Jak zostanie to przelej do słoiczka i zakręć.Pamiętaj by podgrzać przed ponownym użyciem i takiego używać.
Mam kilka odmian irg wśród nich Irgę płożącą.Z jednej rabaty pozbyłam się jej.Rośnie szybko i tworzy gęste kobierce.Tam gdzie gałązki dotykają ziemi zaraz się ukorzenia.Na drugiej rabacie rośnie pod moim okiem.
Ale jeśli komuś zależy na szybkim i gęstym zadarnieniu to jak najbardziej polecam.Świętna jest do umacniania skarp i zadarniania rabat.Moja to irga rozesłana 'Queen of Carpet'.Jest zimozielona,wiosną ma białe kwiatki a na jesień śliczne czerwone jagody.Przy bezśnieżnych mroźnych zimach może ucierpieć,listki brązowieją ale wiosną szybko się regeneruje.
Irga taka jak Twoja była posadzona przy grobie mojej Teściowej.
Pięknie się rozrosła,pięknie owocowała i którejś zimy zmarzła.Niestety nie była okrywana.
Aniaaa, dziś zrobiłam medaliony na choinkę. Chciałam zrobić metodą przecierki, jak twoje ozdoby ...
Ale nie uzyskałam takiego efektu.
Musiałam więc improwizować. Przypadkowo zebrane gadżety: serwetki, mini łosie i aniołki z filcu, trochę bawełnianej koronki i sypki brokat... Wyszła zupełnie ciekawa seria 10 medalionów.
Jutro cyknę fotkę.