Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 22:40, 24 paź 2016

Do góry
Kocimiętka po raz trzeci:

Drugi buk się jeszcze nie wybarwił

Berberysy w trzmielinie. Posadziłam tu szafirki. Wiosną będzie niebiesko
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:39, 24 paź 2016

Do góry
Agcia napisał(a)

Ale bajeczna jesień u Ciebie a kot...jakby mój tam u Ciebie siedział
Ogród bez roweru 22:31, 24 paź 2016

Do góry
W poprzedni piątek miałam okazję poznać Tess i zobaczyć jej piękny ogród. Chyba najbardziej zaskoczyły mnie miskanty, bo jakoś zupełnie się ich nie spodziewałam. Podpatrzyłam kilka fajnych pomysłów, w tym słynny gabion drewniany. Może wykorzystam w przyszłości ten pomysł.

Tess podarowała mi żurawki Citronelle i ciemierniki.
Żurawki zostały posadzone, a weekend w końcu udało mi się zrobić zdjęcie.
Chciałabym napisać "Tess. Dz...ję", ale to zabronione. Więc może "Tess. Bardzo się cieszę, że mi je podarowałaś.".

Po lewej Citronelle, a po prawej Lime Marmalade. Lime Marmalade wymarzły mi zimą. Teraz będę mogła porównać te dwie odmiany.

Kolor tych żurawek jest podobny. Liście Citronelle są bardziej zaokrąglone i delikatniejsze. Pewnie dlatego nie toleruje słońca.
Podwórkowa rehabilitacja 22:29, 24 paź 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Komoda wyszła rewelacyjnie. Bardzo ciekawy efekt uzyskałaś na szufladach. Podoba mi się połączenie ciemniejszego blatu z jasnymi bokami.
Ja czasem po bieleniu przecieram drobnoziarnistym papierem ranty drzwiczek. Czy zabezpieczałaś Komodę woskiem bezbarwnym?
Na meblach salonowych (stolik, komody) używałam wosku, na meblach kuchennych i stole bezbarwnego lakieru akrylowego. Dobrze zabezpieczają powierzchnię.

Bukszpany z hostami tworzą piękne duety o tej porze roku.

Dziękuję
Zabezpieczyłam lakierem jachtowym, 2 warstwami półmat.
Oglądałam Twoje zdjęcia i przypomniało mi się, że mam ładne zdjęcie z niedzieli szczawika.
Tym akcentem mówię dobranoc, bo oczka bolą od komputera

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:29, 24 paź 2016

Do góry

Tu jak rozrosną się miskanty, rozchodnik będzie miał dobre tło.

Zaczęłam zwracać uwagę na nazwy Miskantów i odmiany 'Meidl' nie spotkałam.
oby nie rozrastała się rozłogami.

Dziś wysłali astry, pewnie jutro dojadą.

Zbrakło mi krokusów na obsadzenie trawiastej rabaty i to nie mało, cała mega paczka 250 szt. Już sprzedane. zamówię pojedynczo.
Buk pospolity - Fagus sylvatica 22:26, 24 paź 2016

Do góry
Buk pospolity 'Rohan Weeping'

Ogródek Iwony II 22:19, 24 paź 2016

Do góry
Z przodu domu:

Hortensje przesadzane jesienią, dlatego tak szybko zbrązowiały ...

W cieniu - zacieniona 22:16, 24 paź 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ta wiewiórka u Ciebie mieszka naprawdę...
Mieszka obok...w lesie.Codziennie, kilka razy w ciągu dnia sprawdza koszyczki z wyłożonymi orzeszkami...i wdzięcznie pozuje.
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 22:16, 24 paź 2016

Do góry
Szanowni!
Coś pięknego dojrzałem, zrobiłem zdjęcie i potrzebuję Waszej pomocy, cóż to może być. Znalezione na jednym z osiedli warszawskich (nowoczesnych osiedli, jeśli ma to jakieś znaczenie ) Tak pięknie się przebarwia, ma drobne listki - zresztą widać na zdjęciu, oraz dostrzegłem czarne małe (jak jagody) owoce. Krzew wysokości około 1 - 1,2 metra.
Co Wy na to?

Ogródek Iwony II 22:14, 24 paź 2016

Do góry
I kilka fotek ze spaceru po ogrodzie... Niestety, słońca brak. U niektórych zagościło, fajnie mieli
Ale jesień bez słońca też kolorami pomalowała
Vanilia Fraze:

I buczek Dawyck purple - tylko gdzie to purple

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:13, 24 paź 2016

Do góry
jesień idzie przez ....

Moje małe wielkie marzenie 22:11, 24 paź 2016

Do góry
Fotki dla Karola.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:08, 24 paź 2016

Do góry
Agania napisał(a)

[
No nieeee, w naszym klimacie taaaakieee???
Ogródek Iwony II 22:00, 24 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Iwonko czytałam ze pytałaś o evergoldy ) u mnie w słońcu i półcieniu boskie wielkie bezproblemowe ) bardzo je lubie Ren ma cudne poletko )) zapewne juz wiesz )

Tak Jolu, u Reni są niesamowite. Intensywnie będę wiosną o nich myśleć na buksikową Ten kolor zieleni z żółtym paskiem by tu idealnie się wpasował

W cieniu - zacieniona 21:58, 24 paź 2016

Do góry
...dominujacy róż...
Ogródek Iwony II 21:54, 24 paź 2016

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Iwonko a Ty siły masz za kilku chłopa Widzę dalsze zmiany rabatowe.
Podziwiam cały czas i za siłę i za "chcenie się" Ja niedawno latałam z doniczkami trzęślicy,miałam posadzić na jednej rabacie ale wiązałoby się to z przeprowadzką innych roślin wprawdzie tylko kawałek ale jednak.Jak pomyślałam,że te inne rośliny trzeba wykopać i na nowo sadzić to odechciało mi się.Molinia powędrowała do przechowalnika.Na wiosnę ochota powróci na ogród
Cebulek nie sadzę,przez ostatnie lata sporo nasadziłam dzieląc się z nornicami Jedynie poluję na czosnki,tych mi zawsze mało.
Winobluszcz pięciolistkowy też mam i pilnuję go by za bardzo nie opanował słupków od ogrodzenia,przycinam w razie czego.Ale ptaszki dbają o to by pojawiał się w różnych miejscach wbrew właścicielce ogrodu Zjadają nasiona i potem "sru" tu i tam i w najmniej spodziewanych miejscach wyrasta.

Wiosną Aniu z podwójną siłą wrócisz do ogrodu.
Ja jeszcze trochę działam, ale głównie skupiona jestem na cebulkach i uprzątnięciu warzywniaka ...
Zaczyna się dziać wkoło sporo innych spraw... Te inne też trzeba ogarnąć
W sobotę przesadziłam różę New Dawn. Długo się zanosiłam, ale sama bym nie dała rady. Pomagał mi Zbyszek. Niesamowite, jak mocno rozrosłą się w trzecim sezonie.

Ale korzenie miała niewielkie w stosunku do rozmiarów krzewu ... połowę musiałam wyciąć, bo na trejażu ją oplatałam wcześniej, teraz trzeba było rozebrać ...
Zostało puste miejsce:

I myślę, by wiosną posadzić dwie kulki podsadzone miskantem ML:

ND poszła na pergolę. Tam ją najpierw rozpięliśmy na listewkach, dopiero potem zakopałam ją do dobrej ziemi, udeptałam, podlałam, zrobiłam kopczyk ... Ale jeszcze kompostem podsypię

A z tuji zrobię kulkę, z berberysu też Wiosną
W cieniu - zacieniona 21:52, 24 paź 2016

Do góry
...i nn
Bawarka 21:46, 24 paź 2016

Do góry
jezioro Bodenskie...tez mam blisko

Las rh na wyspie kwiatowej Mainau...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:43, 24 paź 2016

Do góry
Witam chcę posadzić pod ścianą tuje aurea nana zamiast rosnących tam szmaragdów,ale z przodu mam posadzone hortensje vanilki no i teraz się zastanawiam czy ma to sens?bo vanilki chyba duże będą a aurea nana wolno rosną z kolei nie chce tam szmaragdów bo będą za duże

chciałam je posadzić tak troche z tyłu za ML

Bawarka 21:40, 24 paź 2016

Do góry

Motyle z wyspy kwiatowej Mainu

Slawne schody na wyspie kwiatowej Mainau.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies