Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Nety- moje marzenie 14:48, 11 paź 2016

Do góry
Wypociłam takie dwie wersje z grabami, a że nie mam doświadczenia z tymi drzewkami, to prosze o sugestie- jak lepiej te drzewa sadzić? Jak lepiej wyglądają?

Ogród z pergolą 14:47, 11 paź 2016

Do góry
Drodzy moi pomocnicy nieuchronnie zbliża się czas kiedy bede musiała wykopać kanny zaslaniające moje szambo i posadzić wokoł cisy czy inne zimozielone. ale aby było jakieś nawiązanie to muszę zrobic 2-3 zimozielone kwadraty. czy moglibyście mi podpowiedzić gdzie?w którym kwadracie zrobić powtórzenie?

ŚŚ świdośliwy
te 2 kwadraty przy wejściach w dalsza część ogrodu juz posadziłam
Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 14:45, 11 paź 2016

Do góry
A co sądzicie o takich stylizowanych roślinnych rzeźbach? Są ręcznie kute z metalu. Pięknie by wyglądały po kilka na rabacie

Czy potrafię stworzyć piękny ogród? 14:33, 11 paź 2016

Do góry
Biedronka napisał(a)

Agatko, dziękuję za rady, chyba masz rację z iglakami, muszę popatrzeć na Twoje propozycje i coś wybrać. Dobrze byłoby zasadzić coś jak najszybciej, żeby już rosło Altana niestety nie moze stać w miejscu za garażem, ponieważ nasi sąsiedzi nie wiedzieć dlaczego swój kąt do siedzenia usyuowali zaraz obok płotu i obok swojego garażu, którego plecy mamy prawie w granicy. A wiesz jak wyglądają z reguły Po!aków spotkania... Marzyło mi się zamaskowanie i odseparowanie od nich osłonami na płot, np takimi

Ale to dla mnie za duży koszt
Pozdrawiam Ela

Jeżeli już posadziłaś od tej strony tuje to za dwa lata powinny mieć wysokość ok.170cm więc dodatkowa przesłona nie potrzebna.Dla dodatkowego wygłuszenia można zrobić ścianę wodną.To jest tzw. samoróbka możliwa do obejrzenia w realu.Właśnie w tym celu Ania postawiła tą ścianę.Dodatkowo przed tujami można posadzić wysokie trawy które swoim szumem również zakłócą odgłosy sąsiadów.Na wiosnę mogę Ci dać Miskant Zebrinus.
A tak w ogóle to się tak nie stresuj lepiej pomyśleć dwa razy i dobrze zrobić.Teraz trzeba się skupić na kształcie rabat, przygotowywaniu podłoża na nich, usuwaniu tego co zbędne i oglądaniu, oglądaniu...do wiosny jest co robić.
Przepraszam za przydługi tekst ale o ogrodzie to ja mogę bez końca.
Ogród Nety- moje marzenie 14:31, 11 paź 2016

Do góry
No platany som. A teraz na graby sie czaję. Znalazłam w szkółce graby Lucas w dobrej cenie i czytam o nich. Ktoś cos wie?
Przy ogrodzeniu bym je chciała, bo teraz strasznie pusto wygląda i te platany takie samotne.

Te wąskie graby lepiej sadzić po 3 na przykład i odstęp czy pojedynczo?
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:31, 11 paź 2016

Do góry
iwka napisał(a)

ciągle się waham, ale jednak zapytam - co jest za iglakiem bonsai? (tam gdzie wielkie drzewa widać)
ciąg dalszy Twojej działki i dlatego bez żywopłotu?

...tak dziwnie obraz się ucina...?
Pszczelarnia 13:53, 11 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

tylko że u nas trawa pod nimi nie rośnie- dlatego jest 'grobek' z kostrzewą niedźwiedzie futro. Tu widać

Grobek. Ale może być przy takiej połaci trawnika.
Pszczelarnia 13:52, 11 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Ewa a z jakiej odmiany cisa masz te kule?
bo ja bym chciała cisa kórego utrzymam na max 50cm i żeby efekt był widoczny przed moja emeryturą

To są akurat bukszpany. Najlepsze zielone kule wychodzą z taxus baccata, moim zdaniem, ale czy on da się utrzymać na 50 cm? Zapytaj Danusię, nie wiem.

Na zdjęciu ta jest cisowa przy tarasie, ma w tej chwili tyle ale chce przecież rosnąć.

Pszczelarnia 13:42, 11 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wiesz Marto ostatnio zastanawiałam się czy czymś posadzić brzozy u mnie na tyłach i uznaliśmy z M że takie białe pnie w samym trawniku najbardziej nam odpowiadają.i patrzeć na Twoje stwierdzam się w tym przekonaniu. Trochę trzeba będzie wycinać ale co tam

tylko że u nas trawa pod nimi nie rośnie- dlatego jest 'grobek' z kostrzewą niedźwiedzie futro. Tu widać

Pszczelarnia 13:28, 11 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
u mnie tylko on narazie świeci- klon czerwony ( zawsze na żółto, nigdy nie był w czerwieni)

wiesz Marto ostatnio zastanawiałam się czy czymś posadzić brzozy u mnie na tyłach i uznaliśmy z M że takie białe pnie w samym trawniku najbardziej nam odpowiadają.i patrzeć na Twoje stwierdzam się w tym przekonaniu. Trochę trzeba będzie wycinać ale co tam
Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:21, 11 paź 2016

Do góry

Pszczelarnia 13:09, 11 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
u mnie tylko on narazie świeci- klon czerwony ( zawsze na żółto, nigdy nie był w czerwieni)

Ładnie świeci. A to jest rubrum? Tak wyglądają też campestre 'Postelense' jesienią.
Pszczelarnia 13:00, 11 paź 2016

Do góry

Pszczelarnia 12:46, 11 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Co u Was takie jesienie piękne?
Te barwy, kolory, ostatnie kwiaty....

(...)
Wszystko się marze w deszczu, chmury nie nastrajają pozytywnie....
Jejku, ile jeszcze do wielkanocy ?

Deszcz potrzebny przecież. Rozświetlamy się światłem, otulamy pledem i pijemy kakałko.

Dzięki deszczowi mają się dobrze bergenie i ten staruszek pod świerkiem:

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:29, 11 paź 2016

Do góry
Agania napisał(a)
dalej ogród

Witaj Kochana Aganiu
Pięknie u Ciebie
Pszczelarnia 12:28, 11 paź 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Co u Was takie jesienie piękne?
Te barwy, kolory, ostatnie kwiaty....

U mnie nienażarte koty, wiecznie głodne,choćbym im rodzinny obiad oddała i tak głodne, siedzą na parapetach, smarują szyby językami, sierść zostawiają na wszystkich powierzchniach.
Do tego dynie zważyły już liście, jeżówki wygladają paskudnie, walkę z kretem przegraliśmy- trawnik już przekopał, teraz w opasce przy domu ryje...
Wszystko się marze w deszczu, chmury nie nastrajają pozytywnie....
Jejku, ile jeszcze do wielkanocy ?

Marto, oto wyzwanie i odwrócenie uwagi od brzydszej strony jesieni, Twój planik z moimi pytaniami poniżej:

Powyżej białej linii jest cieniście.
Czy mogę tam wprowadzić bodziszki obok żurawek, pod samą jabłonką? Co da radę z bylin w półcieniu (prześwietlony cień)?

Carex montana - czy można ją zamienić czymś? Nie bardzo mi leży.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:27, 11 paź 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Małgoś, a co to tak ładnie się puszy?
Typografia ogrodu 12:10, 11 paź 2016

Do góry
pogoda znów mokra...
ale wypatyrzyłam ze giganteus będzie kwitł i to obficie. ma w tym roku juz 3,5 metra tyle, że deszcz bo trochę schyla ku ziemi
Mirkowy ogród (początki) 12:01, 11 paź 2016

Do góry
Ktoś porzucił domek
Jesieni cd
N[img size=270x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/127/1271713/original.jpg[/img]
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:55, 11 paź 2016

Do góry
malkul napisał(a)

a cóż to za odmiana taka wielka?
czy to rączka taka mała?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies