Ja też dopisuję się do listy fanów drewnianego gabionu, zresztą od początku mnie zachwycił
Ten kadr jest boski! Gapię się...
Czy te trawki przy buksach to Silver Sceptre?
Dawno mnie u Ciebie nie było. Powoli się ogarniam po lecie, które było bardzo,ale to bardzo inspirujące, ale mało ogrodowe, i zaglądam do ulubionych wątków.. Nie mogłam przegapić jesieni u Ciebie A te zdjęcia zniewalające...
U mnie tez się pojawił w ilości trzech sztuk. Odczucia miałam podobne do Ciebie. początkowo myślałam, że to może ostróżka. Potem, że chwast. Ale jakoś tak szlachetnie wyglądał. Dziewczyny pomogły mi w identyfikacji. na drugie imię ma mordownik.
PS. Podziwiam ogrom wykonanych jesienią prac!
I najprzyjemniejsza robota- malowanie suchym pędzlem, ścieranie nadmiaru farby mokrą ścierką
Nie robiłam zdjęć szpachli na korniki ale ta faza była przed malowaniem.
I dziś wieczorem, na miejscu docelowym, niestety światło liche to i zdjęcia niewyraźne. Dla mnie efekt końcowy zadowalający, warto było
Masz dużą powierzchnię do obsadzenia, dużo drzew musisz posadzić, dobrze, że mogłam Ci pomóc, u mnie powtarzalność jednego gatunku też nie ma miejsca, chcę jeszcze tej bylinowo łąkowej sceny u siebie, błędy są nieuniknione, ale ja jeszcze nic nie przesadzałam, drzewa mam rozlokowane, rosną zdrowo i tak jak powinny...u mnie została wykończeniówka, ale do tej puenty mi jeszcze daleko....ta sosna po lewej to czarna pendula, zimą trzeba uważać i strzepywać śnieg, bo się rozłamuje, poradziłam sobie, ale czy ja ją w tym roku uratuję