Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 19:47, 29 wrz 2016

Do góry
Dziewczyny byście nie myślały że się lenię, kilka zdjęć porównawczych

czerwiec tego roku

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:44, 29 wrz 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Pięknie... ciemne bordowe rozchodniki śliczne.. wszytko super.. obrazki pooglądałam..

Patent na selera dobry...

Aniu, dziękuję za odwiedziny. Z wielkością selera walczę już kilka lat. Wreszcie się udało.

Te fioletowobordowe rozchodniki już zasychają, teraz na pierwszy plan wyszły te zmieniające kolor od białego, poprzez róż do bordowej czerwieni.

Moja działka na Dębowym Lesie 19:43, 29 wrz 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Aniu ja też lubię dalie w nie przeszkadza mi ich wykopywanie Masz pięknie kolorowo

Teresko, jeszcze raz pochwale twój nowy avatarek, jest świetny!!
Ale jak piękna kobita jest na nim to i wiadomo,że musi być świetny!!
Mi też nie przeszkadza wykopywanie dalii.
Naprawdę to nie jest takie straszne .Więcej zachodu zajmują inne rośliny
dziękuję za miłe słowa.
JKesień may piękną
Hortensja Bobo
Ogródek Iwony II 19:39, 29 wrz 2016

Do góry
Zachwycona jestem Phantomem:
Wielkie kwiaty, piękne wybarwienie, taki ładny róż, delikatny, lekko pudrowy. Mam go od maja - dwie sztuki

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:38, 29 wrz 2016

Do góry
makadamia napisał(a)

Ooo, to zdjęcie było mi bardzo potrzebne - ciągle się wahałam, czy bordowe berberysy dogadają się z różowymi kwiatami czy jednak nie.
Będę sadzić

Asiu, z palety barw wynika, że róż i bordo będą pasować, bo to kolory pokrewne.
Padało dwa tygodnie temu w nocy, ale moja glina trzyma już wilgoć.
Dzisiaj było wyjątkowo ciepło, a wieczorne niebo zapowiada kolejny słoneczny dzień.

Prognozy zapowiadają deszcz w poniedziałek i ochłodzenie.Zrobi się jesiennie.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:35, 29 wrz 2016

Do góry
lawenda001 napisał(a)
dziękuję

Annabelki dla Ciebie, dziś zrobione zdjęcia

Makowo na Kociewiu 19:32, 29 wrz 2016

Do góry

W Makowie jest teraz 18 stopni czytam Was i chłonę ostatnie ciepłe chwile w ogrodzie w tym roku - jest cudowny wieczór jeden z tych, który zdarza się raz na kilka lat o tej porze.
dziękuję, ze odwiedzacie Makowo pomimo, że jestem a jak by mnie nie było
Postaram się być :}

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:31, 29 wrz 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Boshe chwilę człowiek zniknie a już musi ponad 50 wpisów nadrabiać

Współczuję
Ogródek Iwony II 19:28, 29 wrz 2016

Do góry
Stary sposób na nawodnienie posadzonych świeżo roślinek na skarpie (jest tam niewielki spad)
Butelka wypełniona wodą, odwrócona do góry "nogami", powoli wodą sączyła sią w korzenie:

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:24, 29 wrz 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Tak Irenko. Prowizorki sa niemal wieczne. Mojego ślubnego już 7 lat nie ma, a jego prowizorki trwają.

Co do hartu ducha - jak się zawezmę to i zrobię. Dziś jechałam do ogrodu bez konkretnego planu. A wyszło, że skopałam grządkę po fasolce szparagowej, zlikwidowałam cukinie, naszykowasłam 2 pojemniki do wywiezienia na śmioetnik, i z grubsza plan na kolejną wizytę.

Padało trochę wczoraj. Z przerwami mżawka z deszczem, ale dziś w ogrodzie więlkiego nawodnienia nie widziałam.

widzisz a ja jechałam z konkretnym planem i prawie cały plan w łeb poszedł,bo zle zamnknełam drzwi i starsza Krasnalka nie miala jak sie do domku dostac,i po godzinie w ogrodzie w te pedy do domu,ech ta moja głowa ostatnio coś szwankuje
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:24, 29 wrz 2016

Do góry
Boshe chwilę człowiek zniknie a już musi ponad 50 wpisów nadrabiać
Marta pomysł/koncepcja podoba mi się bardzo

Makusia napisał(a)

Ogródek Iwony II 19:22, 29 wrz 2016

Do góry
Rubrum pewnie zimy nie przeżyje, wiosną poszukam dwóch większych kul, najlepiej różnej wielkości, by tam posadzić. Tylko gdzie ja je znajdę ... hm ...
Dojdzie też zielona hakone (takie mam plany), pytałam się Danusi, to południowa rabata i żółta nie da rady ...
Myślę też o limonkowych jeżówkach, jakiś niskich

Zostawiłam dwa berberysy admiration, teraz już nie chcę ruszać, ale wiosną potnę bardziej kuliście

Dosadziłam obwódkę bukszpanową. Malutka, bo z własnych rocznych sadzonek, ale urośnie Kiedyś I jest za darmo
Na światło dzienne pokazały się 3 cyprysiki groszkowe Wcześniej zakrywane przez jeżówki

Miłkowo - sezon 2016-2022 19:19, 29 wrz 2016

Do góry

o matuśko jaki cudny kolorek
masz tych astrów ach ....
Ogródek Iwony II 19:10, 29 wrz 2016

Do góry
Jej, zaczynam się bać
Napisałam o rozrzuconych kulkach, ale u mnie wszystko w skali mini, więc tych kulek z czterech zrobiło się na razie tylko 5. Na wiosnę będę szukać jeszcze dwóch większych, bo mi rozmiaru większego brakuje
Noc miałam kiepską, więc po pracy odespałam nieprzespaną noc i wchodzę teraz na wątek, czytam i zaczynam się bać.
Bo to jak w opowiadaniu o Dorotce, co potwora zobaczyła, wielkoluda, co ją chciał zjeść, a to się okazało, ze to myszka mała
Tak i u mnie, wasza wyobraźnia powoduje, ze moje mini kulkowisko urosło do potężnych rozmiarów, hi,hi

Najpierw napiszę, dlaczego zmieniałam na rabacie.
W maju w donicy wymieniliśmy tuje na hortensje phantom. A przed donicą rosły dwie limki, których już nie chciałam wtedy ruszać, bo zaczęło się robić ciepło.

Teraz zdecydowałam się na przesadzenie limek. Na rabacie zaczęło się przejaśniać. Wysadziłam wysokie jeżówki. Te zwykłe. Poszły w inne miejsce...
I dojrzałam do myśli, by rabata stała się bardziej zielona. Czy też bardziej zimozielona, albo też formalna ... nie znam się, jak to się nazywa, ale dojrzewam do zmniejszenia gatunków na danej rabacie.
Ta rabata widoczna jest z tarasu, od strony wjazdu, sąsiaduje z różami i hortkami... Postanowiłam ją uspokoić.
Jeszcze dwa tygodnie temu myślałąm, ze zrobię wg rysunków Danusi, ale
bardzo podoba mi się to:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712391819424/
https://pl.pinterest.com/pin/529876712391788969/
https://pl.pinterest.com/pin/529876712391789090/
NIE MAM TYLE MIEJSCA.
Mimo to postanowiłam coś zrobić z kwadratową rabatą.
Było tak:

Na początek zrobiłam tak:
tu jeszcze poczochrane kulki

ciut je przycięłam

Miłkowo - sezon 2016-2022 19:07, 29 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Przyjemne miejsce na chwilę wytchnienia
W oflisowym ogrodzie 18:59, 29 wrz 2016

Do góry
Hej, trafiłam do Ciebie przypadkiem, poszukując informacji o winogronach, widzę, że masz odmiany deserowe, chciałabym zapytać czy pamiętasz ich nazwy ? W ogóle ogród masz klimatyczny i zadbany, gratuluję

kamila66 napisał(a)
Mam kilka zaległych fotek z oflisowego jeśli u Was jest ponuro tak jak u mnie zrobi się trochę słoneczniej
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 18:43, 29 wrz 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kochani, dziękuję za słowa poparcia. Do sklepu nie dotarłam trzonków nie kupiłam, musiałam stare stylisko skrócić,żeby móc cokolwiek dziś zrobić. POsadziłam 3 róże, kolejne 3 zadoniczkowane czekają na wolne miejsca, których nie ma, bo zajmują je dalie. Oczywiście było wielkie lanie wody, bo na niebiosa nie mogę liczyć.

No i było orywanie pigwowca i pigwy. Trochę posiedziałam przy podlewaniu, trochę pogadałam z sąsiadką i dzień od 9:00 do 16:00 zleciał migusiem.

Owoce zostały już zawiezione do domu. jutro część ląduje w sokowniku. Teraz sesja zdkjęciowa. Jak naprawiałam widły, nie pokażę, bo to jet prowizorka na moment, ale działa i o to chodziło.

Pigwa

Zapas pigwowców

ale wielkie owoce super u mnie ni ma bo przesadzałam ale to nic za to mam pierwsze jabłuszka i z tego się cieszę Hanusia pozdrawiam serdecznie kochana Kubanek świetny oznaczony właścicielką
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:21, 29 wrz 2016

Do góry
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 18:06, 29 wrz 2016

Do góry
Witam.
Mam kłopot z 3 różnymi żytowotnikami, przy czym dwa stoją obok siebie a trzeci sporo dalej. Zauważyłem dzisiaj, że robią im się pomarańczowe liście oraz szyszkują b. mocno. Wilgotność gleby jest ok, mają dostęp do wody (mam przy nich kroplowniki i całe lato były podlewane. Jak wiadomo tuje lubią wodę).
Czy to może być jakaś choroba grzybowa?
Na zdjęciach kolor wygląda na żółty, ale jest pomarańczowy dość mocno.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 18:06, 29 wrz 2016

Do góry
Irenko, moje kilka metrów to nie to co u Ciebie pół hektara. Wy to dopiero sie urabiacie po pachy! Ale za to efekt jest! I jest gdzie się zatracić przy robocie. Buźka!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies