Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 14:45, 17 wrz 2016

Do góry
Z gałązki, o którą poprosiłam mieszkającą nieopodal Panią wyhodowałam horcię ogrodową. Powinna być w cudownym niebieskim kolorze. Zastanawiam się gdzie ją posadzić .
Pissardi prześlicznie się zagęściła po cięciu .

jaka szkoda, że sąsiadka z takim oddaniem nie walczy z tym, tylko z winobluszczem.

Rabatka orzechowo-bylinowa
Moja bajka 14:40, 17 wrz 2016

Do góry
i takie roślinki kupiłam: 2x tułacz pstry do przedogródka i rododendron CW. To mój 21-szy i szczerze mówiąc jeszcze ze dwa by mi się przydały

lustro kupione na rynku za 8zł. Póki co jeszcze w tej plastikowej ramce. Muszę się zastanowić gdzie go dać.
Moja bajka 14:35, 17 wrz 2016

Do góry
Dzisiejsza zdobycz z klamociarni, za całe 2,50 . Czyż nie śliczny klamotek?

pieniek, odrobina kleju i mam kolejne poidełko
Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:16, 17 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Myslałam ze moze wiesz kurcze przeciez Ty wiesz wszystko

Dzieki szukam dalej

Jak czegos nie mam to wiem tyle co przeczytam... taki gawedziasz erotoman...

14 godzina i zaczelo padac....10 minut...ale trawnik na ostatnia chwile skoszony. W drszczu mszycy wydarlam fasolke... tez ja chetnie zjem.
Ogród Nety- moje marzenie 14:04, 17 wrz 2016

Do góry
Z pośpiechu żeby już wgrać te zdjęcia, zapomniałam skosić trawę w jednym miejscu,hi hi

Ogród Nety- moje marzenie 14:00, 17 wrz 2016

Do góry
Natomiast z placyku, który jest w niższej części ogrodu widok mam taki:
Na wprost:

Po prawej stronie jest kilka drzewek owocowych i warzywnik. Tam gdzie stoi samochód, będzie kiedyś wiata garażowa.

Na prawo mam zakątek z Serbami- ucięły się na zdjęciu, a za nim jest kontener na narzędzia obsadzony bluszczem i wiciokrzewem, ale jeszcze ich nie widać:

A na lewo od placyku widok na dom, skarpę i wejście na górny taras:

Ogród Nety- moje marzenie 13:53, 17 wrz 2016

Do góry
No dobrze, to teraz się obnażę całkowicie jak to u mnie jest.
Jak wyjdę na taras, to widok mam taki:

Dokładnie na przeciwko tarasu sąsiedzi mają okno. Za tujami widac ich taras, no i teraz parkujący samochód. O wyższych drzewach myślałam w miejscu od samochodu do budynku. Tylko tu jest raczej mało miejsca- 12metrów od płotu do tarasu.

Na prawo widzę tak:

Jeszcze bardziej na prawo tak:

I to jest wejście do ogrodu od strony frontu:
Ukojenie 13:53, 17 wrz 2016

Do góry
Jeszcze na sekundke - zdjecia z przed chwili

Ale super:

I zakwitla mi trzykrotka wirgilijska - tylko, ze chyba powinny kwiatki byc niebieskie?:

Ogródkowe rewolucje 13:46, 17 wrz 2016

Do góry
jeżówki najdłużej kwitną tylko teraz które do tych hortensji

posadzony bukszpan mam nadzieje, że kiedyś będzie z niego obwódka. Ma taki dziwny rudawy kolor, powinnam go nawieźć jakimś nawozem jesiennym, czy to normalne na jesień?.

tyle miejsca zostało

czyli posadze jeżówki i myślicie że tulipany pomiędzy i czosnki główkowe będą pasować?

a tu ten ambrowiec, zostawić czy przesadzić? myślalam żeby jeszcze za hortensje posadzić trzy gracilimusy
U Agi - czyli słońce i piach 13:44, 17 wrz 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Takie cudo kupiłam bez kwiatów jako NN i teraz mam taką niespodziankę mam jeszcze jedną nn i czekam na kwiat

też mam taką i tez nn. Kupiłam w A. z etykietą, ze zdjęciem, ale bez nazwy. Bardzo mi się podoba.
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 13:35, 17 wrz 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ela, masz śliczne zdrowe skrętniki Moje mają blade listki. Napisz proszę jaki dajesz im nawóz, w jakiej ilości i jak często

z tym zdrowiem skrętników to różnie bywa, staram się szybko działac jak coś zaczyna się dziać, ale ogólnie nie jest źle, co do nawozu to stosuję biohumus raz w tygodniu w dawce zalecanej przez producenta,

a to jeszcze jeden skrętnik, tym razem miniaturka, w tej chwili cieszy oko taką ilością kwiatuszków

Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 13:28, 17 wrz 2016

Do góry
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 13:26, 17 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Kasiu ślinka leci jak sie oglada ale dorodność w raju

Zrobię zdjęcia dzisiaj
Do raju daleko - u Ewy 13:18, 17 wrz 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Ale musi Wam być miło, że przechodnie zachwycają się Waszym ogrodem. No, ale wyjścia nie mają .

Przy domku japońskim dużo nas czeka pracy. Teraz rozwaliliśmy górkę, żeby dostać się do dachu. Ale mieliśmy i tak w planach wprowadzenie na niej zmian. Wiosną postawimy obok ściankę z lustrem i może uda się obsadzić górkę

Ogród w remoncie 12:45, 17 wrz 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Kochani proszę o pomoc. Mam przy ogrodzeniu pas jałowców który jest moją zmorą . Najchętniej bym to wykarczowała . Mieści się on przy dość ruchliwej ulicy i wolałabym tam jakiś ekran z krzewów ( iglastych bądź liściastych ) żeby ochronił przed spalinami i ciekawskimi spojrzeniami . Niestety nie mogę tego usunąć. Myślałam o przycięciu w taki sposób żeby zrobiło się miejsce przy siatce ale nie wiem jak się do tego zabrać . Czy nie zniszczę tych iglaków . Moja wiedza na ten temat raczej marna .

Witaj Asiu. Zajrzałam do Ciebie i podczytuję. Od razu mi się przypomniał filmik Danusi, jak w pewnym ogrodzie potraktowali jałowca >>> Akcja przycinania jalowca
Myślę, że filmik może Ci się przydać. Widzę, że formowanie drzewek nie jest Ci obce, bo obok rośnie zgrabnie wybąbelkowany krzaczek. Tak więc spróbuj z jałowcami. Może tak je uformujesz, że miejsca zostanie na wąski żywopłot?
Idę dalej poczytać co u Ciebie. Bo już dorobek ogrodowy masz spory.
Pozdrawiam.

EDIT: Doczytałam, że jednak będziesz wywalać. no to poprzedni wpis nieaktualny, ale może nie każdy trafił na filmik, to posłuży innym.
Początki mojego ogródka. 12:29, 17 wrz 2016

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:27, 17 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Samosiejki imponujący hihi, grujecznik w coraz lepszej formie a kwiecie rewelacja

Aniu mam pytanie jakie Nigra osiaga wielkosci w obwodzie korony z jakimi wymiarami nalezy sie liczyc oczywiscie bede ja cieła ale widze ze drzewo idzie szybko w masę .

Nie mam Nigry..

Wracam do koszenia..musze dzis bo za kilka dni kosiarka nie da rady.... duchota ze pot sie leje....
Ogród z pergolą 12:24, 17 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dzisiaj sprzątałam miejsce pod przyszły kompostownik. nie zrobiłam zdjęć jak to wygladało wczesniej ale byl dramat..chwasty na pół metra i porozrzucane kamienie i reszta kostki. ryłam 3 godziny..teraz jest tak

aktualnie kompostownik wyglada tak

pytanie mam, czy na spód położyć paletę aby była cyrkulacja powietrza? do tej pory rzucaliśmy wszystko jak popadnie, głownie są tam chwasty i zerwana darń. M przerzuci wszystko na nowe miejsce tylko czy jest jakaś wyższa szkoła czy poprostu rzucić i się będzie robić?

Nieźle! Wygląda bardzo schludnie. Szkoda, że nie masz fotki przed
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 12:16, 17 wrz 2016

Do góry
Agania - to dla cb kilka fotek nie ogrodowych też, pozdrawiam i uciekam do pracy
Ogród Nety- moje marzenie 11:27, 17 wrz 2016

Do góry
Zrobiłam propozycję z liniami zaokrąglonymi kierując się wskazówkami z ogrodu, który podała Toszka i wyszło mi tak:

Moim zdaniem wyszło tak klasycznie- ładnie, ale mnie osobiście nie zachwyca. Może po prostu nie umiem zrobić tego lepiej. Może potrzeba tu jakiegoś niestandardowego rozwiązania, na które ja nie wpadłam.

Idę opryskać róże, bo na dwóch mam plamistość i winorośl, bo mączniak wlazł. Później skoszę trawnik i porobię zdjęcia moich widoków na sąsiadów dla pełnego obrazu sytuacji na polu walki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies