Te cienkie druciki do mojej rzadkiej o tej porze trawki są idealne, przeczesały lekko trawnik, nawet przeorały troszkę ziemię, tamte płaskie plastikowe zbytnio mi niszczą źdźbła i gniotą. Poza tym użyłam Josepha Bentleya Ma regulowany rozstaw.
Danusia, widzisz jakąś różnicę miedzy grabiami wachlarzowatymi a prostymi? Mnie się lepiej pracuje prostymi. Ale do liści lepsze są ponoć wachlarzowe druciki. Tak?
Zależy wszystko, jaką masz glebę i nasłonecznienie. te gotowe mieszanki są na "łąkę suchą" lub "wilgotną".
Kup marki Kiepenkerl albo sam komponuj łączkę z nasion roślin jednorocznych. Trzeba szukać w sklepie z nasionami, czytać opisy i takie rośliny wybierać, które się same wysiewają.
Kupić na giełdzie kwiatowej, poprosić sąsiada jeśli ma zwykłe świerki, zawsze coś się ucina od dołu.
My kupujemy całe wiązki na giełdzie, teraz tego dużo, bo wianki ludzie plotą na święta.
Przy pniu brzozy Imperata cylindrica 'Red Baron' - 11 szt
Za brzozą miskant 'Variegatus' 3 szt
Pod jałowcami hortensje 'Vanille Fraise'
przed brzozą na brzegu 3 tuje Danica (cięte dodatkowo). między nimi Carex testacea a na samym dole 3 rozplenice japońskie lub 3 iglaki jednakowe.
Miałam pienne laury, więc ściąć nie wolno mi było, ale na dole, przy donicy zawsze wypuszczały młode listki, one były wolne od tarczników. Te górne na kuli - tarczniki miały.
Może pomóc podlanie Proagro ale wtedy jedzenie liści trzeba wyeliminować, a przecież on do przyprawiania służy