Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:07, 16 wrz 2016

Do góry
I mój topik... ze ściętą połową seslerii .. ma odbić do jesieni.. zimy...

A tu ścięta i nie ścięta..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:05, 16 wrz 2016

Do góry
nawet Elmshorn wypadła poza najlepszą piątkę.. niestety dopadła ja plamistość i kwitnie tylko górą Wiosna zetnę na nisko..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:04, 16 wrz 2016

Do góry
Dla rozprostowania kości bieg przez ogród.. kilka fotek.. ku pamięci..

ku pamięci mięci kupa wpisał się Alojzy dupa... jak w pamiętniku nastolatki..

Najpiękniejsze róże AD 2016..czyli mój top na ten rok..
Hansestadt Rostock i Lawender Flawer Circus

White Cover

Pomponella..dość uboga w tym roku.. ale z krzaka chociaż ładna

Elfrid_Wildshire lub podobna.. bo nazwę ustaliłam sobie sama

I Nostalgia..ale ile pokazywać to samo??
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:58, 16 wrz 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Dziś upolowałem na fot motylka

Zjawiskowo, unikalne i niepowtarzalnie...odniosłam się nie tyko do motyla, ale zbajerowałeś mnie tą fotką
Ciasny, ale własny 22:57, 16 wrz 2016

Do góry
Nieco więcej dzieje się z przodu ogródka.
Tu te same zdobyczne bukszpany w roli żywopłocika bukszpanowego. Te mam zamiar ciachnąć w ten weekend, aby troszkę równiejsze były. Z tyłu przy płocie rośnie sobie żywopłot z cisa hilli, a przed nim przymiarka rododendronów. Dwa mniejsze na prawo to mix kwitnący na żółto, a ten najbardziej z lewej to cunningham's white. Odstęp między rodkami to około metra, a między środkowym a cunninghamem jest 1.20. Czy te odległości są ok? Jutro mają rodki iść do gleby. Za płotem na podjeżdzie widać czekające na posadzenie w ilości 5 sztuk hortensje limelight. One mają być posadzone w szpalerzeza altanką śmietnikową, o tu na miejscu tej zdobycznej hortensji, która tymczasowo oczekuje tu na zwolnienie stanowiska razem ze swoją nieco mniejszą koleżanką. (była z gołym korzeniem i musiałam ją gdzies posadzić ) Jak się dowiedziałam w szkółce te hortki to zdziczałe anabelki - Jak je posadzę do ziemi do iglaków, przytnę nisko przy ziemi wiosną, to mają zawiązywac piękne kwiatostany - na razie mają miniaturowe. W kazdym razie anabelki pójdą na tył domku, a tu będzie królestwo limelightów. Dokupię im jeszcze miskanta gracillimusa. Za tym szpalerem hortensjowo - miskantowym jest wspomniany wcześniej placyk. Ciesze się, że podobają Wam się trzmieliny. Zostają więc tam. Za radą Toszki planuję dokupić hortensję różową pod wisienkę, myślałam o pinky winky - czy to dobry wybór? Kulki bukszpanowe osadzone w czymś żółtym - może włąsnie tych carexach albo żurawkach też niech idą. Myślę o rozplenicy na prawo od tych trzmielin w okolicy kulki bukszpanowej, a przed hortensjami. Między trzmieliny - pewnie żurawki - bo tam na prawdę mało miejsca jest. Toszka, a ten konwalnik to gdzie miałby rosnąć?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:57, 16 wrz 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)
Ale te kulki Ci porosły. I jak równo obcięte!

Równo ..hmm niech tak będzie.. obciachane w godzinkę.. czas do jakości jest ogólnie niezły

Niezła Munsted.. śliczna..

Ale jako całość do niczego Tu stosunek jest beznadziejny

Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:54, 16 wrz 2016

Do góry
adom1206 napisał(a)
Boje się do ciebie zaglądać wiesz.Tyle stron że nie ogarniam.

Listy obecności nie każe podpisywać .. ... więc bez obaw.. bez strachu i bez musu .. wrzuć na luzik.. to samo co roku pokazuje.. nawet mnie to już nudzi..

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:45, 16 wrz 2016

Do góry
Sebek moje bukszpanowe kamienie
Ogródkowe rewolucje 22:43, 16 wrz 2016

Do góry
żeby nie było tylko o chorobach pokażę kolejną rabatę

strona południowo-zachodnia więc "patelnia"

było tak

w maju

obecnie
begonie wsadzone, bo hakone jeszcze małe
Ogród, mydło i powidło. 22:42, 16 wrz 2016

Do góry
Dubelek no to fotki jakieś wrzucę:
Pink Fairy, Pink Peace, Pink Flower Circus, Pink Passion

Ale się u mnie napinkowało w tym roku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:41, 16 wrz 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Super będzie z tymi kostkami Szary żwirek fajnie wyeksponuje białą ściankę. Właśnie pisałam u siebie o żwirku, bo nie mogę się zdecydować.

Jak nie jesteś jeszcze zdecydowana na 100% to lepiej poczekać ... bo ze żwirkiem nie jest tak łatwo robić zmiany Ja już w dwóch miejscach żwirek zbierałam ... i nie polecam
A takie kostki trzy juz mam po lewo od wgłębnika na różance będzie powtórzenie
Ogród Marty 22:36, 16 wrz 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Zdjęcie rabaty. Posadzone kulki i niewidoczna na zdjęciu szałwia.
Brunnera będzie przesadzona, ale dopiero na wiosnę, kanna samosiejka idzie w dobre ręce.

Marta
A te kulki z przodu są w jednej linii? I tą pierwszą z prawej bym glębiej trochę wsadziła I wiesz co cały czas nie wiem jaki jest kształt tej rabaty? Bo ta z hakona jest suuuuper wyraźnie kostką ksztalt okreslony ... wszystko tam jest ok ... tylko czekac aż hakone urośnie (trzeba dużo podlewać) a ta druga no tak nie wiem co jest na jej brzegach?
Ciasny, ale własny 22:36, 16 wrz 2016

Do góry
Ania, Toszka, dzięki za odzew. Wasze rady są nieocenione, stąd jestem na tym forum, a Ty mi Toszka kolejną rabatę zaprojektowałaś) U mnie w ogródku prace posuwają się w tempie wolnym, ale do przodu. Obecnie część pergoli od strony południowo-zachodniej wygląda tak: Różom tu dobrze, słońca mają ile dusza zapragnie, podlewanie im sprawiliśmy i wystrzliły mocno w górę. Niestety w zasadzie już po kwitnieniu - ostatki kwiatów na białej i ciemniejszej0 różowej. W nogach róż posadziłam lawendę, gdzieś z miesiąc temu. Na razie ciupeńkie sadzoneczki, liczę na to, że się rozrosną. Zastanawiam się, czy przesadzić je nieco dalej wgląb, aby kwitnącnie wyłąziły za bardzo poza murek, czy raczej dać sobie spokój, bo i tak się rozrosną.Arabella jeszcze tujest, ale przesadzę ją w jakieś miejsce, gdzie będzie miała podporę, pewnie pod płot.

Na tym zdjęciu widać moje zdobyczne bukszpany. Posadziłam je w kępach, aby zrobić z nich kulki, ale to pewnie wskazane jest na wiosnę?
Jeśli ktoś z Was widział gdzieś instrukcję cięcia w kulki, bo wiem, że gdzieś to jest na forum - to możecie podesłąć linka. Muszę się dowiedzieć co i jak
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:32, 16 wrz 2016

Do góry
Dobranoc!
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:31, 16 wrz 2016

Do góry
Ostatni zakup to polar bear.
Wiosną będzie rozmnażanie.

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:29, 16 wrz 2016

Do góry
Większość osób narzeka na hortensje w tym sezonie.
U mnie odwrotnie wyjątkowo duże dorodne szczególnie limki bo inne dopiero kupiłam.

Właśnie wczoraj kilka ścięłam do zasuszenia.
Pokochałam je bardzo

Ogród niby nowoczesny ale... 22:13, 16 wrz 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Magda czy takich rozchodników szukasz ???
Kupiłam bezimienne.

śliczne
Ogród Marty 22:06, 16 wrz 2016

Do góry
Na rabacie z hakone miał być kamyk granitowy, teraz spodobał mi się ciemny, więc znowu wielka niewiadoma. W ogóle czy hakone będzie dobrze w kamyku?

Na rabacie, gdzie jest szałwia też miał być taki sam grys, ale chyba będzie kora.
W kamiennym kręgu od początku 21:57, 16 wrz 2016

Do góry
Dzisiaj dostałam listeczkową przesyłkę

Nadawczyni wielkie dzięki
Tym bardziej, że są to listeczki z nowo zakupionych rozchodników.
Hodowla rozchodników się powiększyła
Mój zielony świat 21:55, 16 wrz 2016

Do góry
I na koniec...

Sopocka różanka
W tym roku w dość kiepskiej kondycji

Na pierwszym planie podobna do Nostalgii róża Double Delight

Serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies