Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

gobasia 15:21, 28 paź 2016

Halinko ja to pracuję na kucaka albo na kolanach wiesz u mnie to nie tylko zwyrodnienia ale dodatkowo dokucza mi reumatyzm(RZS)

A co to jest ta kiszka mazurskacoś w rodzaju kaszanki?
BasiaLT 15:23, 28 paź 2016

zawitka napisał(a)
Basiu przepis już mam w zeszycie zrobię w przyszłym tygodniu bo jutro robię kiszki mazurskie Jak dla mnie samej to 2 dni roboty ale żarło luks Kręgołupy bolą bo zginacie się się często pracujecie w ogrodzie w nieprawidłowym zgięciu.Trza się zginać w biodrach to kręgosłup będzie prosty.Pozdrawiam

A jak się zgina w biodrach???? I co to za kiszka mazurska?
gobasia 15:33, 28 paź 2016

udało mi się w końcu 3 godzinki popracować ,ale deszcz mnie (i M też )przegonił....polowę cebul posadzilam,trzy rabatki już gotowe

ale teraz d--y z krzesła nie mogę podnieść...ale i tak humor mi się poprawił jakbym milion w totka wygrala

może jutro uda się skończyć...i na poniedziałek liście tak sobie planuję i co z grubsza byłoby zrobione
Anda 15:39, 28 paź 2016

Jak dobrze, że w tym roku nie sądzę żadnych cebulek. Ból pleców bym miała gwarantowany, bo nie umiem się zginać w biodrach
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 12:05, 30 paź 2016

Anda napisał(a)
Jak dobrze, że w tym roku nie sądzę żadnych cebulek. Ból pleców bym miała gwarantowany, bo nie umiem się zginać w biodrach

a ja nie mogę się oprzeć jak zobaczę cebulki...jeszcze jedne nie posadzone a wczoraj dokupiłam 50szt następnych( promocja była ha ha ha
gobasia 12:14, 30 paź 2016

Hej witam

Zimno i deszczowo,wczoraj znowu dolało i sypnęło gradem
Chyba już koniec zlotej jsieni co wiatr nie wywiał,to grad obtrącił

Perukowce się nie dają

gobasia 16:47, 30 paź 2016

Gucio mi towarzyszy cały czas

kulki w liściach brzozowych

co to jest? myslałam ,że to ostrokrzew,ale chyba nie

hanka_andrus 16:51, 30 paź 2016

Basiu to odmiana berberysa, Ale nie podam Ci nazwy dokładnej , bo nie wiem.

Moze berberys Julianny?
Anabell 18:15, 30 paź 2016

gobasia napisał(a)
udało mi się w końcu 3 godzinki popracować ,ale deszcz mnie (i M też )przegonił....polowę cebul posadzilam,trzy rabatki już gotowe

ale teraz d--y z krzesła nie mogę podnieść...ale i tak humor mi się poprawił jakbym milion w totka wygrala

może jutro uda się skończyć...i na poniedziałek liście tak sobie planuję i co z grubsza byłoby zrobione

Basiu - i ja dziś wyszłam do sadzenia drobnocebulowych iryski żyłkow. kamasje i krokusy razem ok. 1000 jak wróciłam do domu to z zadowoleniem podobnym do Twojego
Sama się zastanawiałam z czego się cieszę
Tak mają pracoholicy
ale czas goni i strach przed mrozem.

Basiu - po kominkach czytałam zebrałaś nasionka berberysa 'Kobolt' jaki to wiekowy berberys? ja mam 3 szt nie spotkałam nasion na nim, ani na Admiration, Bagateli
natomiast ma nasionka 'Maria'i inne.
Anabell 18:16, 30 paź 2016

Gratki na 300 stron