Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród, mydło i powidło. 11:56, 29 paź 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Pomysł z doniczkami super ...wykorzystam

Tak wymyśliłam bo ja roślinne dziwadła lubię i zazwyczaj czegoś mi na rabacie brakowało .

amelia_b napisał(a)
To w listopadzie dopiero, w październiku już się nie wyrobię

No to w październiku pokawkujemy - ciekawe co będzie wtedy ciekawe w ogrodzie?

Dalsza porcja zdjęć, kalina Onondaga.

Szmaragdowy Zakątek 11:32, 29 paź 2016

Do góry
Nikita napisał(a)
Alicja169 – oczywiście, że parthenocissus zdominuje hederę, i to bardzo. A to z bardzo prostej przyczyny Alicjo…winobluszcz ma roczne przyrosty ok. 3 metrów, a bluszcz dużo, dużo krótsze, tylko 0,5 – 1 metr. Zaraz poszukam fotki jak to u mnie wyglądało…

O już mam…
Znalazłam moja ścianę w wersji zielono-zielonej i zielono-czerwonej. Na załączonym piśmie obrazkowym wyraźnie widać, że w dolną część opanował bluszcz, a górnymi partiami ściany zawładnął winobluszcz.

W zielonej wersji widać strukturę liścia, ten bardziej srebrzysty to bluszcz a zieloniutki to winobluszcz. Wersja czerwona mówi sama za siebie.

To jest chyba ta ściana, której już nie masz (bezduszny sąsiad), ale barwy wyrażne i widać obrazkowo jak to jest z tą dominacją roślin. Dzięki.

Jesienny cis zamiast drzewka bożonarodzeniowego ? Może być ..
Ogród w remoncie 11:16, 29 paź 2016

Do góry
U nas dzisiaj pogoda nie rozpieszcza . Zimno i bardzo wieje . A tu przydało by się zgrabić liście . Z mojego orzecha spadły już wszystkie nareszcie . Na odgonienie jesiennej chandry dziś zrobiłam takie zakupy

Miałam już nic nie kupować ale jak zobaczyłam te buksy nie mogłam się oprzeć . Pan sprzedał mi po 3 zeta bo wzięłam już ostatnie . Teraz musi mi się chcieć je zadołować bo dopiero będę myśleć gdzie znaleźć dla nich stałe miejsce .
NewLife w ogrodzie 11:04, 29 paź 2016

Do góry

Wczoraj po skończonej robocie pokazało sie słoneczko...Dobry znak. Zywopłot posadzony.
I już od ulicy część z warzywnikiem lekko zakryta, i o to chodziło...

Przepraszam, jeśli nie na wszystkie wasze słowa odpisałam. Muszę pędzić do kuchni. Robota czeka.
Macham serdecznie.
Kosolkowa Pasja 10:51, 29 paź 2016

Do góry
I wianuszek w barwach wrzosowo - chryzantemowych

Kosolkowa Pasja 10:49, 29 paź 2016

Do góry
Najważniejsze to, że wreszcie posadziłam cebulowe Uff.. Ok.1300 różnych cebulek. Jeszcze tylko czekam na dostawę sześciu róż. Potem kopczykowanie, okrywanie i koniec. Do wiosny

Busz. I tak częściowo już okiełznany...

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 10:48, 29 paź 2016

Do góry

Jeden wianek jest zawsze inny,wyjątkowy dla mojego męża.Jeszcze nad nim pracuję.Ten czas gdy pochylam się nad wiankami jest czasem pełnym wspomnieniem i mimo że upłynęło 19 lat zawsze mam łzy w oczach.Mój syn ma dziś urodziny i tak mnie "wzięło"
Kosolkowa Pasja 10:47, 29 paź 2016

Do góry
Kosolkowa Pasja 10:45, 29 paź 2016

Do góry
Kosolkowa Pasja 10:43, 29 paź 2016

Do góry
Niektóre roślinki jeszcze się nie poddały

Kosolkowa Pasja 10:42, 29 paź 2016

Do góry

Z nowości - sadzimy świerki..

