Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Makao_J 21:06, 30 paź 2016

Synowie - towarzyski, my też ale taki przerobiony - bardziej użyteczny, a córcia na balet.
Lomianianka 21:39, 30 paź 2016

Sylwuniu szkoda Twojego czasu. Podaj mi maila na pw, wszystkie róże, krzaczki, drzewka i in. rośliny mam szczegółowo opisane i wklejone zdjęcia ze szkółek. Wyślę Ci gotowca . Nie chcę tu wklejać i zaśmiecać wątku, bo jest tego od cho...ry.

Pomyśl o miejscu dla liliowców, mam przecudne odmiany, są całkowicie bezproblemowe i kwitną dłuuuugo. Ale jest to temat najwcześniej na jesień przyszłego roku lub na wiosnę następnego.

pozdrawiam, multum serdeczności Ewa
Iwk4 20:22, 31 paź 2016

Sylvana napisał(a)

Rety....ależ mi miło ....dziękuję i czerwienię się jak berberys.

Jej, cudnie się przebarwił. Połączenie berberysa z kamieniem świetnie wyglæda
U mnie berberysy admiration pięknie się teraz przebarwiły. Ale mają różne kolory ... Nie wiem dlaczego.

tulucy 08:12, 01 lis 2016

Sylwia
Parkowe widoki przepiękne
Z tym oczkiem też chciałam napisać, żebyś nie rozwalała, bo szkoda zdrowia... Moja mama swoje zawaliła liśćmi, trawą itp, i w bagienku posadziła roślinki bagienne... Kaczeniec jej się rozrósł wypasiony, iryski jakieś tam ma, które lubią mokro.
Mama nawet dziury w swoim nie zrobiła odwadniającej, bo to jest "rozwiązanie przejściowe", żeby wnuki się w oczku nie potopiły... Za kiedyś tam zamierza to odkopać i wrócić do oczka...

Z m - przetrzymasz silne jesteśmy ja też już muszę kuriera chyłkiem odbierać, bo warczy... Bo za mało czasu poświęcam domowi i dzieciom...i on biedny musi ... A przecież są dla mężczyzn ciekawsze zajęcia...
Sylvana 18:43, 01 lis 2016

Makao_J napisał(a)
Synowie - towarzyski, my też ale taki przerobiony - bardziej użyteczny, a córcia na balet.

No to super, że się tak dogadujecie....pozazdrościć
amelia_b 18:46, 01 lis 2016

Sylvana napisał(a)

Czasem żałuję, że coś umiem....jakbym nie umiała to bym miała święty spokój a tak MUSZĘ.

Z widokiem na sumaka.
To na dole wszystko do ogarnięcia jeszcze.
się ciesz że umiesz też chce umieć
Kasya 18:46, 01 lis 2016

no...kolorki masz super
Sylvana 18:47, 01 lis 2016

Lomianianka napisał(a)
Sylwuniu szkoda Twojego czasu. Podaj mi maila na pw, wszystkie róże, krzaczki, drzewka i in. rośliny mam szczegółowo opisane i wklejone zdjęcia ze szkółek. Wyślę Ci gotowca . Nie chcę tu wklejać i zaśmiecać wątku, bo jest tego od cho...ry.

Pomyśl o miejscu dla liliowców, mam przecudne odmiany, są całkowicie bezproblemowe i kwitną dłuuuugo. Ale jest to temat najwcześniej na jesień przyszłego roku lub na wiosnę następnego.

pozdrawiam, multum serdeczności Ewa

Odpisałam na pw
Sylvana 18:49, 01 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Jej, cudnie się przebarwił. Połączenie berberysa z kamieniem świetnie wyglæda
U mnie berberysy admiration pięknie się teraz przebarwiły. Ale mają różne kolory ... Nie wiem dlaczego.

Moje też miały różne kolory na początku a teraz się wyrównało, może u Ciebie będzie tak samo....mój to Green Carpet.

To te przy tarasie?
Sylvana 18:56, 01 lis 2016

tulucy napisał(a)
Sylwia
Parkowe widoki przepiękne
Z tym oczkiem też chciałam napisać, żebyś nie rozwalała, bo szkoda zdrowia... Moja mama swoje zawaliła liśćmi, trawą itp, i w bagienku posadziła roślinki bagienne... Kaczeniec jej się rozrósł wypasiony, iryski jakieś tam ma, które lubią mokro.
Mama nawet dziury w swoim nie zrobiła odwadniającej, bo to jest "rozwiązanie przejściowe", żeby wnuki się w oczku nie potopiły... Za kiedyś tam zamierza to odkopać i wrócić do oczka...

Z m - przetrzymasz silne jesteśmy ja też już muszę kuriera chyłkiem odbierać, bo warczy... Bo za mało czasu poświęcam domowi i dzieciom...i on biedny musi ... A przecież są dla mężczyzn ciekawsze zajęcia...

Oczko mus rozwalić, bo materiał się marnuje...a potrzebny mi na już.
Zasypane już było....gdzieś o tym pisałam....i całe bagienko wypłynęło na trawnik....śmierdząca masakra.
U mnie większy problem jeśli chodzi o dzieci stanowi staw....nie spuszczam synka z oka, chodzi do szkółki i już "umie" pływać, ale nadal sam nie może nawet zejść po schodach na dół....bo się bojam.

Z eM jest już lepiej...pewnie dlatego, że do ogrodu nie wychodzę po ciągle pada......zobaczymy na wiosnę, jak będę miała listę po zimowym planowaniu