Z Za Aniołka wczoraj wyleciał rokitnik , który całą rabatę chciał zagarnąć dla siebie, poszedł do sąsiadki
A na jego miejsce przesadziłam
Odrosty jeśli się jeszcze pojawią posmaruję opryskiem na chwast
A w ostatnim tygodniu robiłam rabatę mamy, nie czuję krzyża... efekty jeszcze mało widoczne ale myslę że na przyszły rok powinno być ładnie. Dookoła jest cudna obwódka z wapienia - bo zasypała mama oczko (przeciekało). Teraz obwódka nadaje sie do czyszczenia.
Rozdzieliłam też hortki - i dosadziłam pas w lesie... A za hortkami dam mahonie lub ostrokrzewy ...
Fiołki niestety już się przekręciły i brakuje obwódki ścieżki...
Judaszowiec konkuruje kolorem z magnolią parasolowatą którą też wzieło na żółto i sumakiem na pomarańczowo... Ale słabo w tym roku z sumakami, orzech już łysy
kocham lilie czy wam też rodzą tak dużo cebulek przybyszowych co z nimi robicie czy warto je zostawiać przy cebulce matecznej czy lepiej oddzielać jeśli oddzielać czy zrobić można to wiosną, po ilu latach takie małe cudo zakwitnie?
Specjalnie wyjrzałam mimo deszczu do ogrodu żeby zobaczyć na judaszowca i... oniemiałam bo on właśnie.... ma kwiatki (kilka na krzyż ale ma). Judaszowiec ma ok 3,5 m.
Wczoraj sie bujałam Choć tylko w przerwach bo grabiłam liście z orzecha ... Do worów tylko połowa weszła...
Na judaszowiec długo czekałam chyba z 5 lat a kupiłam już sporego... Teraz łagodniejsze są zimy to powinien być w lepszej formie. Ale myślę że mój miał ok 8 lat zak zakwitł i to dopiero po zmianie miejsca bo mu nie odpowiadały 2 poprzednie (jeden za sucho a drugi za ciemno). Powodzenia
Przekażę eMowi Strasznie go wciągneła ta solniczka, roboty ma z nia tyle co ja w ogrodzie ale efekt jest niesamowity. Można sie w niego gapić jak w ogień w kominku, zwłaszcza gdy za oknem leje...