Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:06, 09 lut 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)
A ja czytałam, że brzozy wyjątkowe...płaczą...
I powinno się je ciąć dopiero jak wypuszczą listki...

Na myśl o cięciu brzozy to ja płaczę.... Ae muszę bo mi na laurowiśnię włazi...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:05, 09 lut 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
A graby Magnolia doradzała dopiero w maju, bo bardzo płaczą wcześniej.

Jak się przegapi cięcie w lutym to można dopiero na koniec czerwca. Jestem uzbrojona po zęby w wiedzę nt cięcia grabów
Nie płaczą w lutym bo jeszcze soki nie krążą.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 15:01, 09 lut 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
A u mnie dziś jeden kret poleciał w powietrze...pułapka wybuchła hura!!!

No i przychylam się do prośby o tę rodzinkę niech się ruszają ...

Sadystka
Kubusiowo 14:58, 09 lut 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Marzenko i u nas są doplaty w wysokości 50 000. Tylko kurcze nie mogę znaleźć nikogo kto by taki dom użytkował.....

Bo zwykle budujemy energooszczędne, każdemu wydaje się, że pasywny będzie zbyt drogi...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:10, 09 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

przewracam się o tej porze na drugi a nawet trzeci bok
no ale jak mus to mus...

Cały tydzień wstaję o 5.30. Madżenka zresztą też. Nasi M. pukali się palcem w czoła - bo kto to widział z własnej nieprzymuszonej woli w sobotę o tak barbarzyńskiej porze wstawać Ale czegóż się nie robi dla zakupów w TAKIM towarzystwie

Mój też by puknął się i mnie w czoło...na dodatek...
Ale myślę, że też bym to dla Was zrobiła raz!! no może dwa
Już się Gardenii nie mogę doczekać

Madziu, a dlaczego?

Ale co dlaczego Irenko??

tej Gardenii się nie możesz doczekać, jakieś plany zakupowe?

Aga, ja współczuję wszystkim co wcześnie muszą wstać!!

aaa Gardenii!! no nie mogę bo ciekawa jestem tego co tam zobaczę no i Was oczywiście!!! Mam nadzieję, że się nie rozczaruję hihiihh
Roztoczańskie klimaty 12:35, 09 lut 2013

Do góry
Kurcze w mojej biedronce nie było ciemierników, kazałm M kupić azalię na pocieszenie.... !!! ale jadę do innego miasta to zahaczę o wszystkie przydrożne biedronki!!!! Buuu ja mam koncepcję na dekorację szarych donic, bu....
A i znalazalam u siebie w I cz, że w ubiegłym roku wypasione kwitnące ciemierniki w marcu w centrum ogrodniczym kupowłam po 6 zł.....
Blaski i cienie nowego życia 12:32, 09 lut 2013

Do góry
Zdrówka!!
Igiełkowy ogródeczek 12:31, 09 lut 2013

Do góry
No to już stymulator wzrostu musi być takie zdjęcia mówią same za siebie
Ogród w Alei Lipowej... 12:27, 09 lut 2013

Do góry
justi napisał(a)
Marzenko, Aniu, pewnie że szkoda i to bardzo. Jednak trzeba milionów, żeby to jakoś wyglądało i przynosiło zysk. Nie każdy chce lub nie każdego stać. Gram w totka .... czasami

Mój M gra jak wygra kupię pałac i go urządze, ach, jak mi się marzy takie połączenie historii z nowoczesnością!!!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:25, 09 lut 2013

Do góry
Jeszcze chwilę Aniu jak minie groźba mrozów ale przed rozpoczęciem wegetacji. U ciebie pewnie ze dwa tygodnie po mnie
Brzozy muszę troszkę od dołu podciąć bo mam pendulę , ktora zasłania inne rosliny a i tak narazie prowadzę przewodniki brzóz do góry.

Na razie jeszcze z domu nie wyszłam... Sprzątam...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:14, 09 lut 2013

Do góry
Zrobię zdjęcia brzóz, doradzicie mi czy je troszkę podkrzesać.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:13, 09 lut 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
madżenmacierzanke jak często strzyżesz? bo ja mam w gazonach i się zastanawiam

Tylk raz ją cięłam pod koniec sierpnia. Trzeba częściej aby się ładnie zagęściła. Idę na ogród bo słońce wyszło i sprawdzę jaki jest stan po mrozach
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:12, 09 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Widzę ,że ogólnym zaleceniem dla roślinek to fryzjer jest... macierzankę strzyżemy , kosówkę tyyyyż... Widzę ,że trzeba jakiegoś stylistę fryzur chyba zaprosić

Wszystko strzyżemy dzięki temu ogród jest uporządkowany Nie tnę tylko Rh, magnoli (chociaż od dołu ją trochę podkrzesam ) reszta roślin ma co pewien czas wizytę stylisty fryzur zwaną potocznie Madżenką nożycoręką

Nie wychodzi mi też strzyżenie hebe... W tym roku troszkę tylko podmarzły to sprawdzę swoje umiejętności. Już się akumulatorek przygotowuje do walki w przyszlym tygodniu.
Next week będzie zimowe cięcie żywpołotu grabowego
Ogród w lesie 11:08, 09 lut 2013

Do góry
A ja zginęłam bo chcialam Ci u mnie ciemierniki znaleźć.... I ugrzęzłamw poszukiwaniach. Ale znalazłam je tu wkrótce po posadzeniu
I powiem Ci Aga, że ja rok temu jeszcze nie miałam ogrodu.......
Ogród w lesie 10:42, 09 lut 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Horti muszą być! Nawet jeśli miałoby to być nie teges razem.

Dopisalam pytania wyżej
Horti to tylko lime.... Takie same ciemierniki. Czy już kupiłaś ciemierniki w biedronce te białe , które się wybarwiają na zielono? Jeśli nie leć!
Zaraz ci ciemierniki wiosną wkleję
Ogród w lesie 10:39, 09 lut 2013

Do góry
Ja rysować nie umiem ale pomyślę i coś malnę. Jadę dzisiaj kilka godzin samochodem to będę dumać Może magnolia mnie ubiegnie...
I horti też bym dała ale czy wtedy będzie leśny ogród czy zbyt formalny się stanie???

Cy dookoła kamieni też się chodzi czy może być wysokie pitro na ich brzegu... Bo przy cegele widzę, że wszędzie musi iść stopniowo
Ogród w lesie 10:35, 09 lut 2013

Do góry
To jak ja czytam wątek Agnieszki, siem zaytowuję, pała dla mnie !!!
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:34, 09 lut 2013

Do góry
Madżenka

Ogród w lesie 10:30, 09 lut 2013

Do góry
Czy możesz to rozrysować ale cały zakątek? Mam Twój plan ale nie mogę zlokalizować, które to miejsce ..
Jak mocno zadarnisz to Ci szmata nie będzie potrzebna wystraczy troszkę korą podsypać po posadzeniu.
Ogród w lesie 10:27, 09 lut 2013

Do góry
kraania napisał(a)

Oglądam ogród Vivy. Jak tam pięknie. Jestem nim oczarowana kompletnie. Spodobało mi się tam takie nasadzenie: biała róża (White Cover) a przed nią jakieś trawki biało-zielone. Ale chyba na róże w moim zakątku jest za ciemno. Trzeba poszukać czegoś jasnego do cienia i kwitnącego latem.

Grupo.. a może zawilce japońskie? Różom nie dorównują , ale pięknie kwitną całe lato i bardzo dobrze rosną w cieniu.

Ja mam białe i różowe. Kocham te delikatne kwiaty późnego lata i jesieni.

Wczesną Wiosną ciemierniki i runianka, wiosną rh, latem hosty, trzmielina, późnym latem zawilce i przebarwiające się kiścienie ..... . Tulko ładnie to poukładać i zrobiłabym wyłącznie w kolorystyce biało-zielonej z malutką dawką delikatnego róźu (zawilce).
Na najwyższe pietro możesz pomyśleć o świecznicy (czekoladowa) i parzydle
Można jeszcze pomyśleć o limoonkowej żurawce lub dla kontrastu (np ze świecznicą) purple palace.
Wszystkie te rośliny pięknie rosną w cieniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies