Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosolkowa Pasja 10:45, 29 paź 2016

Do góry
Kosolkowa Pasja 10:43, 29 paź 2016

Do góry
Niektóre roślinki jeszcze się nie poddały

Kosolkowa Pasja 10:42, 29 paź 2016

Do góry

Z nowości - sadzimy świerki..

Kosolkowa Pasja 10:40, 29 paź 2016

Do góry
Kosolkowa Pasja 10:39, 29 paź 2016

Do góry
Mirka, Sylwia, Ewelina, Jola, Sabina - dziękuję ze zaglądałyście Ja za to mam u siebie 1,5 miesięczne zaległości, a na innych wątkach to już szkoda gadać..
Przegapiłam z aparatem u siebie najpiękniejszy moment jesieni, niestety, lub stety, bo w tamtym momencie zachwycałam sie Bieszczadami, a oto jesienne ostatki z dzisiejszego ranka:

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 10:35, 29 paź 2016

Do góry

Zrobiłam stroiki na groby
Ogród z koniczynką 10:32, 29 paź 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
udało mi się złapać dzisiaj kilka promyków słońca...
Energetyczne zdjęcia pięknego ogrodu. Faktycznie, 26go słoneczko zaświeciło i nawet przyjemne pogoda była , a ja miałam ogrodowstręt i nie wyszłam do ogrodu a chociaż kilka cebul mogłam w glebę powtykać. No ta mam za swoje. Wczoraj rad, nie rad musiałam w najgorszą pogodę szarpać się z sadzeniem.
Wracam popatrzeć sobie na Twój słoneczny zakątek...
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 10:30, 29 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Ja chyba plamami bym sadziła żeby nie wyszło poletko.

Sylwia a narysuj na zwykłej kartce kształt tej rabaty z wymiarami i z naniesionym tym odpowietrznikiem, to sobie będziemy na nim kolorować

Podoba mi sie pomysł z trzmielinami na pniu.

Przepraszam za jakość/ na str 45 lepsza fotka/.Wymiary od lewego boku w kierunku wskazówek zegara to 5,30 x 6,60 x 11 x 4,40m.Kominek i pokrywa to kółka.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:29, 29 paź 2016

Do góry
Margarete napisał(a)

Z tą lodówka to jeszcze musiałoby się samokontrolować jeśli chodzi o daty ważności i wywalać starocie

Protestuje... wtedy z głodu umrę, a tak zawsze cos jeszcze znajdę.. wczoraj aż zrobiłam foto lodówki.. widać, że eM w delegacjach siedzi.. a po przeczytaniu postu poszłam poczytać daty ważności.. i nie jest tak źle.. wino jest jeszcze dobre

Inne daty wiekowe.. sałata czeka na wycieczkę do kompostownika od 2 tygodni.. szufladę z warzywami "ktoś" przestawił na mięsko.. i szlag trafiło jedzonko.

Wiec wrzucamy na luzik.. zakupy zrobiłam.. wnusie będą..trzeba było się zmobilizować

Ogród, mydło i powidło. 10:26, 29 paź 2016

Do góry
Jeszcze mój pomysł co zrobić jeśli robimy rabatę a brakuje nam jakichś roślin i musimy poczekać na ich posadzenie a chcemy posadzić np. cebulowe i będziemy się bali potem rozkopywać całości.

Przygotowuję podłoże i zakopuję w miejscu w którym ma być roślina doniczkę (większą lub taką jaką spodziewam się kupić) z gotową ziemią - kiedy dostanę już roślinę to wykopuję doniczkę i wstawiam roślinę. Dookoła tej doniczki mam już zakopane cebulowe i nic im się nie stało przy wsadzaniu cyprysika .

Gotowe:

Ogrodowy song 10:22, 29 paź 2016

Do góry
frezja napisał(a)

malinowo )) tak lubie )) u mnie juz nie maja lisci
Rododendronowy ogród II. 10:14, 29 paź 2016

Do góry
U nmnie też stałe towarzystwo dopomina się o karmę, siadają na parapecie, zaglądaja do okna, pukają w okno.... .. ale słonecznika w workach jeszcze nie sprzedajną w rolnym.. muszą poczekać. Ale ewidentnie się upominają..
Za to przyszła paczka do pracy, wielki karton opakowany, nawet nie chowałam nigdzie tylko leży pod drzwiami aż zabiorą karton na budowę. I tak od 2 dni słyszałam cały czas łomotanie za drzwiami.. na początku myślałam, że sąsiad trenuje na perkusji cały dzień, ale drugiego dnia to już było mal realne by miał 2 dni wolne.. Wyglądam za drzwi, a tam sikorki pracują nad kartonem.. myślały że tam słonecznik???

Schowaliśmy karton by nie jadły tego swiństwa i tej folii.. patrz jak poszarpany karton.. foto słabe bo szybki grube i takie zniekształcając ....

Ogród, mydło i powidło. 10:14, 29 paź 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
W przyszłym sezonie będę do ciebie na tulipany przychodzić

Ty do mnie a ja do Ciebie .

Teraz troszkę zdjęć.
Rogaliki z przepisu Gobasi:

Dokupiłam dwa brakujące cyprysiki Van Pelts Blue - wyglądają inaczej niż jeden którego już miałam i ciekawa jestem czy to ta sama odmiana i czy się zrównają za jakiś czas bo różnica wielkości też ogromna .

Podwórkowa rehabilitacja 10:11, 29 paź 2016

Do góry
ryska napisał(a)

Specjalnie dla Ciebie
Buziaki

swietne ) pozdawiam )
Ogród z koniczynką 10:10, 29 paź 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
udało mi się złapać dzisiaj kilka promyków słońca...

ogród cudny w promykach słońca no i ten widok za płotem zazdraszczam
Lawendowy zawrót głowy 10:07, 29 paź 2016

Do góry
Połączyc troszke zabawy z notalgią tego czasu to dobry kierunek )) Dyniowe wariacje )) buzka weekendowa )

Miłkowo - sezon 2016-2022 09:22, 29 paź 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Macham wszystkim. Zalatana jestem ale zostawiam taki widok z Wroclawia.

Irenko ale cudo
Moje małe królestwo 09:12, 29 paź 2016

Do góry
U mnie jak zwykle brak czasu na forum, ale w ogrodzie sporo podziałałam. Posadziłam już prawie wszystkie cebule, 30 sadzonek malinek, truskawki, poziomki i porzeczkę aby było co poskubać Dalej pracuję nad przygotowaniem rabaty z kamieniem aby wiosną już tylko sadzić.Załatwiłam sobie od sąsiada,że mogę zabrać całą pryzmę kompostową więc będę całą zimę taczokować

a dziś uchwyciłam tęczę

stipa

anemon jeden w przyszłym roku dokupię mu towarzystwo

i takie jesienne widoczki

ta rabata musi być koniecznie poszerzona jakoś tak skromnie wygląda
Ogrodowe przygody 09:10, 29 paź 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)

też żałuję bo w tym roku oprócz września to był pięn=kny

nasze artemis

w tym sezonie jeszcze ich nie rozsadzę, ale na jesień 2017 będę musiała je porozdzielać
nn

róże u Ciebie pięknie kwitną bukietami napisz mi proszę czym je karmisz abym mogła w przyszłym roku swoimi się tak cieszyć
Szmaragdowy Zakątek 09:10, 29 paź 2016

Do góry
A w "szmaragdowym" mino aury deszczowo-deszczowej liście wygrabione, krzaczki pomidorowe wykopane, a ziemia pod nimi przekopana z odrobiną kompostu; ooooooogromnie dłuuuuugie pędy jeżynowe przycięte według instrukcji Caroli; cebule tulipanowe i krokusowe czekają do wiosny w ziemi; ciurkadełko też czeka na nowy sezon w garażu; złożona także huśtawka i zasłonki w altanie; woda zakręcona, lodówka w domku odmrożona....och chyba to już koniec sezonu... Czas zacząć przygotowania do WIOSNY !!!
Na pocieszenie jeszcz kilka jesiennych fotek…
…berberysy – śliczny HARLEQUIN i jeszcze śliczniejsza NATASZA

ORANGE ROCKET też w pełnej krasie

perukowiec „zapłakany deszczem”

dereń pagodowy – jeszcze malutki, a już uroczy (dziękuję Bogdziu, że mnie na niego namówiłaś…BARDZO mi się podoba)

jesienny cis - czerwone bombki na zielonym drzewku…czyżby już akcent Bożonarodzeniowy ???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies