Najogólniej to Graciella kwitnie a Gracek tylko i wyłącznie przy długiej i ciepłej jesieni ale również jest inne żdzbło. W tygodniu postaram się zrobić zdjęcia porównawcze
Miło mi bardzo Największe brawa należą się Oli-bo to Ona podsunęła pomysł na tą rabatkę!
Tak, graby to fastigiaty i wcale nie trzeba ich ciąć. Ja chcę prostą formą i dlatego pierwszy raz w tym roku zostały przycięte choć wiem, że bardzo nieudolnie
Ale masz piękne trawiszcza,robi to wrażenie
Polinka mam pytanie jakie są różnice między miskantem Graziellą a Gracilimusem?
Czy taki laik jak ja może w szkółce je na pierwszy wygląd rozróżnić?
Golterii nie znam, a z zakupionych 4 sztuk modrzewnicy po 3 latach zostało mi 1,5 sztuki. Zachwyciłam się subtelnym zestawieniem bladego różu i sreberka- dlatego kupiłam. Te resztki rosną obok wrzosów. Raczej nie rokują.
Zielona Marta miała u siebie rabatę z bardzo ciekawymi paprociami. One jakieś niezielone były i niewysokie, widoczne zimą. Ładną plamę tworzyły. Nazwy nie pomnę, ale może Polinka pamięta.
Poli ale projekt Lukiego mocno bylinowy, nic bys nie zmieniała? ja dzieki temu projektowi choć nasadzeń nie wszystkich użyje to poukladalam sobie w głowie jak ma to wyglądać. jest tak rabatka (zawsze 3x3) - szpaler-rabatka-rabatka róg-rabatka-szpaler-rabatka czyli tu ognisko-rabatka-rabatka róg-rabatka -szpaler-rabatka
hahahahahhah sama się z tego juz chyba śmieje
Luki mi drzew nie projektował bo wtedy jeszcze żyły grujeczniki, podobały mi się wisnie i miałam tylko 2 brzozy dosadzić i klops i sie ze....