) zakupioną pergolę mieć w kolorze szarym !

Anula z tym szarym tarsem to straszne ceregiele były wiosną
Ostatecznie potraktowałam go olejem Fluggera. Duży wybor szarości maja. Jednak wiosna będę chciała go trochę jaśniejszym kolorem potrakować, bo starsznie widać na takim ciemnym kurz, praktycznie codziennie muszę go myć bo mnie trafia. Gmino drgę mi zrób plizzzzz

Ps. Wiosną będzie szara pergola u mnie jak z CHFSh
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:52, 16 lut 2013

Do góry
finka napisał(a)
o Marzenko u Ciebie prawie nie ma śniegulca, u mnie biało na 5 cm i pada takie byleco dziś cały dzień, taka zmrożona woda i śnieg brrr....

Prawie nie ma ... I jutro chyba całkiem zniknie śnieg bo coś siąpi z nieba...
Miałam jechać do ZC ale gdzie ja bm te rośliny poupychała.... Miejsca już nie mam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:47, 16 lut 2013

Do góry
Dwa tygodnie temu mocno przycięłam laury

Zdjecie z pierwszego cięcia w ubiegłym roku

i z tegorocznego cięcia.

Zamierzam z nich zrobić idealne kule. O ile wiosną znów im nie przypalę liści na słońcu...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:38, 16 lut 2013

Do góry
Na ostatniej fotce dla porównania można sobie obejrzeć zdjęcia donic elho (bukszpany) i kopii z allegro (bambus)
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:37, 16 lut 2013

Do góry
Przed cięciem

w trakcie

Po

malutki chorował, więc nie mogłam go całego równo pociąć bo byłby całkiem łysy...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:35, 16 lut 2013

Do góry
Miało być cięcie grabów....ale ponieważ padało było cięcie bukszpanów.... w ogrodzie zimowym
W ogrodzie zimowym aktualnie minimalna temperatura wynosi 10 stopni, dlatego bukszpany, trzmieliny i bambusy zaczęły już puszczać młode przyrosty.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:03, 16 lut 2013

Do góry
A teraz przerwa.... trzeba wymuskać dom i zrobić rekonesans w ogrodzie Do zobaczenia później
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:02, 16 lut 2013

Do góry
Miałam dzisiaj jechać do ZC po kolejne kwitaki ale jak zrobiłam rekonesans w moim kwieciu stwierdziłam, że to bez sensu.... mam za dużo kwiatów i zabrakło mi doniczek....:
6 ciemierników
1 cyklamen
4 azalie
3 hiacynty
2 prymulki
1 kamelia

wszystko stoi poupychane doniczkach

Nie wspomnę o bambusach, laurach, bukszpanach i trzemilinach przechowywanych w ogrodzie zimowym
i kwiatach doniczkowych w pokoju...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:00, 16 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne azalie , prawie nie bywam w biedronce a tam ładne rośliny mozna kupic, ale do Biedrony mam daleko.Pozdrawiam Marzenko.

Bożenko rzeczywiście są ładne. Natomiast B mam na jednym osiedlu 3.... ta ich ekspancja to niemal jak stonki ziemniaczanej... wszystkie inne sklepy padają a ta siec wyrasta jak grzyby po deszczu... nie ukrywam, ze mnie to przeraża...

vita napisał(a)
Biedronkowe azalie są dobre na wszystko. Już kwitną, można zrobić z nich dekorację do domu i na taras (wieczorem pod dach). Sporą kolekcję w ten sposób zgromadziłam. Po kilku latach, na rabatach będą jak znalazł. Pozdrawiam wiosennie, chociaż przedwcześnie

Vita ale one nie zimują w ogrodzie...????? A może się mylę? To są doniczkowe, które wytrzymują do temp 15 stopni..

irena_milek napisał(a)
Azalie piękne
pogoda dziś rzeczywiście szara

ale co do 21 jestem pewna i w marcu u Ani kwiatki zakwitną, a może i u nas
forsycje, pigwowce juz prawie przygotowane do startu

Irenko jeśli tak będzie tzn, ze jesteś prawdziwą czarownicą!!!

KasiaWB napisał(a)
Uwielbiam dekoracje na drzewach ślicznie wyszło z tymi serduszkami
Też mam azalię z biedronki, białą, pienną i wygląda świetnie. Jakbym miała gdzie to bym wsadziła do 2 wysokich donic ) W supermarketach też widziałam ale cena 2x. Trzeba polować na okazje
Buziam!

Kasia serduszka wiszą od Bożego narodzenia

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:06, 16 lut 2013

Do góry
Irenko to dopadły Cię uroki budowy... współczuję.... ale to niestety typowe... Na kilkanaście firm, które wykonywały różne rzeczy w moim domu tylko dwie moge z czystym sumieniem polecić..

Wysłałam CI wiadomosć
Kubusiowo 12:02, 16 lut 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...pozdrawiam Małgosiu cieplutko...

Ja również cieplutko w ten szarobury-dzień
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 12:01, 16 lut 2013

Do góry
Podczytuję cichutko i się uczę
Rododendronowy ogród II. 11:58, 16 lut 2013

Do góry
Bożenko masz rację (jak zwykle ) . Jak na razie to również dobry rok dla moich rh i azali, po zimie dobrze wyglądają. Zapomniałam już jak w ubiegłym roku z agrowłókniną latałam po ogrodzie, na sygnał od Ciebie, aby je osłonić przed słońcem Najbardziej się cieszę, że laurowiśnie przeżyły w znakomitej formie. W ubiegłym roku rh jakoś u mnie przetrwały ale laurowiśnie i kaliny dawidia niemal do gruntu wymarzły.
U nas jednak nie ma mrozu, wczoraj wieczorem +2, teraz 4.
Lilie jeszcze nie zakupione, pewnie dokupię orientalne, gdyż w ubiegłym roku takie już kupiłam i zagęszczę ten zakątek.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:49, 16 lut 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Marzenka, mądrości ludowe mówią, że jak na Andrzeja zima, to przez 100 dni trzyma. U mnie była na Andrzejki zima, więc jeśli dobrze liczę, to jeszcze 10 dni marca ukradnie.

Mam nadzieję, ze u mnie od 5 już bedą zwiastuny wiosny czyli krokusy
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:48, 16 lut 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
dzisiaj w tv jakiś 'prorok' pogodowy zapowiedział, że na przełomie lutego i marca będzie jeszcze mroźnie

hm marnie.... ale lepiej teraz mróz niż w maju...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies