Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród Dominiki 18:16, 29 sie 2012

Do góry
Domi napisał(a)
Aga, chyba się przegrzałaś szybko czytając zaległe strony mojego wątku Nie żałuję zakupu Boscha, bo tnę nim wszystko za wyjątkiem bukszpanów. Kupiłam też kultowe nożyce szpalerowe i nimi będę traktować bukszpany. Korzystając z okazji chciałabym Ci podziękować za polecenie Boscha, bo faktycznie cięcie jest dużo szybsze. To głównie z Twojego powodu rozważam przyjazd do Kapiasów, bo bardzo chcę się z Tobą spotkać. I love you Aga, nie martw się, jestem stała w uczuciach

Moje nowe wrzosowisko częściowo uschło. Nie wiem jak to się stało, bo podlewałam je w upały, ale kilkanaście krzaczków jest do wymiany. Najgorsze jest to, że muszę jechać do tej samej szkółki i kupić te same odmiany, żeby znowu nie mieć pstrokacizny. Mam nadzieję, że jeszcze mają te wrzosy.

We love you too Domi, więc proszę Cię - przyjedź - fajnie będzie

A wrzosy - wiesz, że dość często to się zdarza - w zeszłym roku miałem trzy w donicy - i nagle jeden zamarł - sam od siebie. Nie wiem czy je tak hodują, żeby przetrwały rok lub mniej czy coś rzeczywiście się stało.

I najlepiej podejdź może do właściciela i mu powiedz, że się tak stało - powinnaś dostać duuużą zniżkę albo za darmo...

A skoro masz ambicję, by być perfect housewife to się zgłoś to tego słynnego programu
Amatorka rozpoczyna przygodę ogrodową - proszę o rady 18:01, 29 sie 2012

Do góry
Zobacz tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/351-drobne-zmiany-zagniezdzone-cytaty-i-linkowanie-swoich-watkow-w-podpisie
Zimozielony ogród przy białym domu 16:31, 29 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Prawie jak skok ze spadochronem Kupiłam dziś (tym razem przy okazji sobie ) cudowne hortensje, akurat dzwonił do mnie Sebek

a jaka to bukietowa czy ogrodowa?
Zimozielony ogród przy białym domu 16:26, 29 sie 2012

Do góry
Prawie jak skok ze spadochronem Kupiłam dziś (tym razem przy okazji sobie ) cudowne hortensje, akurat dzwonił do mnie Sebek

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:23, 29 sie 2012

Do góry
Sebek, fantastyczny pokaz !! rośliny na nich jak żywe ! pięknie, kolorowo trawa boska !!!!!!!!!!! cały czas jestem pod wrażeniem Twojej zaciętości ogrodowej pozdrawiam
Kondziowy Ogród :) 23:52, 28 sie 2012

Do góry
Ciekawe co to będzie Danusiu? No nic - może jakoś wytrzymam...
zielonastrefa 23:48, 28 sie 2012

Do góry
Możesz dać i do bratków wrzosy - one powinny jeszcze kwitnąć w tym roku
Zimozielony ogród przy białym domu 23:24, 28 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Danuś, jak wstawiasz takie zdjęcia to powtórzę pytanie Madżenki z początku wątku - jak żyć?

O matko, a Wy jak robicie zakupy i sadzicie rewolucje ogrodowe to ja też pytam, jak żyć hehe

Danusiu - no kto jak kto, ale Ty to nie powinnaś narzekać, że w tym roku mało u siebie posadziłaś

A kolejna rewolucja dopiero przede mną - trzymam za siebie kciuki żeby wyszło jak planuję

trzymamy wszyscy
Zimozielony ogród przy białym domu 23:20, 28 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danuś, jak wstawiasz takie zdjęcia to powtórzę pytanie Madżenki z początku wątku - jak żyć?

O matko, a Wy jak robicie zakupy i sadzicie rewolucje ogrodowe to ja też pytam, jak żyć hehe

Danusiu - no kto jak kto, ale Ty to nie powinnaś narzekać, że w tym roku mało u siebie posadziłaś

A kolejna rewolucja dopiero przede mną - trzymam za siebie kciuki żeby wyszło jak planuję

Kubusiowo 23:17, 28 sie 2012

Do góry
Przepiękne te metamorfozy - baaaardzo dużo się zmieniło - i dalej się zmienia
Zimozielony ogród przy białym domu 23:15, 28 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Puste pole z wysepką kwiatową 23:14, 28 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
jak ślicznie to wszystko skomponowane !
..he he Sebciu... skomponowane, powiadasz...? Tylko że kompozytor robił dziś pierwsze roszady przed-jesienne - i padł!
Kondziowy Ogród :) 23:13, 28 sie 2012

Do góry
Nooo z tymi iglakami w kopytniku znacznie lepiej

Nie chwaliłeś się, że masz nawadnianie zrobione A może?
Puste pole z wysepką kwiatową 23:10, 28 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

W takim stanie zostawiam ogród na dni parę... Najładniejszy jest prawy dolny róg

Jedno wielkie łaaaaaaał - jak ślicznie to wszystko skomponowane !
Zimozielony ogród przy białym domu 23:07, 28 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Oczywiście

Spotkania nieoficjalne 23:06, 28 sie 2012

Do góry
Madziu - tylko czas edytowanie postu to tylko 24 godziny....Trzeba będzie śledzić wątek na bieżąco Bo chyba nie tylko ja będę wklejać linki? Powiedzcie, że nie ?
Zimozielony ogród przy białym domu 23:02, 28 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Cisy też wybrałam Kule na pniu.

A wybieranie stożka z cisa polegało na tym, że robiłam zdjęcia telefonem, wysyłałam do właścicieli, jako miarka posłużyła Małgosia

Stawała przy stożku i porównanie było łatwe

Czy to ta Pani Gosia co z nią w maju świerki (i nie tylko) wybieraliśmy?

Jeśli jeszcze tam będziesz pozdrów ją ode mnie

Oczywiście
Zimozielony ogród przy białym domu 23:00, 28 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Cisy też wybrałam Kule na pniu.

A wybieranie stożka z cisa polegało na tym, że robiłam zdjęcia telefonem, wysyłałam do właścicieli, jako miarka posłużyła Małgosia

Stawała przy stożku i porównanie było łatwe

Czy to ta Pani Gosia co z nią w maju świerki (i nie tylko) wybieraliśmy?

Jeśli jeszcze tam będziesz pozdrów ją ode mnie
Zimozielony ogród przy białym domu 22:58, 28 sie 2012

Do góry
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 22:41, 28 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aaaaaale zdjęcia - bosko! Nic tylko jeżdżę do góry do dołu i z powrotem

Ale najbardziej zachwyciły mnie te pełne kosmosy - poproszę je na następnej sesji z bliska

Proszę specjalnie dla Ciebie.
Miały być też białe, ale nie wszystko wysiałam i widocznie nie trafiło się nasionko.

Lubię też takie ozdoby w dojrzałym ogródku warzywnym

A to aktualnie kwitnące róże

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies