Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:32, 18 paź 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

]

bardzo fajnie wyszło to miesjce na ognisko
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:31, 18 paź 2016

Do góry
Milka napisał(a)

zobacz ile tu tylko liści

Powtórzę za Tuwimem:
"Zobacz, ile jesieni!
Pełno jak w cebrze wina".
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:18, 18 paź 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Zdjęcia piękne - urocze wręcz- nie narzekaj - a teraz mamy nadzieję, że pod kocykiem się grzejesz???

U mnie Słonko właśnie się przebiło przez chmury.Yupiii
nawet pod dwoma hihih
Ogródek Iwony II 13:10, 18 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Może to nie macro, ale zrobiłam zbliżenie

ładny odcień różu
Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:09, 18 paź 2016
Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dlatego nie mam doniczek.. bo w domu nawet kwiaty zasuszyłam.. jak będę niepracująca lub cudem znajdę pracę na 8 godzin z wolnymi weekendami to mogę się bawić w doniczki, a teraz nie ma takiej opcji.. bo wszytko zmarnuje. To co mam to i tak za dużo do roboty.. ale stwierdzam, że mam już tak posadzone, że chociaż 2 miesiące nie zrobiłam kompletnie nic w ogrodzie (trawnik co 2 tygodnie kosiłam), to ogród woła o pomoc, ale nie jest tragicznie.. no właśnie filtry w oczku nieczyszczone (muszę codziennie ,a czyszczę teraz raz na tydzień) i woda chyba leje górą.. Kwiatki w domu podlać, bo podlewane chyba poprzedniej soboty... grrr zwiewam z forum, bo w tym czasie by co tu odpisuję, to bym to zrobiła..
Ale nie zjadałabym śniadania..

Sobotnie focie po zbieraniu liści i koszeniu.. całkiem porządnie ogród z daleka wygląda

Będąc osoba tak zapracowaną prowadzisz ogród -w dodatku tak wielki-wspaniale
a,że sa pewne niedociągnięcia;daj sobie luz,cokolwiek w ogrodzie nie zrobimy zawsze mogłoby byc lepiej
ja ostatnio troche podróżowałam o czym niebawem pisać będę,bo to były też podróże troche ogrodowe i teraz wrzucam na luz,naprawdę życie jest krótkie i szkoda ograniczac się tylko do ogrodowania,choć uporządkowany perfekcyjny ogród nam ogrodnikom sprawia wielką frajdę,ale cóż,doba ma tylko 24 h i wszystkiego nie zrobimy,żyć też trzeba

ja w domu w donicach mam głównie sukulenty,one wytrzymują moje podlewania raz na dwa tygodnie(czytaj jak sobie przypomnę)

Serdecznie pozdrawiam zapracowaną jak pszczółka Małą MI
Komendówka 13:08, 18 paź 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
Konstrukcja zbudowana przez męża dla żony

Moja rozpada się ze starości, muszę o nowej pomyśleć.

Czy sitaka nie jest metalowa?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:57, 18 paź 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

Nie ma Cię
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:56, 18 paź 2016

Do góry
paskudnie są skompresowane te zdjecia......zero jakości...nie wiem o co chodzi....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:54, 18 paź 2016

Do góry
przesadzane niedawno molinie juz żółte reszta dzielnie sie trzyma zieleni i nie poddaje jesieni

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:53, 18 paź 2016

Do góry

i omawiane niegdys miejsce za ławeczką czeka na ....świecznice/peonie/zawilce jesienne

Chatka Baby Jagi 12:52, 18 paź 2016

Do góry
Tu widać jak się domek odsłonił...

Różyczki będą głównie na tej rabacie bo jest najbardziej nasłoneczniona...

Oraz na tej na końcu pod świerkiem... bo tu mi pasują hi hi.... i jest miejsce... choć boję się o nie bo nie jest to najlepsze miejsce dla róż.... Drzewo i nie za dużo słońca...

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:51, 18 paź 2016

Do góry
jakies strasznie skompresowane te zdjecia sie wgrywaja....
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:50, 18 paź 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Bardzo ładnie komponuje się hortensja z winobluszczem.
czasami kompozycje same się tworzą a my tylko je dostrzegamy
chciałam twoim wzorem poszukać dziś fioletów w moim ogrodzie, są ale pogoda i światło nie sprzyjają fotkom, uwieczniłam tylko hebe

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:49, 18 paź 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:47, 18 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Bardzo pociągający widok. Czy gdzieś tak "na końcu" jest bramka jakaś? Kończy się ogród?

Taki lekki. Jestem pod wrażeniem.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:47, 18 paź 2016

Do góry
sobotnie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:44, 18 paź 2016

Do góry
paskudne me grujeczniki dla joli, posadzone co 2 m.

a zeby nie było tak brzydko to jeszcze ich ukryty urok
Tulipanowiec - Liriodendron 12:44, 18 paź 2016

Do góry
Mam pytanie. Co jest grane z moimi dwoma tulipanowcami, dlaczego tak szybko straciły liście podczas gdy inne egzemplarze je jeszcze mają. Czyżby podgryzione?

Chatka Baby Jagi 12:23, 18 paź 2016

Do góry
Troszkę mojej jesieni...

Nic ciekawego... nic się nie dzieje.... rudbekie mi przekwitły... Mchałki czy jak kto woli marcinki, albo astry deszcz mi zmarnił....

A tu przygotowania do sadzenia różyczek....

Ogród Nety- moje marzenie 12:18, 18 paź 2016

Do góry
Wymalowałam jakąś tam swoją koncepcję co do jednej części i naniosłam gdzie mam wątpliwości i jakie.

Przy wejściu chciałam ciąg żurawek paprika lub rio, później te żółte co rosły wzdłuż tuj, w nich kule lub coś coś czerwonego. (Ania proponowała klonika), później wokół kółka carex jakis jako obwódka. W obu tych częściach nie mam pomysłu na średnie piętro.
W kółku przy tarasie chciałabym drzewko żeby zasłonic taras i wypełnić wizualnie puste miejsce między platanami a wierzbą, ale poza tym nie mam koncepcji co dalej.
Pod platanami Gracki, hortensje, żurawki (może georgia peach) i trawy amazon mist- bo mam ich dużo. Może też być wersja bez żurawek, wtedy w trawy coś dodam. Nie wiem czy przesadzać róże które są koło wierzby i co dac na całym tym pasie od wierzby do platanów. Może miskanty ML lub rozplenice a pomiędzy nimi jeżówki lub rozchodnik?

Podoba mi się też zestawienie 3 trzmieliny żółte na pniu, a pod nimi lawenda i chciałabym to mieć, mam kilka sztuk przywrotnika i też chętnie bym gdzies go umieściła. Mam sporo Red baronów, więc jako czerwony element mogłyby być. I mam kilkanaście sztuk odętki białej, która miała być wzdłuż tuj, tam gdzie żółte żurawki, a teraz nie wiem gdzie ją dać.
Tak to teraz w mojej głowie wygląda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies