Bożenko rzeczywiście są ładne. Natomiast B mam na jednym osiedlu 3.... ta ich ekspancja to niemal jak stonki ziemniaczanej... wszystkie inne sklepy padają a ta siec wyrasta jak grzyby po deszczu... nie ukrywam, ze mnie to przeraża...
Vita ale one nie zimują w ogrodzie...????? A może się mylę? To są doniczkowe, które wytrzymują do temp 15 stopni..
Irenko jeśli tak będzie tzn, ze jesteś prawdziwą czarownicą!!!
Miałam dzisiaj jechać do ZC po kolejne kwitaki ale jak zrobiłam rekonesans w moim kwieciu stwierdziłam, że to bez sensu.... mam za dużo kwiatów i zabrakło mi doniczek....:
6 ciemierników
1 cyklamen
4 azalie
3 hiacynty
2 prymulki
1 kamelia
wszystko stoi poupychane doniczkach
Nie wspomnę o bambusach, laurach, bukszpanach i trzemilinach przechowywanych w ogrodzie zimowym
i kwiatach doniczkowych w pokoju...
Madżenko, lecę sprostować moje wcześniejsze info o donicach.
One nie są tak strasznie ciężkie, jak mi się wydawało.
Próbowałam podnieść tę wielką, to ona ciężka jest - bo wielka.
Dziś "ważyłam" inne, mniejsze. Tę 50x50 i rynnę mniejszą.
Nie są ciężkie, choć nie tak lekkie, jak DDH, które kupiłaś.
Ale reszta się zgadza, nawet sprzedający mi potwierdził, że na wystawę wybrał najbardziej estetyczne, a i w nich tak górna krawędź niedorobiona.
To tak dla Malkula bardziej piszę. Chyba.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Czytam o tych azaliach i czytam.Ostatnio kupilam w Obi za 1€ azalie,myslalam ze postoi 2 dni i padnie,taka marnotka byla,a ona siem zdenerwowala i kwitnie na calego Chyba sie odwdziecza za uratowanie przed wyrzuceniem na smietnik Jest biala,ale kompletnie nie wiem czy to pokojowa czy moge ja pozniej przesadzic do ogrodu.
Moze mi ktos podpowiedziec?
W Biedronce kwiatów już nie kupię.
Kupiłam 6 ciemierników po 9,99.
Wieczorem pokażę, jakie ciemierniki kupiłam dzisiaj. Za 20 zł.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Miało być cięcie grabów....ale ponieważ padało było cięcie bukszpanów.... w ogrodzie zimowym
W ogrodzie zimowym aktualnie minimalna temperatura wynosi 10 stopni, dlatego bukszpany, trzmieliny i bambusy zaczęły już puszczać młode przyrosty.