Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

yolka 19:11, 04 lis 2016

Uprasza się o zdjęcia ogrodu np kulek
yolka 14:42, 15 lis 2016

Pospacerować u mnie można, jeśli masz ochotę, zapraszam
Nikita 23:20, 24 lis 2016

Margarete – buziak wielki !!!

Rench, Bogdzia – no właśnie…szkoda, bo ściana była naprawdę śliczna, zwłaszcza jesienią, gdy wręcz płonęła czerwienią.

yolka – Jolu, kuleczki mają się dobrze, a nawet świetnie…rosną sobie, cieszą moje uczy i budzą zazdrość sąsiadów. Jeszcze raz wielkie dzięki !!!
Fotki specjalnie dla ciebie.

Zaraz idę do Cię na jesienny spacerek.
Nikita 23:32, 24 lis 2016

Jakąś chwilę mnie nie było, bo zrobiło się zimno, mokro, gdzieniegdzie spadł nawet śnieg…i chyba… zapadłam w lekki letarg zimowy. Ale już się obudziłam.
Skoczyłam na dwie imprezy, zaliczyłam też spotkanie klasowe, za tydzień szykuje się kolejny wypad z przyjaciółmi do Krakowa…uff.
Wzięłam się nawet za późnolistopadowe porządki w ogrodzie. Zgrabiłam ostatnie liście, zadołowałam kilka doniczek z roślinami, których nie zdążyłam posadzić w sezonie, skosiłam trawnik (chyba ostatni raz), powiązałam w supełki trawy, zrobiłam „skarpety” z liści różyczkom.

A teraz późnojesienne trawy i trawiaste chochoły

listopadowe hortensje

Nie wiem, czy to dobrze, ale chyba raczej niekoniecznie…Moje róże mają pąki kwiatowe!!! Pewnie zimą zmarzną i co wtedy ???
rozark 08:57, 25 lis 2016

pąki to normalne zjawisko, u mnie też są , zmarzną ale przecież i tak byś obcięła na wiosnę
yolka 09:50, 25 lis 2016

No jesteś wreszcie. Nie było Cię trochę a jak wpadłaś to ogród uporządkowany w mig. Takiego "pałera" mi potrzeba, muszę się zmusić i wyjść z jesiennego dołka
Nikita 09:55, 25 lis 2016

rozark - dzięki Reniu, własnie miałam do ciebie podreptać z tym zapytaniem. Całkiem mi się zapomniało, że wiosną trzeba będzie je ciąć. Spoko, już się nie martwię o nie.
Nikita 10:13, 25 lis 2016

yolka - w przyszły weekend nie mogę, bo jadę do Krakowa, ale w następny biorę naleweczkę z derenia, konfitury z malin i przybywam do Ciebie podzielić się moim "pałerem"...ha ha
Bogdzia 10:35, 25 lis 2016

Miło ze sie pokazałas. Zetnij te róze do wazonu może zakwitną.
yolka 10:37, 25 lis 2016

Nikita napisał(a)
yolka - w przyszły weekend nie mogę, bo jadę do Krakowa, ale w następny biorę naleweczkę z derenia, konfitury z malin i przybywam do Ciebie podzielić się moim "pałerem"...ha ha

To się pakuj i w drogę