Kosolkowa Pasja 10:40, 29 paź 2016

Do góry
Kosolkowa Pasja 10:39, 29 paź 2016

Do góry
Mirka, Sylwia, Ewelina, Jola, Sabina - dziękuję ze zaglądałyście Ja za to mam u siebie 1,5 miesięczne zaległości, a na innych wątkach to już szkoda gadać..
Przegapiłam z aparatem u siebie najpiękniejszy moment jesieni, niestety, lub stety, bo w tamtym momencie zachwycałam sie Bieszczadami, a oto jesienne ostatki z dzisiejszego ranka:

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 10:35, 29 paź 2016

Do góry

Zrobiłam stroiki na groby
Ogród z koniczynką 10:32, 29 paź 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
udało mi się złapać dzisiaj kilka promyków słońca...
Energetyczne zdjęcia pięknego ogrodu. Faktycznie, 26go słoneczko zaświeciło i nawet przyjemne pogoda była , a ja miałam ogrodowstręt i nie wyszłam do ogrodu a chociaż kilka cebul mogłam w glebę powtykać. No ta mam za swoje. Wczoraj rad, nie rad musiałam w najgorszą pogodę szarpać się z sadzeniem.
Wracam popatrzeć sobie na Twój słoneczny zakątek...
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 10:30, 29 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Ja chyba plamami bym sadziła żeby nie wyszło poletko.

Sylwia a narysuj na zwykłej kartce kształt tej rabaty z wymiarami i z naniesionym tym odpowietrznikiem, to sobie będziemy na nim kolorować

Podoba mi sie pomysł z trzmielinami na pniu.

Przepraszam za jakość/ na str 45 lepsza fotka/.Wymiary od lewego boku w kierunku wskazówek zegara to 5,30 x 6,60 x 11 x 4,40m.Kominek i pokrywa to kółka.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:29, 29 paź 2016

Do góry
Margarete napisał(a)

Z tą lodówka to jeszcze musiałoby się samokontrolować jeśli chodzi o daty ważności i wywalać starocie

Protestuje... wtedy z głodu umrę, a tak zawsze cos jeszcze znajdę.. wczoraj aż zrobiłam foto lodówki.. widać, że eM w delegacjach siedzi.. a po przeczytaniu postu poszłam poczytać daty ważności.. i nie jest tak źle.. wino jest jeszcze dobre

Inne daty wiekowe.. sałata czeka na wycieczkę do kompostownika od 2 tygodni.. szufladę z warzywami "ktoś" przestawił na mięsko.. i szlag trafiło jedzonko.

Wiec wrzucamy na luzik.. zakupy zrobiłam.. wnusie będą..trzeba było się zmobilizować

Ogród, mydło i powidło. 10:26, 29 paź 2016

Do góry
Jeszcze mój pomysł co zrobić jeśli robimy rabatę a brakuje nam jakichś roślin i musimy poczekać na ich posadzenie a chcemy posadzić np. cebulowe i będziemy się bali potem rozkopywać całości.

Przygotowuję podłoże i zakopuję w miejscu w którym ma być roślina doniczkę (większą lub taką jaką spodziewam się kupić) z gotową ziemią - kiedy dostanę już roślinę to wykopuję doniczkę i wstawiam roślinę. Dookoła tej doniczki mam już zakopane cebulowe i nic im się nie stało przy wsadzaniu cyprysika .

Gotowe:

Ogrodowy song 10:22, 29 paź 2016

Do góry
frezja napisał(a)

malinowo )) tak lubie )) u mnie juz nie maja lisci
Rododendronowy ogród II. 10:14, 29 paź 2016

Do góry
U nmnie też stałe towarzystwo dopomina się o karmę, siadają na parapecie, zaglądaja do okna, pukają w okno.... .. ale słonecznika w workach jeszcze nie sprzedajną w rolnym.. muszą poczekać. Ale ewidentnie się upominają..
Za to przyszła paczka do pracy, wielki karton opakowany, nawet nie chowałam nigdzie tylko leży pod drzwiami aż zabiorą karton na budowę. I tak od 2 dni słyszałam cały czas łomotanie za drzwiami.. na początku myślałam, że sąsiad trenuje na perkusji cały dzień, ale drugiego dnia to już było mal realne by miał 2 dni wolne.. Wyglądam za drzwi, a tam sikorki pracują nad kartonem.. myślały że tam słonecznik???

Schowaliśmy karton by nie jadły tego swiństwa i tej folii.. patrz jak poszarpany karton.. foto słabe bo szybki grube i takie zniekształcając ....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies