Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Marzenie o... 20:28, 14 lis 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)

Paulinko nie wiem jaka to trawka, bo kupowałam bez nazwy, ale bardzo przypomina carex Frosted Curls.
Co do zimowania tez się nie wypowiem, bo mam ją od wiosny - to będzie jej pierwsza zima, zobaczymy
Ubiegłoroczną zimę przeżyła u mnie carex Ice Dance - tę polecam

Ok, więc zadam to pytanie po zimie hehe. Masz rację to jest chyba carex Frosted, zapisuję, bo potrzebuję właśnie takiej na swoją rabatę, tylko nie wiem jak u niej z zimowaniem
Marzenie o... 20:08, 14 lis 2013

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Kasiu jak zimują Ci te trawki? To jest turzyca włosista ? a dokładnie jaka odmiana ?

Paulinko nie wiem jaka to trawka, bo kupowałam bez nazwy, ale bardzo przypomina carex Frosted Curls.
Co do zimowania tez się nie wypowiem, bo mam ją od wiosny - to będzie jej pierwsza zima, zobaczymy
Ubiegłoroczną zimę przeżyła u mnie carex Ice Dance - tę polecam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:19, 09 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Ice dance, zakonotuję, jak Ci rośnie bez problemów, będę poszukiwała, piekna jest

Rośnie wspaniale, rozrasta się świetnie. Wiosną będę z nich robić sadzonki pod graby a'la Luciano Giubillei. Tylko nie lubię gdy kwitną wiosną...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:16, 09 lis 2013

Do góry
Ice dance, zakonotuję, jak Ci rośnie bez problemów, będę poszukiwała, piekna jest
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:13, 09 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)

Jak dużo czasu upłynęło, fajny masz dom i tą ścianę całą w szybach ja też czekam na ten moment kiedy zobaczysz wodę na ścianie wodnej Pięknie, rodgersje dopiero posadziłam latem, cudne są już u Ciebie
Pytanie zostawiam , z czego masz żywopłocik po lewej na trzecim zdjęciu i co to za carex ten zielony?
bardzo mi sie ten układ podoba

Między gabionami rośnie sobie powoli żywopłot cisowy. Jego zadaniem jest dorosnąć w 2013 roku do wysokości gabionów

Rodgresje obawiam się, ze są też podgryzane przez opuchlaki... to ta sama rabata i jakoś chorowały wczesną jesienią
Carex zielony to morrowi - ice dance lub po prostu variegata. w necie pokazują tak różne zdjęciach tych roślinek, ze nie mogę zidentyfikować. Uwielbiam tę zimozieloną roślinkę
Ogród w kształcie litery" L" 08:10, 06 lis 2013

Do góry
Popatrzyłam na Twoje przygotowania.
Bardzo ładnie.
Bukszpanik z brzegu to jest to.
Lawenda wypełni dużo,ale ja jeszcze pomiędzy lawendę proponuję Ci turzycę "Ice dance".
Ona rozjaśni i rozweseli bo lawenda czasami nie kwitnie,szarzeje.Potem znów ponawia kwitnienie.
Przemyśl sprawę.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:15, 05 lis 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Karolcia kiedy bedziesz sie widziła z Krys bo miała miec dla mnie te trawki ice dance... nie wiem czy juz nie za póxno bedzie zeby je sadzoc... moze lepiej do wiosny poczekac ?

Małgosia mam dla Ciebie te trawki i dla Bogdzi,ale rosna u mnie,nie mogliśmy sie z Karolą spotkać a teraz to juz za pózno.One wytrzymałe sa to nie powinny zmarznąć a jakby co ma duuuzą kepę jeszcze okryję je jak bedzie niebezpieczenstwo duzego zimna
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:23, 04 lis 2013

Do góry
Karolcia kiedy bedziesz sie widziła z Krys bo miała miec dla mnie te trawki ice dance... nie wiem czy juz nie za póxno bedzie zeby je sadzoc... moze lepiej do wiosny poczekac ?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:36, 03 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Anulka to słynne morrowi albo variegata albo ice dance, ja ich nie odróżniam.W google jest mnóstwo ich zdjęć.

Nie mam zdjęć na zblizeniu ale daję linki do zdjęć, które są niemal identyczne z moimi. Niesamowicie mi się jedna rozrosła, huuura wiosną bedę dzielić

http://plantsgallery.blogspot.com/2011/02/carex-morrowii-ice-dance-turzyca.html

http://www.northcreeknurseries.com/index.cfm/fuseaction/plants.plantDetail/plant_id/357/
http://www.kwietnik.com.pl/pl/p/turzyca-Morrowa-Variegata-lac.-Carex-morrowii/6122

pierwszy link i nazwa sugerowałby, że mój mały kwadrat trawkowy jest z 9 nie tylko ice dance ale i carex morrovi ??? !!! ... nie dojde łądu w tych trafffkach

ja nie wiem skąd bierzesz porównania ... przecież twój ogród był i jest piękny od zawsze
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:13, 03 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a masz ich zbliżenie? coś mi się wydaje że mam, ale jeszcze tycie

Anulka to słynne morrowi albo variegata albo ice dance, ja ich nie odróżniam.W google jest mnóstwo ich zdjęć.

Nie mam zdjęć na zblizeniu ale daję linki do zdjęć, które są niemal identyczne z moimi. Niesamowicie mi się jedna rozrosła, huuura wiosną bedę dzielić

http://plantsgallery.blogspot.com/2011/02/carex-morrowii-ice-dance-turzyca.html

http://www.northcreeknurseries.com/index.cfm/fuseaction/plants.plantDetail/plant_id/357/
http://www.kwietnik.com.pl/pl/p/turzyca-Morrowa-Variegata-lac.-Carex-morrowii/6122
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:45, 03 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Iza a propo's carexów, coś takiego będę tworzyć
http://www.pinterest.com/pin/421579215089719859/
Chyba wiosną eksmituję runiankę i porozsadzam moje carexy morrowi pod graby z bukszpanami a'la Luciano Giubbilei. Marzą mi się tak uporządkowane carexy...

marzenie ... śliczne poukładane marzenie ... kawkę sobie z nimi wypiję ... ...

mam tymczasem namiastkę z ice dance ... mam nadziję wiosną zagęści kwadrat z niej zmajstrowany ...

i koniecznie morrowi na wiosnę ...
Blaski i cienie nowego życia 19:51, 31 paź 2013

Do góry
Basiu-
trawki to carex ICE DANCE(ale nie jestem pewna do końca nazwy)-fajnie zimują i się rozrastają, carex comans AMAZON MIST są dalej.

Irenko, Ewciu-
krokuski przyszły, będę sadzić w przyszłym tygodniu

Małgosiu-

Dzisiaj pokleiłam dwa wianki z szyszek- to wiadomość dla Eli
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:57, 29 paź 2013

Do góry
kolejne klamoty
sówki z Osówki

od Marzenki z wątku O dostałam len, pięknie mi w tym roku kwitł, wysiało się sporo i wszystko przeniosłam w inne miejsce, są spore kępki, jestem ciekawa, jak to wszystko będzie wyglądać w nowym miejscu, są tam bukszpany te jasne, trawy, len i rozchodniki i klonik japoński
porobiłam kilka kęp turzycy Ice Dance....chyba się przyjęły
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:25, 21 paź 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
śliczne zdjęcia widzę że masz dużo traw jak byś mogła czy napisać jakie i czy zimują hi hi hi
Kondziu zimowały u mnie miskanty variegatus, gracilimus,ml, rozplenica, frosted curls, red baron, tatarak, hakone, carex ice dance, carex evrygold, zebrinus, giraffe, chyba o niczym nie zapomniałam nie przezimowala tylko stipa
W Gąszczu u Tess 17:01, 19 paź 2013

Do góry
No a aktualnie walczę z otoczeniem oczka, które jak wszystkim wiadomo, kształt ma nerkowaty, kolor majtkowoniebieski...

Muszę je jakoś ucywilizować. Na razie jestem na początku drogi.
Próbuję coś stworzyć z malusich cisków i carexa ice dance.
Ciski made in Tess, a ice dance podzielony z jednej kupionej w ub. roku.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:14, 19 paź 2013

Do góry
Cudnie będzie
A wiesz, nie przypuszczałam, że mamy podobny gust. Ogrodowy.
To samo nam się podoba, i to samo było naszą inspiracją.
Kto by to pomyślał

Już mam kubik kulkowo-bukszpanowy (z paprociami i czosnkami), mam kubik carexowo-cisowo-bergeniowy i nawet mam kubik niezapominajkowo-tulipanowy (anqueliqe) - ten ostatni już zrobiony, jeszcze nie pokazywany.
A aktualnie przy oczku pasuję kwadraty z malusieńskich cisków własnej produkcji o carexów ice dance.

Powtórzę - pięknie będzie.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:46, 19 paź 2013

Do góry
brzeg z kapusty (poszedł też w górę ) ... pod drzewem nie chciała rosnąć ... niech mi tu marudzi to foch będzie ...

obok kubika z ice dance ma być kubik baksikowy ... no coś jakby tak ...

źródło http://www.pinterest.com/pin/437975132483118162/

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 21:16, 17 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Trawy piękne, ale ta Ice Dance niezawodna snopek bardzo przypadł mi do gustu

Niezawodna to Ty jesteś
Dziękuję.
Ja dzisiaj z doskoku, bo takie towarzyskie zobowiązania, a wieczorem byłam na degustacji win hiszpańskich. Super spotkanie, a wiedza moja o winach się poszerza.
Winiarstwo to piekna sztuka
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 14:23, 17 paź 2013

Do góry
Trawy piękne, ale ta Ice Dance niezawodna snopek bardzo przypadł mi do gustu
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:39, 16 paź 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Tę trawkę z ostatniego zdjęcia też mam i bardzo jestem z niej zadowolona. Z jednej czy dwóch sadzonek mam już kilka egzemplarzy. I będę się starać żeby było ich więcej.
Poczytałam dyskusję o żywopłocie, przypomniał mi się mój żywopłot w poprzednim ogrodzie (możesz go zobaczyć w wizytówce, jest na ostatnim zdjęciu). Były to tuje Hoveyi - czysty przypadek bo szukałam jakichś niedrogich iglaków. I akurat one mi się trafiły. Cięłam je od samego początku, przed sprzedażą mieszkania żywopłot miał wysokość około 80 cm. Wadą było to że pod ciężarem śniegu się rozłaziły na boki, ale pomagało strząsanie śniegu po intensywniejszych opadach.
Dobrze znosi cięcie tuja Rheingold, ale jest żółta. W zimie nieco brązowieje.

Jolu, rzeczywiście Ice Dance jest śliczna, ma taką mocną strukturę kępy, lubie takie solidne rosliny. Rzeczywiście rozrasta się, ale nie jest ekspansywna, chociaż tak straszą
Myslę, że wiosna też będę ją dzielić.
Obejrzałam sobie Twój poprzedni ogród. Śliczny i wprawdzie piszesz, w ostatnim zdaniu, że nigdy za nim nie zatęskniłas, to ja jakoś sobie tego nie wyobrażam.Miejsce było piękne i tyle w nim twojej pracy...
Obecny jest zupełnie inny, chociaż też juz ma Twój charakter, jest bardzo zadbany, bogato obsadzony, szybko dorówna poprzedniemu.
Mnie chyba żadna siła do tuji nie przekona No nie lubię ich i już. Cisy będą. Kiedyś )))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies