Tele dobroci wpakowałaś w ziemię, że magnolia urośnie błyskawicznie. Dostałem powiadomienie, że dziś ma być minus 5. Chyba tym razem prawda, bo auto już zaszronione. Mam nadzieję, że to już ostatnie skrobanie szyb i, że kwiatki dadzą radę. Pewnie znowu grujecznika zetnie bo głupi wypuścił liście na ten ziąb.
Rozumiem to doskonale. To duży trud wyhodować taką magnolię. Ja z kolei kompletnie nie orientuję się w cenach. Na moim balkonie z roślinami nie poszaleję
Marcin to duża magnolia.
Była w dobrej cenie, czyli 210 zł. Po sąsiedzku takie były po 600 zł.
Ogólnie magnolie nie są tanie. Ale możesz kupić mniejszą.
Jeszcze za transport musiałam zapłacić...
Ostatnio robię w głowie listę roślin, które chcę mieć. Jest na niej oczywiście magnolia - najlepiej różowa lub fioletowa. Twoja jest taka duża już. Super!
Czy koszt takigo drzewka mieści się w kwocie 50-100 zł??
ćmę miałam jesienią, ręcznie zgniatałam. Nie wiem co to będzie. Jak padną buksy, to najwyżej posadzę cisy, ale mam buksowy zawijasek i kulkowisko.....
Szkoda mi
no to czekamy.
ładne to kwiecie masz
jak magnolia - zarezerwowana? ciężko się opanować jak widzi się te piękne kwiaty, nie?! u CIebie miejsca dużo to dużo możesz wsadzić
a jak bukszpany? oby ćma omijała Cię szerokim łukiem. Ja wczoraj znalazłam jedną glizdę w domu na 2gim piętrze. Może pies przyniósł, bo chyba nie namnażają mi się w domu!!! Wszystkie buksy idą do kosza . Wmawiam sobie że mi się nie podobaja.
Ja też uważam, że bez forsycji to nie ma wiosny U mnie wszystkie forsycje rosną z tyłu rabat. I tak jak piszesz, pomysł z trawami jest trafiony, jedna z moich rabat właśnie tak jest zorganizowana.
Czyli wiosną: są 2 forsycje, pomiędzy nimi przesadziłam w tym roku azalie kwitnącą na pomarańczowo (zobaczymy co z tego będzie), z tyłu rośnie rajskie jabłuszko, od przodu posadziłam zakupione niedawno tawuły van houtte'a gold fountain, a w pierwszym rzędzie trawy, których teraz nie widać. No może oprócz wydmuchrzycy piaskowej, która już się wybiła, jak to ona, zawsze pierwsza.
Sprawdziłam te odmiany (Jakie są piękne, jejku chcę taką ciemną) i moja to na pewno żadna z nich. Nasza magnolia to pewnie jakaś pospolita odmiana, może Soulange`a albo Alexandrina?