To super wiadomości, jeśli chodzi o donice to mam zakupione ceramiczne do których pasują wkłady coubi więc mam nadzieję ze będzie ładnie. Myślę że już niedługo zamówię wkłady nawadniające
Zrób zdjęcie donic ceramicznych to Ci napisze z którego modelu kupić wkłady, bo są rózne
Monika no własnie chyba za dużo... ale o dziwo jeszcze sie trzymam tfu, tfu.... a z noga to numer bo do ortopedy mam wyznaczoną wizyte na..... maj Pójdę jednak prywatnie bo niepokoi mnie ta noga...
Pod warunkiem, że instalator prawidłowe parametry Ci dobierze mam znajmoego, który zapłacił rachunek miesięczny za prąd po instalacji pompy 3400 zł skończyło się w sądzie
My tu już kwatów jak na ołtarz przytargałyśmy a gospodyni niczym nie częstuje A pamiętam czasy gdy Anula sowój sekretny barek z miniaturkami przed nami owtwierała
Wkleiłabyś chociaż fotę aby człowiek napawał oczy tym niezapomnianym widokiem
Danusiu przebiśniegi wychodzą w Jeleniej Górze a tam zimniej o conajmniej 2-3 stopnie Gdyby rosły u mnie w ogrodzie pewnie by już kwitły. Rabata, na ktorej rosną do remontu generalnego, zatem przebiśniegi zagoszczą u mnie . Posadzę przy furtce.
Najlepiej jest je przesadzić zaraz po przekwitnięciu - bo potem zanikają - no i szukaj ich w ziemi
A tak w ogóle to miałem posadzonych kilka przebiśniegów. Chyba jutro zdejmę troszkę śniegu z rabaty i ich poszukam
A widzisz kofana nie wiedziałm, musowo muszę szybciutko do teściowej jechać po przebiśniegi
Bo kupiłem bez wkładów Na dno poszły skorupy z donic - na wierzch keramzyt - a pod spód dałem podkładki filcowe, żeby się podłoga nie drapała - i gra gitara
Sebciu to masz odpowiedź dlaczego tyle ziemi poszło
Szkoda jednak, zę nie kupiłeś tych wkładów, bo są donrze przygotowane i masz gotowy drenaż z keramzytu.
A jak sprawdzisz czy korzenie nie są zalane wodą?
Czy macie doświadczenia z donicami coubi z systemem nawadniającym? czy system ten działa tak samo jak Lehuzy?
Nie zaobserowałam różnicy w działaniu sytemu w coubi i lechuzza. Coubie dobrze skopiowało oryginał.... Jesli chodzi o wnętrze donic (system nawadniania ) niemal wierna replika, gorzej z zewnętrzną stroną
Należy jednak pamiętać, że rośliny potrzebują ok 3 miesięcy aby system zaczął działać, czyli wypuścić długie korzenie, ktore będą sięgać do poziomu wody. Mechnizm dzialania jest pokazany np na stronie sklepu hydroponika.pl
Mysle, że ta ecolite będzie pasowała do Twojego wnętrza. Ale ona wcale nie jest wielka, wymierz sobie centymetrem abyś sie nie rozczarowała bo na zdjęciu wygląda na większą,
Tess oglądała tę donicę chyba na Broniszach. Są bardz ciężkie. A na zdjęciu cytujesz chyba tę moją wymarzoną 100x 100 cm..
Podglądam, ciekawa jestem na czym stanie. Jak już wybierzecie, to może skorzystam z pomysłu. Bo jeżówki w trawach to super nasadzenie. Mi się podobały w obiedce u mnie, ale ona nie jest taka zwiewna jak te trawy, które tu proponujecie. I w sumie nie wiem jak mocno się rozrasta, bo miałam dopiero jeden sezon.
Dziewczyny jak z pistoletu strzelały popatrzymy jak nam zwizulizują bo ja mam jakąś słabą wyobraźnię...