A ostatnio dzialalam z tej strony ogrodu:
Na chwile obecna swierkow juz tu nie ma a pojawila sie Magnolia w towarzystwie brzozy. Strasza sniegiem jutro a ja mam plan...
Jakaś tania i mała Nie pamiętam.. zwykła jak do fontanny, to nie daje dużo wody ani ciśnienia, byle tylko woda wypływała z rurki.. Rozwidlenie też samoróbka.. a w tym roku i bez rozwidlenia.. woda została się tylko na jednym kamieniu i bez fontanny.. nie che mi się czyścic kamieni z glonów .. a niestety tam gdzie woda tam i glony.
Ja kupiłam jakąś taka i w tego typu sklepach.. patrz na wysokość podnoszenia wody.. czyli jak wysokie kamienie, moje są wysokie , koło metra..
przykładowa pompa, a może nawet i taka sama
Edit. widać kamienie i zielone tam gdzie leci woda W tym roku niestety tylko 2 razy by oczyszczone.. i to trzeba "kerczerem" i to dość mocnym..
Po jednym zdjeciu, ale juz cos widac
Zdazylabym chwasty wyplewic, ale to na slowo honoru
Tutaj zawilcow musze przesadzic i to w najblizszych dniach
Kurde ze bym wiedziala czy mozna zawilcow dac w nogi rodkowa? Mam jednego klienta co to zamiast upiekszac starszy
spoko niech zostanie bo piękny ten pokój wiesz my zwróciliśmy się do Pana który robił nam kuchnieni zamówił w hurtowni płyt w której zamawia wnętrza szaf kuchennych. Albo pomysł o jakimś blacie np kuchennym już z gitowym wymiarem
O matko, jak biało Składam oficjalny protest wobec takiej pogody
U nas blisko góry, ale jednak chyba ciut cieplejszy klimat Ale najchętniej na czas jesieni i zimy odleciałabym razem z boćkami i inymi skrzydlatymi do ciepłych krajów
Też mam Kasiu ten bez w ubiegłym roku mocno go przycięłam i w tym roku nie miał czerwonych korali, bo on kwitnie na dwuletnich pędach. W tym roku wypuścił piękne grube pędy ponad metrowe jest ich sporo i ma ładnie nabrzmiałe pąki. Mam nadzieję, że w przyszłym roku pokaże się w pełnej krasie.
Dzisiejszy dzionek minął bez dostępu do komputera. Ale teraz pospacerowałam trochę po Waszych wątkach i widząc te wszystkie piękne, jesienne i zimowe ogrody zastanawiam się czy na pewno powinnam wklejać swoje zdjęcia. Ale... jak to mówią do odważnych świat należy. To zaczynamy: