Ania, Toszka, dzięki za odzew. Wasze rady są nieocenione, stąd jestem na tym forum, a Ty mi Toszka kolejną rabatę zaprojektowałaś

) U mnie w ogródku prace posuwają się w tempie wolnym, ale do przodu. Obecnie część pergoli od strony południowo-zachodniej wygląda tak:

Różom tu dobrze, słońca mają ile dusza zapragnie, podlewanie im sprawiliśmy i wystrzliły mocno w górę. Niestety w zasadzie już po kwitnieniu - ostatki kwiatów na białej i ciemniejszej0 różowej. W nogach róż posadziłam lawendę, gdzieś z miesiąc temu. Na razie ciupeńkie sadzoneczki, liczę na to, że się rozrosną. Zastanawiam się, czy przesadzić je nieco dalej wgląb, aby kwitnącnie wyłąziły za bardzo poza murek, czy raczej dać sobie spokój, bo i tak się rozrosną.Arabella jeszcze tujest, ale przesadzę ją w jakieś miejsce, gdzie będzie miała podporę, pewnie pod płot.
Na tym zdjęciu widać moje zdobyczne bukszpany.

Posadziłam je w kępach, aby zrobić z nich kulki, ale to pewnie wskazane jest na wiosnę?
Jeśli ktoś z Was widział gdzieś instrukcję cięcia w kulki, bo wiem, że gdzieś to jest na forum - to możecie podesłąć linka. Muszę się dowiedzieć co i jak