Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:45, 15 wrz 2016

Do góry
abiko napisał(a)
Wianek super. Firma na M. od nożyc super. Nie będziesz zawiedziona.

Zaczęłam sadzić trzmielinę.. idzie jak po grudzie

Mam nadzieję, że długo będę się cieszyła nożycami.
Dlaczego sadzenie trzmieliny idzie jak po grudzie? Obrywasz listki na dole gałązki i do ziemi - nic trudnego.

Mirkowy ogród (początki) 14:43, 15 wrz 2016

Do góry
Takie coś znalazłam na działce.
Kulą w płot 14:35, 15 wrz 2016

Do góry
A pod moimi świerkami na razie coś na kształt drewutni za radą Dominiki
Mirkowy ogród (początki) 14:33, 15 wrz 2016

Do góry
Wiele osób ma grzyba na bukszpanach ja nie pryskałam niczym i moje nie chorują .

Kulą w płot 14:19, 15 wrz 2016

Do góry
Wiola jest się czego bać zamuldałaby cię na śmierć
Fajnie, że donice się podobają takie tam...

Mam pytanie, pytania
Czy to siewki stipy? Mam ją pierwszy rok więc nie wiem. Jeśli tak to zostawić je? Na wiosnę wzejdą?

Mam taką turzycę, rozrosła się bardzo i chcę ją przesadzić. Bardzo zaryzykuję robiąc to teraz? Czy lepiej zaczekać do wiosny i przy okazji podzielić?
U Agi - czyli słońce i piach 14:12, 15 wrz 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Takie cudo kupiłam bez kwiatów jako NN i teraz mam taką niespodziankę mam jeszcze jedną nn i czekam na kwiat

Fajne cudo U mnie w różowych jedna na cytrynowo zakwitła .Zawiązałam tasiemkę na łodydze aby nasionek nie pomylić jak będę zbierać
Ogród z pergolą 14:06, 15 wrz 2016

Do góry
no właśnie tak go czaruję wiem że vanilki będą za jabłonkami na tzw. rabacie ognistej. posadzilam juz tam jeżówki Meteor Pink, red barona i rozchodnika chocolate drop i na tylach ma być 6m szpaler vanilek. no ale trzeba trawnik zlikwidować i jak Iwona radzi teraz ziemie przygotować na wiosenne działania a jemu ciężko za robotę się kolejną wziąć
do tego powoli sobie tyly planuję i tam też kolejny szpaler limek chyba...
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:06, 15 wrz 2016

Do góry
Nikita napisał(a)
Dorotko, baaaaardzo dawno u ciebie nie byłam, więc macham !
Podziwiam wianek jarzębinowy - śliczny! Dla ciebie to pewnie pięć minut roboty, a taki cudny wyszedł....mała rzecz a cieszy.
Nożyce też posiadam, tylko z dłuższym ostrzem...to bardzo fajny i pomocny sprzęt, u mnie przez cały sezon bardzo zapracowane są.

Cieszę się, że wianek się spodobał, żebyś wiedziała, że zrobienie go to dosłowne 5 minut. Z nożyc jestem bardzo zadowolona

U Agi - czyli słońce i piach 13:57, 15 wrz 2016

Do góry
Takie cudo kupiłam bez kwiatów jako NN i teraz mam taką niespodziankę mam jeszcze jedną nn i czekam na kwiat

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:51, 15 wrz 2016

Do góry

Witam, ogród zachwyca, bardzo w moim guście dlatego też chcę zainspirować się od Pani tą ono powyższą częścią rabaty. Chciałam się dowiedzieć jak zimowały Pani te silvery, a jak ide dance, czy jest jakaś różnica pod względem to zimowania w przypadku tych traw? Oraz jeszcze jedno pytanie czy można teraz sadzić trawy czy to już nie za późno i lepiej poczekać z tym do wiosny?
Ogródek Iwony II 13:50, 15 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Asiu, dziękuję.
Czerwień jakoś na O mało była akceptowana... Burgundy, maliny, fuksja - tak. Czerwony ... ostatnio coraz więcej osób przyznaje się, ze lubi
Jak wybierałam cebulki tulipanów ostatnio, tłumaczyłam sobie: weź różowe, różowe, różowe !!!
I wzięłam takie

Będzie ogniście!!

Ile Iwonka zajęło Ci rozmnożenie rozchodnika od sąsiadki do takiej ilości?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:36, 15 wrz 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Zaraz będę odpisywać najpierw moja rabata :

Naniosłam wymiary i widać po nich jaki to jest trójkąt.

Tu jest opcja z grabami 2 3 2 . Cała rabata jest bardzo dluga i myślałam żeby ta najszersza końcówka była odrębna od tego co będzie przy grabach tzn. jakies powtórzenie może być ale nie to samo nasadzenie. Miskanty gracki dam jako tło w tej najszerszej części bo tam najwięcej mam miejsca oraz między grabami jako powtórzenie. Na całości tam gdzie będą graby czyli ok.20 metrów planowany był taki pas różnych roślin w hakone zielonej:
hortensje white dome
zawilce honorine robert
hosta praying hands
penstemon husked red .

No i póżniej zostaje to miejsce najszersze z pasem miskantów i tu może same hortensje white dome z cisami i coś niższego przed tym.

Tu mam na szybko rozrysowaną 2 opcję sadzenia grabów:
Wtedy będzie pas samych miskantów ok.8 m i graby i znów miskanty tylko z czymś jeszcze.:

Kto coś zrozumiał niech pisze Pytania mile widziane

Tak to wygląda narazie:

Ja tak niewiele-chcesz tą rabatą "wyrównać skos" działki,czyli już brzeg działki będzie równoległy do domu tak?
ja mam taką rabatę wzdłuż frontowego ogrodzenia.U Ciebie widzę chyba większą finezję niż u mnie w nasadzeniach
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:35, 15 wrz 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, co to za rozchodnik?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:19, 15 wrz 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Kilka fotek :

Uhh jak pięknie!!!!!
Pszczelarnia 13:17, 15 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

piekne te twoje zawilce
ale czy Priz Heinrich ci dobrze zimuje ? a masz moze z bialych WHIRLWIND ?

'Whirlwind' nie mam.
'Prinz Heinrich'- ten jest od 3 lat dopiero. Może miałam więcej, a może tylko jedną sadzonkę sadziłam? Mam jedną sadzonkę.

Jesienne zasychanie:

Ogród z rzeźbą 13:07, 15 wrz 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Pięknie!
Pszczelarnia 13:07, 15 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Juziu, dla Ciebie rzadko pokazywane stanowisko "pod lipą"; kula cisowa to cis 'Brzeg', jego gałązki dają kulę, niemniej jednak rosną tak stercząco do góry ale w pełne kształty.

A to faktycznie dla mnie fota!
Jakbym wyrzucić bukszpany miała.....to wiem jakie cisy kupować
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:53, 15 wrz 2016

Do góry
Ania coś takiego na przykład, jak niżej. Szpalery grabów są piękne (patrz Marzenka przedpłocie) ale jak dla mnie graby są zdecydowanie nowoczesne, ha ha ale to taka bardzo indywidualna preferencja. Piękne są i drogie, to na pewno

Tam jest żywopłot lity na froncie, tak?
Jeśli tak, 12 drzew na 30 m to za wiele. Nie trzeba tak gęsto, jeśli jest żywopłot. Nawet nie wiem, czy wyżyją.

Zobacz co narysowałam. A tak w ogóle to zaczep może mądrzejszych- Szefową np. Może ma chwile. Mi doradzała z drzewami

Brzozy także będą się pięknie prezentowały i to w sporej jednolitej grupie. Ale one dużo piją, mogą byc trudności z roślinami pod nimi. Stworzą bardziej luźny, leśny klimat

Zachwyt i obawa 12:40, 15 wrz 2016

Do góry

Moja magnolia susan niestety chora.Potraktowałam Bioseptem za tydzień powtórzę zoabaczymy. Obsadziłam bordowymi żurawkami.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:37, 15 wrz 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, co to za śliczne drzewko?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies