Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

MilenaP 11:36, 28 sie 2012

beta napisał(a)
ale u Ciebie "cudaki" , czarna biedronka, kwiatek jak nietoperz

oczywiście żartuję

jak rozmnażałaś horti? podobnie jak róże? ciekawa jestem

melduję że z 6 róż 5 póściło listki, wielkie dzięki Milenko, teraz to czekać i na zimę zadołować i tymi liścmi, tak?

mam nadzieję że jesteś z siebie dumna, tyle roslin samej wychodować super

Beatko hortensje już od 2lat rozmnażam urywając czubek pędu i trzymając w wodzie. Próbowałam też zdrewniałe gałązki od razu do ziemi wsadzać, ale niezdrewniałe w wodzie oznaczają sukces murowany można też przez naginanie i przysypywanie gałązek, ale tak jeszcze nie próbowałam
beta 14:17, 28 sie 2012

MilenaP napisał(a)

oczywiście żartuję

melduję że z 6 róż 5 póściło listki, wielkie dzięki Milenko, teraz to czekać i na zimę zadołować i tymi liścmi, tak?

Beatko hortensje już od 2lat rozmnażam urywając czubek pędu i trzymając w wodzie. Próbowałam też zdrewniałe gałązki od razu do ziemi wsadzać, ale niezdrewniałe w wodzie oznaczają sukces murowany można też przez naginanie i przysypywanie gałązek, ale tak jeszcze nie próbowałam

to już wyższa szkoły jazdy, choć nie mówię NIE

ta Twoja horti to dwuletnia jest?

a te sadzonki w wodzie to trzymasz do momentu korzeni, potem do donicy, czy do ziemi od razu?

ale ja Cię męczę
MilenaP 14:38, 28 sie 2012

beta napisał(a)

oczywiście żartuję

to już wyższa szkoły jazdy, choć nie mówię NIE

ta Twoja horti to dwuletnia jest?

a te sadzonki w wodzie to trzymasz do momentu korzeni, potem do donicy, czy do ziemi od razu?

ale ja Cię męczę

Ta moja kwitnąca na różowo była ukorzeniana w tamtym roku w lecie (w wodzie do momentu korzeni, a potem do donicy). Zimowała w piwnicy, bliżej wiosny wzięłam ją do domu, a późną wiosną do tortu do ogrodu. Mam drugą z początku tego lata. Na razie stoi w ogrodzie w donicy, ale przed zimą ją wsadzę do gruntu i porządnie okryję. Na drugi rok powinna zakwitnąć
gusiarz 15:59, 28 sie 2012

Hej Milenko.
Byłam u Ciebie już dzisiaj, ale tak mi się ta stronka spodobała, że przesiedziałam sporo czasu na przeglądaniu jej. Piękne róże. ja mam trzy sztuki, ale nie znam ich nazwy. Może sprawdzę Twój sposób. Czy aby nie jest za późno na takie eksperymenty?? A masz może jakiś sposób na rozmnożenie żurawek?
MilenaP 16:08, 28 sie 2012

gusiarz napisał(a)
Hej Milenko.
Byłam u Ciebie już dzisiaj, ale tak mi się ta stronka spodobała, że przesiedziałam sporo czasu na przeglądaniu jej. Piękne róże. ja mam trzy sztuki, ale nie znam ich nazwy. Może sprawdzę Twój sposób. Czy aby nie jest za późno na takie eksperymenty?? A masz może jakiś sposób na rozmnożenie żurawek?

Witaj gusiarz
Jak to miło, że jesteś z mojej okolicy zapraszam częściej do mojego ogrodu
MilenaP 23:38, 28 sie 2012

Dziś nie miałam już siły patrzeć na wyleniałe od dołu petunie w donicy na tarasie i się ich pozbyłam. Na ich miejscu są już niedawno wysiane i kwitnącebjuż bratki miniaturowe. Zobaczę jak się będą prezentować. Chyba, że wsadzę zamiast nich wrzosy?
Sebek 23:48, 28 sie 2012

Możesz dać i do bratków wrzosy - one powinny jeszcze kwitnąć w tym roku
MilenaP 10:48, 29 sie 2012

Mama przyniosła wczoraj od mojego brata zieloną żurawkę agrestolistną. Wszystkie razem, w różnych kolorach, zaczynają wyglądać jak tęcza. Jeszcze tylko 3 mam na oku southern comfort, Midnight Rose i Delta dawn. Choć Midas touch! Morale i Tiramisu też mnie kuszą.
A w Ogrodzie Botanicznym widziałam bardzo duże Kępy jakiejś zielonej Żurawki z białymi plamkami ( coś jak Muscat, ale z wysokimi białymi kwiatami). Nie wiem co to za odmiana bo nie było podpisu.
renatamama3 12:22, 29 sie 2012

Witam Milenko. Też mieszkam blisko Kraka do granic Krakowa mam ok 900m mieszkam w gm.Liszki a ty w jakim rejonie:.
MilenaP 00:45, 30 sie 2012

renatamama3 napisał(a)
Witam Milenko. Też mieszkam blisko Kraka do granic Krakowa mam ok 900m mieszkam w gm.Liszki a ty w jakim rejonie:.

Witaj
Ja niestety od tej drugiej strony 20km