Kupić na giełdzie kwiatowej, poprosić sąsiada jeśli ma zwykłe świerki, zawsze coś się ucina od dołu.
My kupujemy całe wiązki na giełdzie, teraz tego dużo, bo wianki ludzie plotą na święta.
Przy pniu brzozy Imperata cylindrica 'Red Baron' - 11 szt
Za brzozą miskant 'Variegatus' 3 szt
Pod jałowcami hortensje 'Vanille Fraise'
przed brzozą na brzegu 3 tuje Danica (cięte dodatkowo). między nimi Carex testacea a na samym dole 3 rozplenice japońskie lub 3 iglaki jednakowe.
Miałam pienne laury, więc ściąć nie wolno mi było, ale na dole, przy donicy zawsze wypuszczały młode listki, one były wolne od tarczników. Te górne na kuli - tarczniki miały.
Może pomóc podlanie Proagro ale wtedy jedzenie liści trzeba wyeliminować, a przecież on do przyprawiania służy
Schody a raczej wnękę pod schodami zasłon szczelnym ekranikiem z iglaków (cis, tuja wschodnia Aurea Nana) posadzonymi jeden przy drugim, a na tle ściany posadź coś piennego - małą kulkę ale na wysokim pniu (trzmielina, miłorząb Mariken itp)
Hortensje nie usmażą się jak dasz dobrą ziemię i będziesz podlewać, Ale aż takich fal i zakrętasków nie rób, spokojną linię zrób.
Dopiero pod oknem niskie hortensje Bobo i pomarańczowe żurawki.
On jest zimozielony, mozna okryć gałazkami roślin iglastych, ale najlepiej chroni przed mrozem gruba okrywa śniegowa. Ja niczym nie okrywam poza śniegiem
Część roślin z tego artykułu pochodzi z mojego ogrodu, popatrz że świetnie się ma. Jednej zimy nieco przemarzł, bo nie było śniegu a duże mrozy. Kamykami nie przysypuj.
Marzenka domaga się firmy, ale ja mam taczkę dobrą a nie znam nazwy firmy. liczy się wygląd i solidność, pewnie wszystko i tam w Chinach produkowane jest Firma tu nic nie pomoże.