Ogrodowisko i ze mną jest dzikie i nie do okiełznania
Aparat do Kapiasów wezmę na pewno - przecież obiecałem być głównym reporterem
Co do zakupów - lepiej się spytać Ewy czy Sylllwi czy mają klony, bo tam bywają, ja byłem w zeszłym roku dwa razy Także nie wiem jak tam z towarem...Najlepiej zadzwonić
Witaj Gabi, no całkiem fajnie na tym ogródku u Ciebie, ale znając Ogrodowisko i jego wpływ na nas forumowiczów...oj zacznie się u Ciebie rewolucja, zacznie
Sebek dobrze podpowiada z ogrodem u GabiK odwiedź go
Żurawki już znasz. Na pewno bym zwiększyła ich ilość w ogrodzie (ale do tego potrzeba szerszej rabaty). Następny to bukszpan, który u Ciebie też gości, ale koniecznie musi znaleźć się jakaś bukszpanowa kula (najlepiej kilka), no bo obowiązkowo trzeba ją kulkować i koniecznie w towarzystwie traw (ładnie to wyglada), a już o hortensji Limelight nie wspomnę, bo to jeden z symboli Ogrodowiska
Ale to wszystko co napisałam już i tak wiesz, bo jesteś tu od ponad 3 tygodni teraz tylko kombinuj, wrzucaj propozycje swoich zmian i znajdą się tacy, którzy zajrzą i podpowiedzą. A zawsze możesz zwołać konsultacje u siebie, bo atmosfera naprawdę przemiła tutaj panuje
Sebek a co to za myk Danusi z tą korą . dlaczego wywoziłeś ziemię z rabaty ... straszniem ciekawa
Żeby kora nie wysypywała się z rabat podbieramy łopatką ziemię przy obrzeżu - robi się rowek, w którym umieszczamy korę i nie spływa. U mnie cały czas to robiła, bo mam spadek, trawnik jest niżej niż rabata no i cały czas kora lądowała w kosiarce. U Ciebie trawnik jest wyżej niż rabaty i kora chyba Ci nie do niej nie wpada?
Sebek, co racja to racja! nawadnianie i nawożenie - postawa roślinki mają kiedy trzeba i ile trzeba wody a ja mam czas i ostatnio ciągle spotykam się z koleżankami - wykorzystuję czas bez synka
Noemi złota, dziękuję
jeszcze troszkę wrzosów dokupię, fioletów, różu..... wszak jesień za pasem
Booooziuuuuuuuu - zdziczałem!!!! Prawie 5 dni bez ogrodowiska Normalnie już nie wiedziałem co ze sobą robić - tak tęskniłem za forum ! Jak znowu mi się laptop popsuje to chyba kupię nowy - do tego już nie mam siły
To straszne jak się uzależniłem od forum i od Was Skoro mowa o Was zapraszam potem na relację ze spotkania u Alinki
A Ty wiesz jak ogrodowisko bez Ciebie zdziczało???? chwastami zarastamy!!!!
Fajnie, że wróciłeś
A zdjęcia u Alinki boskie !!!
Zabierz aparat do Kapiasów koniecznie!!!
A cyz ja u Kapiasów ładnego klona palmowego kupię???? I w dobrej cenie??? i takiego min 1-1,5 m?????
wiem, wiem.....miały być foty ale komputer się zbuntował (facet )
ale już nadrabiam, wklejam kilka zdjęć, jak pisałam, zmian nie ma.....
ot dzień jak co dzień w moim ogródku
ale najpierw dziękuję Sebek za życzenia !!! i za piękny bukiet
Agaciu, i Tobie ! a palenisko super sprawa, polecam Ev, już wklejam !!!
No to powodzenia w poszukiwaniach
Możesz zajechać do składu z kamieniem i się rozejrzeć. Wystarczy przewiercić kamień i już będzie super ciurkadełko - i inne niż u wszystkich
No to pokazuj te nasadzenia - ja dzisiaj tylko posadziłem przywrotniki od Alinki i zrobiłem Danusiowy myk na nie wysypywanie kory z rabat - dwie taczki ziemi wywiozłem