Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:58, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Robię to po raz pierwszy qpe rozsypuję na korze i posypuję wszystko kompostem ... zobaczymy jak to się sprawdzi a na hortensjową dam jeszcze przekompostowane liście debowe sprzed roku ... o takie coś udało mi się z nich uzyskać:

W ten sam sposób przekompostowałam liście orzecha. Mają również rok i nie wiem, czy już użyć, czy przeczekać, aby bardziej się przegryzły.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:58, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Robię to po raz pierwszy qpe rozsypuję na korze i posypuję wszystko kompostem ... zobaczymy jak to się sprawdzi a na hortensjową dam jeszcze przekompostowane liście debowe sprzed roku ... o takie coś udało mi się z nich uzyskać:

A kiedy realizujesz projekt frontu?
Jaaaaki kowboj Aniu?

mi tam sie pan krzyś z kowbojem kojarzy... no ale ja to generalnie zboczona jestem
ten front który masz na swojej grabowej u mnie był na tapecie w lutym a od tamtej pory to już plan sie zmienił na świdośliwy i kwadraty.

jestem w szoku jakie czarne te liście sie zrobily, musze koniecznie tez zebrać. w worku je trzymalaś jak dlugo? taki szczelnie zamknięty?
W cieniu - zacieniona 19:57, 24 paź 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Widzę, ze naprawdę cieplutko
pozdrawiamy
Aniu...było cieplutko...obiadek,kawka,kilka fotek i do domu...
Moja "przyziemna" :) pasja 19:49, 24 paź 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
W donicy mam busz

Super to wygląda masz jakoś ocieplone te donice ?
Winobluszcz trójklapowy 19:45, 24 paź 2016

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:44, 24 paź 2016

Do góry

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:43, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Wszystkie fotki przepiękne. Muszę coś od Ciebie odgapic bo nie wytrzymam Te miskanty to Mornong Light? Oby moje już takie piękne byly...chyba że to nie ML?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:36, 24 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Renia jak Ty masz wszędzie kore to jak rozkładasz tą qpe?

ale zmiany u Ciebie, wieki tu nie byłam! zrealizowałaś mój pierwotny plan na front tylko u mnie hortki zamiast róż miały być.
super będę u Ciebie podziwiać jak to w efekcie końcowym by wyglądało
Pan Krzyć z Jagodnicy bardzo fajny co? taki kowboj ;p

A kiedy realizujesz projekt frontu?
Jaaaaki kowboj Aniu?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:32, 24 paź 2016

Do góry
Popołudnie spędziłam na oglądaniu zaległych odcinków Mai w ogrodzie. Jeszcze kilka lat temu prawie wszystkie pokazywane w programie rośliny były dla mnie wielką niewiadomą. Dzisiaj już potrafię rozpoznać wiele roślin. Postępy czynię.

W ogrodzie było spokojnie. Każdego dnia nowa roślinka sygnalizuje, że poczuła jesień. Dzisiaj poinformował o tym klon Ginnala

szczawik Deppego oraz bodziszek korzeniasty

Tawuła japońska Goldflame i irga błyszcząca

Dereń Flaviramea zrzucił większość liści i pokazuje oliwkowe gałązki. Kwiaty hortensji pokryły się piegami.

Ukojenie 19:27, 24 paź 2016

Do góry
Wreszcie w domu.
Kupilam dzis cisy. Zaplacilam 6,38 zl za oba. Troche zmeczone ale za ta cene grzech byloby nie wziasc.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:21, 24 paź 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Jakoś tak Reniu intuicyjnie do tego podchodzę, a że mam bogatą wyobraźnię to potrafię zobaczyć w głowie......choć nie zawsze jest to strzał w dziesiątkę za pierwszym razem i trzeba coś dopracować, albo inne miejsce wybrać po przymiarkach
Dla Ciebie Gospoda w Szmaragdowej

Sylwia tą szafkę wiszącą poznaję,miałam taką kiedyś w latach 80 w domku
wiele bym dala zeby ja mieć dziś ,cudnie masz oprócz czajnika elektrycznego hi hi
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:19, 24 paź 2016

Do góry
Viola pewnie gdzies jest Taki kosciol w Twojej okolicy
A co do statystyk to ja lubie u nas sa tez raz w roku

do kogucika dolaczyla jakis czas temu kurka i pisklaczek. Stoja narazie Kolo domu, wiosna je wyniose znow na gorke truskawkowa

Chryzantemy

Moja "przyziemna" :) pasja 19:17, 24 paź 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Trochę zdjęć

strzeliste berberysy wymiatają, na tle tej ścianki wyglądają troszkę jak wodorosty w wodzie oczywiście nr 1 to hortensja z rozplenicą i czosnkami także się zachwycam
Bawarka 19:16, 24 paź 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Odpisze Wam jutro, a dzisiaj...fotki na dobranoc...Takie troche jesienne...

o raju jaki świat jest piękny!!!!!!!!!!
Ogródek z futrzakami i kamieniami 19:14, 24 paź 2016
Do góry
Ewik napisał(a)

i znany widoczek

róże masz w świetnej kondycji az nie do uwierzenia że tak wyglądaja w taki mokry pażdziernik
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:14, 24 paź 2016

Do góry
Musiałam wejść podzielić się z Wami radosnymi nowinami po dzisiejszych zmaganiach z lokalem miałam jeden,ale ceny i wymagania że głowa mała,no i sala jak na ślub-a nie tego oczekiwałam
w ostatnim momencie zwolniło się miejsce na Wałach Chrobrego,ale mysle sobie tam to ceny juz wogóle z kosmosu,ale pojechałam na rozmowe z menadzerka lokalu i doznałam szoku cenowego oraz pakietu w tym-no mega rewelacja a i lokalizacja super ,już sobie postanowiam że lokal dla Naty zarezerwuje po Komuni Liki czyli dwa lata wstecz.
Druga sprawa nie sukienka tylko alba-warunek
Ze szczęścia z lokalem pojechałysmy na przymiarkę jak zobaczyłam moje dziecie w albie-popłakałam się,chuda bidula wyglądała jak bieda z nędzą zaryzykowałam i wybrałam do uszycia skromną a zarazem piękną sukienusie-jeszcze muszę z krawcową troszkę ją doszlifować ale wzór mniej więcej będzie taki,mam nadzieje że ksiądz nie wygoni nas z kościoła

Ogród Nety- moje marzenie 19:14, 24 paź 2016

Do góry
A tu mój drugi pilnowacz, a własciwie pilnowaczka
Ogród Nety- moje marzenie 19:06, 24 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Coby na chwilę odechnąć od planowania- nasz Księciunio

Widać, że całkowicie odprężony jest. Ten to nie musi kombinować, co i jak posadzić
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:06, 24 paź 2016

Do góry
Jakoś tak Reniu intuicyjnie do tego podchodzę, a że mam bogatą wyobraźnię to potrafię zobaczyć w głowie......choć nie zawsze jest to strzał w dziesiątkę za pierwszym razem i trzeba coś dopracować, albo inne miejsce wybrać po przymiarkach
Dla Ciebie Gospoda w Szmaragdowej

Ogród Nety- moje marzenie 18:57, 24 paź 2016

Do góry
Coby na chwilę odechnąć od planowania- nasz Księciunio

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies