9 marca br na rozpoczęcie sezonu ogrodowego napisałam:
Mam nadzieję, że ten rok będzie rokiem dalii, płomiennych, ognistych, białych, żółtych, nakrapianych, paskowanych, pełnych, kołnierzykowych, kaktusowych, dekoracyjnych, pomponowych! A najlepiej wyhodowanych własnoręcznie z nasionka!
No i co? Były u Was dalie? Bo u mnie tak!
W lipcu
w sierpniu
Jeśli chodzi o to kółko przy tarasie, to jedną z koncpecji mam taką, zeby dac tam wielopniowe drzewko i tylko kilka dużych kul buksowych/cisowych i je wyżwirować. Tylko nie wiem czy nie za pusto by było.
Coś w tym stylu.
Nie wiem tylko czy to nie będzie "od czapy"..
wiesz co mamy podobny areał a u Ciebie jakoś więcej sie wydaje..moze ja tez mam miejsce na tulipanowca? hmm..
Ty tam pod umrami korę miałaś? jezu nie znoszę jej zdejmowania w rewolucjach.. miłej pracy Edyta!
Pierwsza wiśnia, jest wciągnita w rabatę frontową - to widać na tym zdjęciu.
A tu koniec rabaty - przy okazji widać, że powiększam rabatę z serbami, kiedyś już to było omawiane i zdecydowałam się ją poszerzyć aż do posadzonych drzew, na razie tylko na fragmencie jest zdjęta darń.
ooo Ania widzę, że u Ciebie tez się brązy dostały ... kurde u mnie też, bukszpany ehhh
Ania mam pytanie do OW, czy do pryskiwacza jak pobieram te 75ml to pobieram tylko to co rozpuściło się w wodzie (bez osadu - na czerwono) czy mieszam i z całości pobieram 75ml (na zielono)
pierwsze co pomyślałam to wielopniowy grujecznik bo piekny i slicznie pachnie i chyba by bardziej zasłonił. tylko czy tą patelnie u ciebie wytrzyma..musiałby miec nawodnienie. ja swoje mam na patelni i narazie dają rade ale leje na nie konkretnie