Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na piasku i z wielkim murem 22:00, 19 wrz 2016

Do góry

Ukojenie 21:59, 19 wrz 2016

Do góry
Dobranoc
Lawendowy zawrót głowy 21:58, 19 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Mogę tak patrzeć i patrzeć..co tam masz z prawej w tle ? myślę nad trawkową rabatką i nad tłem dla niej. Chyba za cisami się rozejrzę...konkretnie za Wojtkiem
Ogród na piasku i z wielkim murem 21:56, 19 wrz 2016

Do góry
Jest też taka wersja kolorystyczna. Obie piękne

Ogród na piasku i z wielkim murem 21:55, 19 wrz 2016

Do góry
Takie kwiaty na wielkich drzewach, którymi ozdobione są ulice. robią wrażenie

Nie mam pojęcia jak się nazywają. (miejscowi też nie znają ich nazwy )

Do raju daleko - u Ewy 21:54, 19 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Tego Krzysia i jego umiejętnosci to tylko Ci pozazdroscic.A u mnie pojawił się taki kwiatek, znasz go?Niebieski kwitnie cały czas.Dziekuje.

Bogdziu, ale zrobiłaś mi niespodziankę Pięknie kwitnie skrętnik. Ten na zdjęciu to Jana Niech Ci kwitną cały czas i przypominają Ci o nas
Ogród na piasku i z wielkim murem 21:49, 19 wrz 2016

Do góry

Mirkowy ogród (początki) 21:49, 19 wrz 2016

Do góry
Anabell napisał(a)
Mirko masz całe połacie traw, rozchodników, berberysów, bukszpanów itp
jak w szkółce
Jak ogarniesz to w rabaty ogród nagle będziesz miała dorosły i dorodny

kupiłam białe rozchodniki i MR. Goodbud. wcześniej zdobyłam o ciemnych liściach. Pobawię się w rozmnażanie.
Haniu jak Ty to pięknie napisałaś ☺Dziękuję ☺Na wiosnę już muszę coś z tym zrobić bo na rozmnażalnik już nie mam miejsca.Cały sezon u minie rosnie zielony nawóz.
Do raju daleko - u Ewy 21:49, 19 wrz 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Super, będę Ci bardzo "dźwięczna" jak zmierzysz. Dach już teraz wyglada świetnie.
Przepisy każda gmina ma swoje Tych przepisów jest oczywiście więcej, np. nie mogę ogrodzić przedogrodka, dach na domu musi być czerwony itp.itd.

Ewciu, dach na razie ładnie wygląda tylko od strony ogrodu
Z jednej strony jak są takie przepisy, to osiedle, czy miasteczko wygląda estetycznie, a nie takie misz masz jak często u nas bywa. Moje osiedle zbudowane jest przez dewelopera, więc wszyscy mają takie same domki w tej samej kolorystyce. I tak mi się podoba. Ale na szczęście nie ma przepisów jak sadzić rośliny

Mój 4 arowy azyl... 21:46, 19 wrz 2016

Do góry
Kasiu, Haniu, Reniu, Iwonko, Jolu, Agato - dzięki za wizyty. Jest mi bardzo miło.

Ogród na piasku i z wielkim murem 21:45, 19 wrz 2016

Do góry
Akcent patriotyczny, monument poświęcony poległym żołnierzom.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:44, 19 wrz 2016

Do góry

Jak widzicie koryta troszkę pogłębione. Opróżniliśmy z kamieni, doszliśmy do ziemi, jeszcze ją troszkę zruszamy i wymieszamy z super ziemią Co się dało betonu to optyrpaliśmy kilofem.

A jakby tak z tym moim skrzypem pokombinować? On na razie taki jeszcze rzadki, ale widzę, że się ładnie zagęszcza. Lecą mu od ziemi te nowe pędy.
Mój 4 arowy azyl... 21:44, 19 wrz 2016

Do góry
Jest lepiej, tak dobrze, że odważyłam się na działkę zajrzeć.

Złocień czerwonawy 'Clara Courtis' w pełni kwitnienia

ostatni Chopin

kwitnie Barbula i Gaura z samosiewu

cis ozdobiony owocnikami jak choinka

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:43, 19 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

sliczna
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:42, 19 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

to robi wrazenie
i deszczu bardzo zazdroszcze...u mnie wciaz susza masakryczna
Ogród Cioci cz. 3 21:41, 19 wrz 2016

Do góry

Eluś nie jesteś ślepa to ja mam sklerozę. Już się poprawiam
Działeczka Asi :) 21:40, 19 wrz 2016

Do góry
Toszko kochana... jestem w szoku, takim bardzo pozytywnym
Muszę na spokojnie przeanalizować wszystko, bo na razie nie wiem, o co chodzi
Teraz dopiero będę Cię męczyć
Bardzo, bardzo Ci dziękuję...chociaż Cię nie znam osobiście, śmiem twierdzić, że jesteś wspaniałą osobą, że tak bezinteresownie poświęcasz swój cenny czas, że chce Ci się myśleć o innych i pomagać im
To dla Ciebie z mojej działki (wcześniejszy zakup - jeszcze nie wsadzona )

Jeszcze raz bardzo, bardzo Ci dziękuję...

Ogród na piasku i z wielkim murem 21:39, 19 wrz 2016

Do góry

Pszczelarnia 21:39, 19 wrz 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Pszczółko napisz proszę coś więcej na temat Stachyz doradzałas mi go Jak u Ciebie się sprawuje ? Bezproblemowy ? Masz jakieś zdjęcia ?

Żeby nawiązać do Twojego zamysłu, tak na szybko pokażę wszystkie wspomniane przez Ciebie kwiatki (zdj. z 2015). Dobrze się rozrastają i dzielą. Tylko z zimowaniem penstemona w wilgotnych warunkach może być problem. Z bukwicą żaden. Każdy z nich po kwitnieniu zachowuje nader wdzięczną postać przekwitłą, można usunąć kwiatostany i wtedy rozeta liściowa sama w sobie jest ozdobna i schludna.

Penstemon u mnie nazywa się 'Mystic', u innych 'Husker Red' - chyba ten sam:

W tym samym czasie zakwita zwykły stachys - bukwica - czyściec, na pierwszym planie:

A nieco później (w lipcu) kwitnie odmianowy stachys 'Hummelo', za donicą:

Elinkowy ogród 21:38, 19 wrz 2016

Do góry
Dzieki ze sie znow odezwalas. W Tobie nadzieja. Projekt z cyferkami wstawilam tylko po to zeby pokazac ksztalt nie zawracaj sobie glowy roslinami z projektu, wez pod uwage jedynie te rosliny brzegowe ktore narysowalam nizej odrecznie to sa rosliny z projektu i wlasnie one mialy stanowic pierwsza linie czyli zywoplot. Wydawalo mi sie ze sa fajne bo i lisciaste i cyprysy wez zima cos zostaje a nie chcialam rzedu szmaragdow bo wiadomo ze wszyscy maja nie chcialam sie tez szczelńie odgradzac murem . Oczywiscie jak trafilam na ogrodowisko to okazuje sie ze jednolite zielone tlo jest najlepsze a pońiewaz nie mam nasadzen od drogi to jest dobry moment zeby wsadzic tam cos innego tylko ja wlasńie nie wiem co , szmaragdy ? Chetnie wyslucham twoich propozycji na zywoplot.
Masz tez racje ze. Nie ma wysokich drzew , jedynie 3 jalowce spartany dlatego rabatka jest plaska i nieladna. Wprowadzilam te 3 platany szczepione ale to z boku a w srodku rabaty nie ma.
Podoba mi sie buk dawyck gold albo czerwony jakis kolumnowy, przymierzalam sie tez do sosen piramidalnych w tym miejscu zeby koniecznie podwyzszyc naroznik tym bardziej ze lagodnie sie obniza w stosunku do trawy jakies 10-15 cm spadku jest i taki pusty dol wyszedl. Na ioslam polnoc i wschod na rysunek, a co myslisz o moim wcieciu z kulkami i murkiem z cisa lub bukszpana ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies