Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 10:31, 23 lis 2016

Jeszcze dwa wieczory i teren pod żywopłot będzie skończony.

Tak sobie wożę ziemię w tę i we wtę już drugi tydzień... Wywożę glinę, przywożę kopmpost... Fajna zabawa Już sie nie mogę doczekać, żeby ustawić tutaj kolejnego wielopniaczka

margaretka3 10:32, 23 lis 2016

lojalna_ napisał(a)
To odpoczynku Ci zycze zima moze byc tylko niech słonce swieci i byle krótko była )))

O tak, słoneczna zima. Jolu, podbijam Twoje zamówienie
sylwia_slomc... 11:41, 23 lis 2016

Gosia kawał dobrej roboty zrobiłaś chciałabym mieć uprzątnięte przed zimą na tym etapie co u Ciebie, ale nie wykonalne niestety
Mirka 11:47, 23 lis 2016

margaretka3 napisał(a)
Pracowicie spędzam ostatnio wieczory. Pogoda sprzyja, w sweterku można pracować. Tak właściwie to wiosnę czuć, a nie zbliżającą się zimę. Lubię zapach wieczornego powietrza niesionego ciepłymi powiewami wiatru.

Niemniej zgodnie z kalendarzem warzywnik poszedł spać.

A jak warzywniak pusty, to spiżarnia zapełniona...
Jeszcze tylko dwie ogromne cukinie zostały do przerobienia i przetwory też już będą skończone.

Ulubione patisony marynowane czy nowość tegoroczna: marynowana rzodkiewka strączkowa.

Dżem z zielonych pomidorów czy sok z kwiatów czarnego bzu też pyszne

Gosiu niezła spiżarnia.
abiko 11:48, 23 lis 2016

No nie.. ale ziemi przewiozłaś! Fajna rabata pod klonik, będzie cudnie, już to widzę. Gosia a z czym przekopujesz warzywniak? Moje 2/2 leży odłogiem bo mi kup zabrakło
Jakiś fajny przepis na marynaty masz pewnie co?
anna_t 13:13, 23 lis 2016

Gosia jaki porządeczek w warzywniku !
jestem mega przeciwniczka warzywnika u siebie bo panicznie brzydzę się bezdomnych ślimorów ale coraz częściej myslę o zdrowych nie pryskanych sałatach bo jak poczytałam o kupnych to dreszcze przechodzą..
gobasia 13:42, 23 lis 2016

warzywnik pięknie przygotowany do następnego sezonu,spiżarnia zapełniona ...to już cas na zimowy sen

jak mówi mądrość ludowa:
kto w lecie nie szuka chłodu ten w zimie nie zazna głodu
UrsaMaior 13:43, 23 lis 2016

Jak widzę takie rzeczy to w kompleksy wpadam. Jak Ty na to wszystko znajdujesz czas? Ja chyba jakaś niezorganizowana jestem
AgataP 15:06, 23 lis 2016

Gosia głową podłogę szoruję w pokłonie - za warzywnik, spiżarnię, wożenie ziemi taczką - ciężka robota, w zasadzie dla facetów ale kto by czekał aż się wezmą do roboty
Tylko uważaj na siebie, szanuj swoje zdrowie.
Ja skończyłam pracę ogrodowe, teraz obrabiam dom, od stycznia odpoczywam i snuję wizje nowych poczynań.
Gruszka_na_w... 18:11, 23 lis 2016

Jeszcze raz napiszę, że warzywnik super się prezentuje, a ilość przetworów wzbudza podziw. Prac ziemnych współczuję. Mam po nich traumę do tej pory.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies