Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 08:28, 21 wrz 2016

Do góry

Dalie jeszcze dają czadu pieknie kwitną.
W oflisowym ogrodzie 08:24, 21 wrz 2016

Do góry
Edit napisał(a)
Witam, podziwiałam dzisiaj prace brukarskie. Fiu Fiu znam facetów, którzy nawet nie chcą słyszeć o położeniu 1 metra obrzeża przy rabatce. Gratuluję
PS. Można prosić o teraźniejszą fotkę paleniska?

Edit bo ze mnie mały Jacek jest dziękuję za pochwałę
Nie mam bardzo aktualnych zdjęć ale za wiele się w tym miejscu nie zmieniło
znalazłam takie

Mirkowy ogród (początki) 08:22, 21 wrz 2016

Do góry
Trawki ID i maluszki z nasionek ciekawe czy.przetrwają zimę.

Droga do spełnienia 08:20, 21 wrz 2016

Do góry
dzisiaj rano pierwszy raz od piątku przeszłam po rabatkach
boszzzz ile chwastów
ale kwiaty też są
werbena jeszcze szaleje mimo że potfór to lubię ją
trzcinniki, niekwitnąca moudry, hameln, pysznogłówka z mączniakiem, szałwia - kwitnie ale już nei taka ladna, jeżówki, no i hortensje

i tu mnie zastanawia taka jedna
ma karteczkę że vanilka ale... wygląda zdecydowanie inaczej niż 4 pozostałe
hmmm
płatki ma duże i tak ażurowo ię rozwijają i inaczej się przebarwia
a że laik ze mnie totalny to o jakies podpowiedzi proszę
tak wygląda i sie przebarwia

a tak wyglądają pozostałe

na drugiej rabatce rozkwitł malutki rozchodnik - malutki bo drastycznie podzielony i jeszcze rzez psa stratowany ale śliczny jest mam nadzieję że w przyszłym roku się ladnie rozrośnie - to rozchodnik Birthday party

Nieśmiałe pierwsze kroki 08:19, 21 wrz 2016

Do góry
Elka napisał(a)
Jestem, jestem.

Elu, na początek weź poprawkę na to, że Twoja działka jest wyjątkowo trudna do zdalnego zaprojektowania. Ani zdjęcia, ani plan nie oddają dobrze rzeczywistości, więc moje propozycje mogą być trochę od czapy.

Jednakowoż, osobiście widziałabym to tak:

Lepiej to wygląda i bardziej "przyjazne dla użytkownika" wrażenie sprawia, jeżeli główna, wypoczynkowa część trawnika jest przy tarasie. Dlatego nadal polecam pociągnięcie trawnika od tarasu w kierunku szopy. Z kolei bliżej frontu trawnik Wam niepotrzebny - po co macie oglądać kostkę i stojące samochody. Dlatego tam proponuję zrobić nasadzenia oddzielające część wypoczynkową od podjazdu.

Od północy tuje, jako osłona Wam nie wystarczą - tam dosadziłabym rząd konkretnych drzew. Jak podrosną i zrobią cień, będzie tam dobre stanowisko na rodki i azalie. Drugie dobre stanowisko jest pod linią lasu od południa, chociaż tam może być za mało słońca (trudno mi ocenić). Tam gdzie rosną teraz, na 90% mają za dużo słońca i wiatrów.

A, jeszcze się upewniam: nie macie tam kamieni w glebie? Zwłaszcza wapieni czy granitów? Bo one mają zasadowy odczyn i z nimi nigdy nie będzie dobrych warunków dla kwasolubów.

Ogród wśród pól i wiatrów 08:08, 21 wrz 2016

Do góry
A właśnie, jutro jestem też wstępnie umówiona z panem od kostki. Chcę zrobić granitową obwódkę na taki placyk co ma być wysypany żwirkiem, i drugą wokół skrzyń warzywnych Zobaczymy, jak się dogadamy to może jeszcze coś przed zimą powstanie W sumie to tylko obwódka, więc tak bardzo dużo pracy nie ma.

Macham jesiennie
Zielonym do góry... 08:07, 21 wrz 2016

Do góry
Kasja tak średnio do przodu Ty to lecisz

mi mimo pogody udało się truskawki posadzić (oczywiście z pomocą Rodziców)

a jeżówka pokazała się trochę ale nie wiem czy zdąży pokazać się cała...zimno się zrobiło ;/

Najlepsza tuja (Thuja) na żywopłot 07:58, 21 wrz 2016

Do góry

Tak wyglądają moje tuje
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 07:40, 21 wrz 2016

Do góry
Basiu, satysfakcja jest, ino netu nie było coś u mnie. Dziś przed wyjściem do ogrodu spróbuje co nieco nadrobić. Dziś kolejny dzień bez opadów, ale na piątek jest zapowiedź ulewy. Trzeba się spieszyć, dopokąd jest sucho.
Miłego, nie uciążliwego dnia.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 07:37, 21 wrz 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Tak Aniu, zabawiłam sie w producenta soków pomidorowych. Udało się nie zmęczyć. Niestety po moich zostało wspomnienie smaku i fotki.

Jak malowane, zadnej skazy
Szmaragdowy Zakątek 07:34, 21 wrz 2016

Do góry
Nikita napisał(a)

Wyrosła marchewka u Joli w ogródku
Carola ciągnie i ciągnie, lecz ciągnie bez skutku

Ogrodowy szpadelek przybywa z pomocą
kopią więc razem…ukopać nie mogą

Pocą się, sapią, kopią wytrwale
- marchewka powoli, wychodzi ospale

I już Carola pot ściera ze skroni,
bo marchew ogromną trzyma w swej dłoni !!!
hahahahahaha jesteś the best!!!!
Rozpoznawanie roślin jednorocznych 06:41, 21 wrz 2016

Do góry
Monika_Per napisał(a)
Witam, bardzo proszę o podpowiedź co to za roślinka. Dodam że w maju miała małe drobne białe kwiatki

Gęsiówka kaukaska.
Choroby i szkodniki choin kanadyjskich, choina kanadyjska - Tsuga canadensis 06:34, 21 wrz 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Choina kanadyjska - Tsuga canadensis

Zdjęcia

Choroby i szkodniki choin kanadyjskich, choina kanadyjska - Tsuga canadensis 06:34, 21 wrz 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Choina kanadyjska - Tsuga canadensis

U mnie też gałązki żyją. Jedną wykopałam i zajrzałam w korzenie. Tak wyglądają

Choroby i szkodniki choin kanadyjskich, choina kanadyjska - Tsuga canadensis 06:33, 21 wrz 2016

Do góry

Tusiala napisał(a)
Jesienią posadziłam moje choiny i cały okres jesienny miały ładny, zielony kolor. A teraz zaczęły żółknąc od środka Czy mogę prosić o zdiagnozowanie powodu żółknięcia?

Mam ten sam problem.
Choiny sadzone wiosną zeszłego roku, teraz wyglądają jak na zdjęciu powyżej.
Zima u nas była dośc mokra, bezśnieżna, padał deszcze ale też bez przesady. Inne zimozielone mają sie dobrze.
Nie wiem co robić ? Wygląda jakby zółknięcie postepowało
Kiedy je ewentualnie przyciąć żeby sie odbudowały ?
Choroby i szkodniki choin kanadyjskich, choina kanadyjska - Tsuga canadensis 06:33, 21 wrz 2016

Do góry

Jesienią posadziłam moje choiny i cały okres jesienny miały ładny, zielony kolor. A teraz zaczęły żółknąc od środka Czy mogę prosić o zdiagnozowanie powodu żółknięcia?

W oflisowym ogrodzie 06:29, 21 wrz 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)

Bożenko pamiętam na początku, że było poruszenie co to oflis rzadko używane słowo.
Traktorek z ciasta to koła, kwadraty i prostokąty
trzeba tylko dobrze zlepić. Moje dziecko lubi bez niczego na sucho samo ciasto, zdjęcia z pizzą z odrobiną sera.
Dym z komina jest połączony ale raczej robimy dymki-kuleczki osobno, rzadko też robię przyczepę.
Z ciasta na pizze można zrobić wszystko, misie, auta i pociągi

Swietny pomysl, gratuluję
A ogrod w sloncu bardzo zadbany i dojrzałam winogrona, moje juz jem
Ogród z koniczynką 06:19, 21 wrz 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Czyżby lato się kończyło?

Super fotka, ale lato niech nam trwa
Ogród z koniczynką 06:18, 21 wrz 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ptaszki kąpią się i harcują w poidełku...Rejwach był co niemiara...

Prześliczne poidelko)
Co do rozplenic, czasami zdarza się, że młode zakwitną pojedynczymi kwiatami i dopiero na drugi rok kwitną obficie. Ważne, aby mlode trawy na starcie miały wilgoc, potem juz sobie radzą.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:13, 21 wrz 2016

Do góry
Wczoraj poszłam z aparatem, takie cudne słoneczko było, nałaziłam sie, nacykałam i co sie okazało brak karty pamięci , potem coś sobie w ustawieniach zmieniałam, nawściekałam i się i w rezultacie wróciłam z kilkoma fotami

nadają się tylko dwa

przekwitnięte i już wycięte floksy

i jeden kadr z różowej z pomaranczową w tle

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies