Polinko, teraz się sporo dzieje, każdy stara się przed zimą ogarnąć ogród, rozbudowy, przeróbki ...
Na forum brak czasu, czasami nie zdążam nic napisać nawet u siebie, czasami zaglądam na dobranoc do moich stałych wątków i czytam, czasami dam radę odpisać, ale nie ręczę za słownictwo pisane z telefonu, kiedy zasypiam. Modne ostatnio stało się z tego powodu "sadzenie członków", zamiast czosnków, hi, hi
Nie przepraszaj, czasem wpadnij, jak ci sił i czasu starczy
Jutro może wpadną moi panowie od dachu. Czekam na potwierdzenie. Dokupiłam nową papę, bo podbitka będzie wymieniana i dwie belki...
Czemu ta papa taka droga?
Remonty kosztują
Buziaki Polinko.
Zobacz, jak się moje berberysy przy tarasie wybarwiły pięknie:
Taki widok mam z salonu. Jak podrosną szmaragdy, zasłonią ulicę I będą zielonym tłem dla berberysów.
Dziękuję! Nie znałam, ale poznam.
Jeśli pupina zmarzła, to można przysiąść na zapiecku. Z boku piecokominka jest ławeczka i grzeje! Herbatka też się znajdzie.
Pieknie sie wybarwiły ) ciekwe czy po tym co piszesz u mnie maja jeszcze liscie ? Moje takiej czerwieni nie osiągnęły niestety .... Ale u Ciebie sie pozachwycalam /))
Żeby u mnie chciała zamieszkać, to byłoby fajnie
Zeszłoroczne niemal wszystkie zmarzły - te z siewu...
Miałam od Ewy, ale wypuściła kawałek, reszta martwa... Czyli zaczynam od małej sadzonki.
Teraz mam z siewu Moundry i sadzonki od Hogaty Hameln. Jak przeżyją, będzie super. Jak nie, zamówię wiosną ostatni raz. Tym razem ze szkółki
I spróbuję jeszcze raz z wysiewem. Ale wiem, ze nasionka trzeba przemrozić
Aaaa, doczytałam, by po nastaniu przymrozków związać rozplenice i lekko zakopczykować korą. Musze korę zakupić ...
Te bluszcze są cudne, w zestawieniu czerwieni i zieleni
Mam pytanie - bo też na długiej ścianie mam poprzeplatany partenocisus i hederę - czy jeden nie dominuje drugiego?
Cisy tnę swobodnie, jest przerwa między nimi, rosną szerokie zwykłe hosty, by zagłuszały chwasty. łan anabelek których nie widać od strony trawnika. i to co widoczne na zdjęciu.
Wiesz, na zdjęciu zdałam sobie sprawę jak ważne jest dalsze tło, poza ogrodzeniem.