Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy.

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy.

Zielona 21:33, 09 gru 2016

pestka56 napisał(a)

Styl i ceny były zawsze takie xxxx.

Styl mnie zachwyca, a ceny niestety wciąż nie na nasze portfele. Na pewno stacjonarny sklep generuje wyższą cenę pojedynczego produktu, a sklep o takiej powierzchni, jaką zafundowała MintGreyowi Magda... musi zarobić na siebie. Nie znaczy to jednak, że nie można mieć wnętrz w tym stylu, posiadając znacznie niższy budżet niż jego klienci.
Poza tym... internet jest potęgą Mam nad stołem kuchennym lampę PotteryBarn model Hundi, za którą zapłaciłam 20% standardowej kwoty.
Kacha123 21:34, 09 gru 2016

Zielona napisał(a)

Dam znać jeśli kiedyś coś się wykluje.

Dziękuję, liczę na to!
Zielona 21:35, 09 gru 2016

MonikA napisał(a)

Ze złotym mu ładnie

To prawda, choć na moim kominku nie ma złota Wszystkie ozdoby są srebrne. Ciepłe jest światło lampek.
21:50, 09 gru 2016
przejrzałam po łebkach te linki ..... Candice Olson ....jej programy na D+ tez oglądam z zachwytem

W USA w Targecie można rzeczy w tym stylu spotkać ...ostatnio nawet zobaczyłam, że Target wysyła towar do Polski ...ale jak cło i vat naliczą + koszty przesyłki.... i już się zrobi wysoka cena.
ewa004 19:10, 10 gru 2016

Martus jak mogłam Cię zgubic ....jaaaakkkkk !!!!! walę w scianę i krzycze przepraszam ale juz jestem
malkul 19:23, 11 gru 2016

alez tu poważne dywagacje
AnnaCh 19:49, 11 gru 2016

Zielona napisał(a)
AnnoCh - chyba bym odradzała kulistą Catalpę... Widzę w mojej wsi szpaler takich drzew w przedogródku pewnego domu i... niestety chorują. W dodatku tak dziwnie, że część korony jest zdrowa, a część po prostu nie ma liści - jakby je ktoś wypalił... Sterczą takie suche gałęzie i nie wygląda to dobrze...
Zastanowiłabym się na Twoim miejscy nad Platanem Alphen's Globe /mam u siebie/ lub Ambrowcem GumBall. Jest też kulista odmiana tulipanowca, w dodatku z polskim rodowodem: Edward Gursztyn.
Marta, dziękuję za opinię, bardzo mi pomogła. Z katalpy zrezygnowałam, z całej reszty rabaty nie, a zamiast katalpy dziewczyny podpowiedziały mi żeby wsadzić Pissardi, którą mam zadołowaną od wiosny Kolorem będzie pasowałam do rosnących obok berberysów i żurawek A i problem co z nią zrobić mi się rozwiązał. Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc
Zielona 17:33, 12 gru 2016

eee_tam analizowałam kiedyś możliwość kupna w Stanach. Koszty wysyłki i cła niestety często przewyższają wartość produktów. Na szczęście coraz więcej sklepów oferuje tamtejsze marki. Wkrótce i my będziemy mieli taki wybór, jak użytkownicy overstocka

ewa004 - Ty Agentko No jak mogłaś??? Normalnie... wymyśl sobie karę!

malkul
- poważne dywagacje??? Ależ skąd. Rozmawiamy o zielonym kolorze i o amerykańskich wnętrzach w Polsce.

AnnoCh - jak ja lubię takie rozwiązania, które nie generują kosztów i do których materiały są pod ręką
Zielona 17:37, 12 gru 2016

Co roku pisałam Wam, że to moja ulubiona kolęda i wklejałam jej tekst. Napiszę i tym razem, życząc Wszystkim dobrego czasu w tej końcówce Adwentu.

Kolęda dla nieobecnych

A nadzieja znów wstąpi w nas.
Nieobecnych pojawią się cienie.
Uwierzymy kolejny raz,
W jeszcze jedno Boże Narodzenie.
I choć przygasł świąteczny gwar,
Bo zabrakło znów czyjegoś głosu,
Przyjdź tu do nas i z nami trwaj,
Wbrew tak zwanej ironii losu.

Daj nam wiarę, że to ma sens.
Że nie trzeba żałować przyjaciół.
Że gdziekolwiek są - dobrze im jest,
Bo są z nami choć w innej postaci.
I przekonaj, że tak ma być,
Że po głosach tych wciąż drży powietrze.
Że odeszli po to by żyć,
I tym razem będą żyć wiecznie

Przyjdź na świat, by wyrównać rachunki strat,
Żeby zająć wśród nas puste miejsce przy stole.
Jeszcze raz pozwól cieszyć się dzieckiem w nas,
I zapomnieć, że są puste miejsca przy stole.

A nadzieja znów wstąpi w nas.
Nieobecnych pojawią się cienie.
Uwierzymy kolejny raz,
W jeszcze jedno Boże Narodzenie .
I choć przygasł świąteczny gwar,
Bo zabrakło znów czyjegoś głosu,
Przyjdź tu do nas i z nami trwaj,
Wbrew tak zwanej ironii losu.

Przyjdź na świat, by wyrównać rachunki strat,
Żeby zająć wśród nas puste miejsce przy stole.
Jeszcze raz pozwól cieszyć się dzieckiem w nas,
I zapomnieć, że są puste miejsca przy stole.

Zielona 17:39, 12 gru 2016

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies