Typografia ogrodu
22:36, 27 wrz 2017
zywoplot przez pierwsze dwa lata nie rósł prawie wcale. Ale to tylko pozory. Jak rusza to na pełnym gazie
Uśmiechy ślę i życzenia spóźnione! Ciski rosną i "grubieją". Super! O trawach u Ciebie, a właściwie ich urodzie się nie wypowiadam, bo wszyscy na forum wiedzą, że u Polinki są wy-pa-sio-ne!
Piękne masz trawiszcza, widać, że im dobrze u ciebie![]()
Ja u siebie próbuję zidentyfikować dwa miskanty, niby oba gracki, wpadłabyś na chwilkę zerknąć? Byłabym wdzięczna
już czekam na demolkę
Ja też
Trawska obłęd totalny.cudeńka
Poli cudnie masz!
Napawam się!
Polinko, dziecko kochane.
Dlaczego Ty jesteś taka niedobra dla starszych pań? Dlaczego przyprawiasz ich serca o stan palpitacji? Czy to tak się godzi?
Napisz proszę, jak można mieć tak idealne trawy? Czym Ty je czeszesz, jakie odżywki stosujesz poza tymi tam nalewkami i smródkamiczy jak je tam zwał? Czy u Ciebie wiatry nie wieją i deszcze nie padają? One nie mają nawet zgiętych czy załamanych ździebeł! I te słupy wynurzające się z tych roztrzepańców .... no brak słów.
Wiesz Poli, masz wręcz nieprzyzwoicie porządny ogród. I jak nie lubię monotematycznych ogrodów, tak Twój mnie urzekł.
Trawiszcza rulez
przepiękna, równiutka i idealna drobna kora Kasiu
Poli masz i-de-al-nie!!szok![]()
robisz podmiankę kostek buksowych? jakiego cisa wybrałaś? jak internetowo zamówiony to dasz namiary? w razie gdyby moje baccaty nie zdały egzaminu...
Polinko, pięknie u CiebieZachwycam się niezmiennie
piękniepo prostu pięknie !
Idealnie![]()
Nie mogę się napatrzeć na te Twoje graby. Wciąż jeszcze żyję w niepewności, czy moje też tak szybko urosną.
Piękne zdjęcia.
Ładne te cisy
Paulinka w jakich odległościach masz hortki posadzone w szpalerze?
masz stresujacy porządek
a co tu jest zanim trawy sie pokaza ?
Melduję, że miałam dzisiaj słońce!
Aż przyjemniej
Porobiłam trochę więcej niż zazwyczaj zdjęc...
![]()
![]()
![]()
![]()
Fajny wianuszekKojarzy mi się z łowickimi motywami.
Wow! Nie wiedziałam, że jednak zdecydowałaś się na realizację tych kwadratów. Będzie super a ja będę z zazdrością wzdychaćTo takie moje marzenie ale chyba nigdy go nie spełnię
![]()
Jakie masz rozplenice przed hortkami?
Ja totalna minimalistka jestem i obydwie strony zrobiłabym takie same tzn. drzewa i hortensje a z najniższym piętrem był kombinowała ale w taki sposób aby takie same rośliny dać na obydwu rabatach ale nie w tych samych miejscach.A z tej rabaty na wprost zrobiłabym petardę
Ale Aniu Ty nie miałaś już konkretnego planu od Lukiego??
Nie pada dzisiaji nawet ciepło jest
mogłabym kopać ale... będę miała gości na weekend
dobrze, że w sobotę jadą do Warszawy na kilka godzin to pojadę po resztę cisów i posadzę
Rozchodniki przeszły fazę, w której mi się nie podobają, teraz są już całkiem ok
![]()
![]()
![]()
![]()
kostki będą z cisów. myslałam o tym zeby przed każdym szpalerem były inne nasadzenia
po lewo są rozplenice przed limkami
![]()
![]()
na wprost są bergenie
![]()
po prawej stronie są rozchodniki ze stipami i zawilcami ale nie do pokazania jeszczew sumie to taka luźna klompozycja, moze do zmiany..? niewiem, zobaczę jak to w przyszłym sezonie będzie wygladać bo w tym sadzone.
co sądzisz?
bo tak myslę ze mogłabym nasadzenia przed szpalerami zrobić takie same a te wszystkie chciejstwa w kwadratach pobocznych posadzić