Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Metamorfozy ogrodowe 17:08, 29 sie 2016

Do góry
kiedyś

teraz
Coś jeszcze, coś więcej... 17:01, 29 sie 2016

Do góry
Dalie leżą, znowu... Przynajmniej ładnie zakwitły

Wykopywane rośliny przenosiłem do garażu

I wiecie co? Tyle mam zdjęć...

Podsumowując co się dziś działo Wg kolejności na rabacie

Zmniejszyła się ilość przywrotników - na ich miejsce trafiły ostróżki i 3 przesadzone róże.
Dwie Anabelle trafily pod płot, przed nie białoobrzeżone hosty.
Buk przed Anabelle nie wyleciał - będzie ekran. Z grabem czekam na jesień, przyszła lokalizacja jednak nieznana
Rozplenica nie tknięta (brawo ja )
Następnie rosły sobie w spokoju trawki, szałwie, rozchodniki, perovskie, werbeny, jeżówki, firletki - już nie ma Są trawy wymieszane z szałwią Sensation Deep blue (buziak Jola), do tego moje nieogarnięte w tym roku rozchodniki. Jak szałwie przestaną na jesień sedum będzie jak znalazł Między hortki a ten zestaw wcisnąłem mikołajka Na koncu rabaty zamiast perzu rośnie teraz szałwia, również od Joli Reszta - jeszcze bez zmian Jedynie jak grab wyleci (za jakiś miesiąc) wcisnę na jego miejsce przegorzan w większej ilości, a na miejsce przegorzanów dam molinie Karl Forster w ilości sztuk trzy

Druga strona...

Bez rewelacji Róże The Fairy zamieniły się miejscem z przywrotnikiem, który poszedł na tył. Będzie się opierać o murek. Fairy na brzegu jednak nie są same Dostały w nogi żurawki Georgia Peach oraz carexa Bronze Form. W plecach rośnie teraz szałwia Caradonna Dolożyłem też parę gałązek szałwi do jarzmianki, będę sprawdzać czy uda się ten duet

Aaaaaa! Wspomniałem, że zrobiłem w międzyczasie przedpłocie?
Rośnie tam teraz odętka, werbena, jeżówki, perovskia i przywrotniki. Parodia słynnej pinterestowej rabaty Jeszcze coś ma tam być, mam zapisane na kartce Chyba carexy o ile dobrze pamiętam
Lecę coś tam dosadzić, bo przestalo padać

Jak ktoś dotrwał do końca posta to... macham

Mój ogród pod lasem 17:01, 29 sie 2016

Do góry
Uff, udało się .
Metamorfozy ogrodowe 16:59, 29 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czas szybko płynie i równie szybko zapominamy swoje zmagania z ogrodem. Miło przypomnieć sobie jak kiedyś było, a jak jest obecnie.
Pokazujmy więc charakterystyczne miejsca w swoim ogrodzie "przed" i "po".

Witam Danusię i Ogrodomaniaków. Moje metamorfozy:

Przed

Potem

Teraz
Pszczelarnia 16:54, 29 sie 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ulotność i zwiewność wraz pięknymi kolorami późnego lata bardzo koją oczy. Pięknie!

Pszczelarnia 16:52, 29 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Widać jak dorodne i wielkie są hortki.

To 'Limelight' - jestem nią zachwycona i zdziwiona. Nie ma wcale za mokro (raz mdlała całkiem z braku wody) i nie była nawożona niczym. Ale rośnie w prawdziwym żyznym ile (w tym miejscu jest bardzo dobra ciężka ziemia).

Mój ogród pod lasem 16:51, 29 sie 2016

Do góry
Toszko i wszyscy, którzy podgladaja i coś od siebie chcieliby dorzucić podaje wymiary rabatki.
Coś jeszcze, coś więcej... 16:45, 29 sie 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
te hortki to silver dollar ?

Ano Mega spóźnione...

Coś jeszcze, coś więcej... 16:45, 29 sie 2016

Do góry
Tego połączenia nie zlikwiduję, never ever

Typografia ogrodu 16:44, 29 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Chyba czas by pokazać dlaczego właściwie szukałam koryta.bo dwa dotychczasowe które pełnią rolę donic są właściwie tylko efektem poszukiwania koryta na...umywalkę
A nie mówiłam że to nic nadzwyczajnego

Umywalka stanęła w części gospodarczej gdzie pelni ważna użytkowa funkcje.
Nieczęsto pokazuje to miejsce bo dopiero teraz zrobiliśmy tam nawierzchnie.9 ton kamienia w grubej warstwie.jak widać jeszcze nie wszystko jest rozsypane ale jutro mam nadzieje da się tego dokończyć. Dziś wstawialismy też najazdowe krawezniki tak by móc tam jeździć w razie czego traktorem.
Kamień dostały też młode lawendy.

Stojak na koryto spawalismy,malowalismy i betonowalismy oczywiscie sami.zakupiliśmy rurkę i zawór a nasz zaprzyjaźniony hydraulik wygial nam ją wg naszego rysunku.
Woda spływa super!
Jak powiedział mój M przerażają go moje pomysły ale lubi takie efekty.zdjęcia słabe bo slonce wsciekle,kamienie jeszcze brudne i krzywe ale tak na dobry koniec ciężkiego dnia chciałam zrobić fotki

W trakcie

Dzis

Jestem pełna podziwu dla Was. I dla Waszych gustów! I pomysłów.

PS Czy te szare drzwi przesuwają się elektrycznie również? Czy tylko ręcznie?
Coś jeszcze, coś więcej... 16:44, 29 sie 2016

Do góry
Czas na wykopki

Druga strona jeszcze nie tknięta... Tam tylko przesadziłem 6 róż i jakieś 15 przywrotników I wyciepałem parę jeżówek

A plany leżały Choć jak zwykle projektowałem łopatą, znów wyszło inaczej niż planowałem... Ehhh

Pszczelarnia 16:43, 29 sie 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dobrze im z cisami, kolorystycznie się upodobniają:

sesleria jesienna

Stoi jak drut... a moja leży jak naleśnik.. może za mało światła, jest przy zachodniej ścianie.??
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:42, 29 sie 2016

Do góry
i moje miskanty NN

doczytalam ze takie biale koncowki przy czerwonych kwiatostanach sa charakterystyczne dla Ferner Osten

a drugi, myslalam ze to Herman Mussel, ale on podobno ma szersze liscie, bo ten moj ma wąskie, to teraz mysle ze to moze Silberspine ??

te szersze liscie po prawej to juz inny miskant
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:41, 29 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tobie Kasiu rady niepotrzebne bo jesteś doskonała w tym co tworzysz, ale mając na uwadze magentową konewkę, tak jak radziłam w ogrodzie tak tutaj piszę - pomaluj chociaż kawałek ściany na "magenta" i dodaj magentowych żurawek "jako sucha rzeka".

Obawiam się że w japońskim zakątku kolor ten wzbudził by sprzeciw u męża, a to był dla niego zakątek stworzony.
Ale co powiesz tu? Na różowej rabacie? Okazało się że mam woale w tym kolorze

A było tak

Coś jeszcze, coś więcej... 16:39, 29 sie 2016

Do góry

Siewki AM się plątają, kto przyjedzie temu dam

Cos się dzieje

Coś jeszcze, coś więcej... 16:39, 29 sie 2016

Do góry
No to lecimy Hortensje o miesiąc spóźnione - jakby się uprzeć to o 1,5... Anabelle w tyle znalazły nowe miejsce

Sorry, nie zdązyłem jeszcze zdjąć metek

Ostatnie zdjęcie z hortensjami - teraz to już muszę kupić te róże I wreszcie widać, że jednak mam duże miskanty ML

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:38, 29 sie 2016

Do góry
i inne
MW

westerland

polar bear
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:36, 29 sie 2016

Do góry
i jeszcze moj ulubiony abraham, lubie go fotografowac

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:31, 29 sie 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kasiu, zmieniło się bardzo. Powiem, że chyba już nawet nie pamiętam jak było na początku Pozdrawiam

Na początku... hm... jakoś tak było

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:29, 29 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

To ogromnie mi miło . A ja lubię się wyżywać twórczo na Twoim ogrodzie, bo ileż we własny można upychać . Jak ptaszki się pokażą to liczę na zdjęcia, bardzo jestem ich ciekawa. Fajnie, że ptasia rodzinka się powiększyła. Świetny mieliście pomysł z tą wolierą dla nich. Umiesz piec? Ja do pieczenia jestem straszny lewus .

Jak muszę to pikę i ... nawet się udaje

Oliwka próbowała focić maluchy ale bez lampy błyskowej wyszło kiepsko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies