Witam. Dziękuję za zainteresowanie
Powolutku coś tworzę, chociaż z niewielką intensywnością bo w międzyczasie miałam remont kuchni i mnóstwo energii i pieniążków na to poszło i na ogród mało zostało. Ale załączam fotki z aktuanego frontu robót. To jest z tyłu domu, czyli właściwy ogródek. Dzisaj porobię fotki z przedogródka, który jest wikeszy, bardziej ogarnięty i zarośnięty
Ten tył dopiero zaczynam robić, nie ma wogóle trawy jeszcze, czekam na wrzesień z sianiem trawnika, a ta rabata ze zdjęć nie jest jeszcze w całości skończona, brakuje tylniego szpaleru zieleni i musze ją dokończyć korować. Ciągle nie moge się zdecydowac co sadzić, bo nie chcę szmaragdów, a zielone tło musi być. Jakieś zimozielone krzewy, drzewka sa potrzebne ale co?? Nie mam pojęcia
Moja działka kończy się tak jak widać te bloczki betonowe na końcu rabaty, tak będzie ogrodzenie i wzdłuż granicy działki kolejna rabata.
Jesień będzie pracowita i kluczowa.
Pozdrawiam i zaczne się znów udzielać. Poczytuje ogrodowisko codziennie i szukam inspiracji
a tu na tym kwadraciku między tarasami szałwia omszona jeszcze malutka a pośrodku trzcinnik ostrokwiatowy Overdam i to wszystko prz brzegu w opasce z jeszcze tycich turzyc wiosennych o fajnej nazwie The Beatles
obok na drugiej fotce widać w donicy rozplenicę słoniową Vertigo, czekam aż tak sławetnie się rozrośnie, jest dopiero co posadzona a była wybidzona w sklepie.
mój staruszek bukszpan, ma prawie tyle lat co ja, na pewno z 30
i jeszcze niewiadomo co, czyli kilka miskantów gracków w otoczeniu mieczyków mojej mamy (kocha je) i michałków z przodu (również mojej mamy). Ta częśc rabatki jest do przerobienia. Trawy zostawię, z tyłu posadzę podobnie jak na dalszej części rabaty jakieś wysokie zielone tło i chyba róże pienne, bo kiedyś tam rosły i było im dobrze. Niestety były już bardzo stare i wyrzuciliśmy je (chyba trochę pochpnie, ale cóż).